Göteborg

Nu har vi nyss kommit hem från göteborg efter att ha varit där hela dagen. Vi har haft det jätte bra och Lucas tyckte att det var roligt fast han var trött på slutet. Först åkte vi till Ikea och var där ett tag, Lucas fick vara på leklandet  i en timme, jag var lite skeptisk första gången vi lämnade han där men han älskar att vara där. Det är ju ett jätte bollhav som han älskar. Sedan fick han också välja en säng som han vill ha i sitt rum när det blir färdigt men vi köpte den inte än. Han valde en våningsäng som han kan ha soffa eller skrivbord under. Det blir nog bra eftersom rummet inte är så stort. Sedan åt vi på Ikea, Emanuel gillar deras kotlettrad medans jag åt laxfilé och Lucas köttbullar. Vi köpte varsin nattlampa till Lucas och Ludvig. Lucas är lite mörkrädd det har han väl fått från mig för jag var också mörkrädd när jag var liten.

Sedan åkte vi till baby & barn mässan, den var inte så rolig som jag trodde att den skulle vara men helt okej. Fast vi var ju trötta redan innan vi kom, så två sådan stora ställen på en dag är lite mycket. Av någon anledning så köpte vi faktiskt en barnvagn där, inte planerat över huvudtaget men det var ett sådant bra pris bara där på mässan. Eftersom vi sålde våran gamla Emmaljunga som kostade skjortan från början, och var stor och tung ville vi ha nått litet och behändigt denna gången. Framförallt prisvärt eftersom vi ändå kommer ha tvillingvagnen också, så denna barnvagnen kostade i ordinarie pris 5900:- men vi köpte den för under halva priset helt ny med ligg och sittdel. Därför kunde vi inte låta bli och ångrar vi oss kan vi garanterat sälja den för samma eller mer än vi gav. Men det kändes tidigt att skaffa barnvagn då magen inte ens börjat växa.

Jag köpte också ett halsband med Lucas och Ludvigs namn på och en söt liten rosa pärla, tredje barnet då ska jag köpa till ett mindre hjärta med det namnet på. Jätte fint jag har velat ha det länge men nu så fick man ju mäss rabatt så det blev billigare och då slog jag till.

Nej nu får jag sluta....

    


Fredag

Hejsan
Nu har vi precis kommit hem från Lysekil, vi har varit hos farmor och farfar som nästan varje fredag. Vi brukar äta räkmacka med dem då. Mums tycker jag i vanliga fall men idag mådde jag lite så där så jag åt inga räkor men Emanuel åt nog för mig också. Sedan var vi och handlade lite godis åt oss för Lucas får fredagsmys i stället för lördagsgodis.

Imorgon så ska Lucas och vi åka till baby & barn mässan och ikea tror jag sedan får vi se vad vi gör eller vad det blir av det. Tänkte äta lite gott också. Vi vill ge Lucas lite extra uppmärksamhet en dag, tror att han behöver det. Han växer så mycket nu och funderar så mycket, så det är viktigt att verkligen uppmuntra han och att han får känna sig lite speciell också. Ludvig får man ju alltid passa annars eller hjälpa först och bebisen dröjer ju inte så länge tiden går ju fort. Ludvig ska vara hos mormor och det älskar han så han får lite extra uppmärksamhet där istället, han är lite för liten för att uppskatta det vi ska göra imorgon också som ikea är ju inte så roligt för honom medans Lucas vill visa oss vad han ska ha för ny sänh i hans rum som Emanuel håller på att renovera.

Nej nu är det dags för lite gott!!


Semlor

Jag orkade inte skriva igår men vi var i allfall hos mormor och åt semlor på kvällen mums.. Skönt att slippa göra dem själv. Lucas och Ludvig fick ingen för dom gillar inte semlor så de fick vanliga bullar i stället. Sedan gick vi och handlade och bägge somnade i vagnen helt otroligt, Lucas somnar nästan aldrig så tidigt annars.
     

Idag nu är Lucas och Ludvig i badkaret och leker det går jätte bra men det blir vatten överallt oftast. JAg ska också gå och duscha nu, ska i väg på kurs med jobbet efter lunch och Lucas ska till dagis vid 11.00 och Ludvig till morfar för han är fortfarande inte bra. Tack och lov för morfar. För mig blir det tyvärr ingen spinning idag jag är också jätte förkyld undrar när vi kan få vara friska en hel vecka....

Idag mår jag skapligt i allfall än så länge. Jag mår mycket illa men jag lyckas nästa hålla mig till att kräkas bara en gång om dagen nu. Det är mest det att magen känns öm hela tiden och jag har så fruktansvärt ont i bäckenet bak till. Lånade ett bälte av mamma igår får se om det kanske kan hjälpa men jag tycker att det är tidigt att få så ont nu.

Ha en bra dag...

snö dag

       

Idag har jag mått lite bättre än vanligt faktiskt ända fram tills kvällen, för nu mår jag jätte illa. Verkar nästan som att jag sover bättre på tom mage. Jag har så vansinnigt ont i ryggen och bak mot svanskotan, känns som foglossning men det är lite väl tidigt för det tycker jag. Hoppas att jag inte kommer få så ont i ryggen som vid tidigare graviditeter för det har varit hopplöst. Lucas berättade för mormor idag att mamma har en bebis imagen, fast det visste hon ju redan. Men han verkar ha fattat det ändå, jag som trodde att han kanske glömt det. Får hoppas att han väntar med att berätta det på dagis. Jag har inte riktigt lust att berätta för alla än.

Vi hade vår sista städag på dagis i dag och då var det storstädning, ursch vad tråkigt det är men fördelen är att när det städas så ofta är det oftast inte särskillt smutsigt och det går ju rätt så fort om vi är två. Nästa gång tror jag är i vecka 35 eller nått sånt så de är lugnt.

Vi hann med att låta Lucas leka lite i snön idag också, det är ju riktigt blöt snö och den försvinner nog snart så man får passa på. Hoppas verkligen inte att det fryser på nu för då blir det isgata. Lucas gjorde en snögubbe hos morfar med morfar det tyckte han var jätte kul och så fikade vi där nere och mormor lekte med duplo med både Lucas och Ludvig. Jag kan inte säga det nog hur skönt det är att ha så bra föräldrar.

Imorgon får nog bägge vara hemma med mig om inte Lucas vill gå till dagis för han har ju inte varit där på länge. Vi är fortfarande lite halv förkylda. Jag har väldigt svullen hals.

trött

Idag har jag verkligen fått bekänna färg på jobbet, var vikarie för ett annat område och det var väldigt mycket att göra. Jag var helt slut när jag kom hem. Konstigt nog mår jag inte dåligt när jag jobbar, jag blir bara trött. Igår när jag var hemma så spydde jag hela dagen och mådde inte alls bra. Mycket konstigt. Jag tycker att det är jobbigt att magen sväller upp så fort. Jag känner mig redan tjock fast jag inte gått upp, magen blir liksom automatiskt uppblåst. Några har redan kommenterat att det ser ut som jag gått upp men jag gillar inte att höra det. Vi halv berättade det för Lucas igår men jag vet inte om han fatta eller kommer ihåg. Han säger hela tiden att magen måste vara stor för att det sa vara en bebis där i. Hela denna veckan utom igår har morfar passat Lucas och i onsdags fick pappa hämta Ludvig från dagis för han hade feber. I går var han hemma med mig men idag har morfar haft bägge barnen men Per och Olle hjälper nog till mycket. Det är så bra att ha en fantastisk familj. För en liten stund sen var Emanuel och Lucas och handlade och när de kom hem hade de köpt ett kram hjärta till mig där det står tycker om dig, gulligt va. En rea pryl från alla hjärtans dag antar jag. Jag har börjat få så ont i ryggen igen, det har jag haft bägge gångerna innan också och med Ludvig så hade jag fruktansvärt ont i slutet av dagarna så jag knappt kunde gå. Hoppas att jag kan slippa det denna gången, men bägge graviditeterna har Emanuel fått massera ryggen nästan varje kväll och det ska han få börja med nu också. Nått ska han också göra när jag gör allt jobbet. Funderar på att ka till ikea imorgon men det är inte det smartaste med två krassliga barn så vi får väl se men jag tycker om ikea.

Första dagen

Ja då har jag haft min första brevidgång och jag tyckte att det var helt okej, det ska bli kul att få börja jobba men det kommer nog vara mycket att göra. Jag kommer att lära mig jätte mycket iallafall och har hamnat i en bra grupp och fått ett område som fungerar bra.

Lucas är fortfarade sjuk idag så han får vara hos morfar igen i morgon men han har haft det så bra idag. Olle och Per mina bröder lagade pannkakor till frukost och har suttit och målat, klistrat och klippt med honom idag så han var så nöjd. Han ska ha med sin målarlåda i morgon också har han bestämt. Det är så skönt att ha denna hjälpen och att han trivs så bra, men han saknar allt barnen på dagis också. Lucas har spräckt en tumnagel som han har pillat på idag och han har så ont i den, jag får inte röra den. Jag hade behövt klippt av en topp som sticker upp men han är så rädd. Jag försökte gömma smärtstillande salva på plåstret men han såg detta så jag fick nästan tvinga på den för han var så rädd att det skulle göra ont men det gick bra. Hoppas att jag kan lyckas få bort nagebiten sen.

Idag berättade Emanuel för Klas och Eva han orkade inte vänta längre, han tyckte han skulle säga nått när Klas undrade. Så nu vet de flesta antar jag, inte alla bröder eller resten av släkten men annars de som är här hemma vid i allafall. Men inte Lucas undrar när vi ska berätta det men jag tror magen får börja växa lite först.

Nu ska jag lägga mig, tidig dag i morgon också. Konstigt nog mår jag inte illa när jag arbetar. Jag hinner liksom inte tänka efter.

Lucas sjuk

Jaha jag som trodde att Lucas kunde gå till dagis i morgon hade fel, han är ännu mer irriterad i ögonen nu och så hade han temp på 39,6. Så nej det får bli till och gå till morfar i morgon men det har han ingenting emot för morfar är toppen bra. Lucas tycker bara att det är roligt idag och morfar är min räddare i nöden och har varit det långt innan jag fick barn men speciellt nu. I morse lämnade han Ludvig på dagis så det är fantastiskt att ha en sådan hjälp.

Första försöket!



Hejsan

Jag tänkte göra ett nytt försök på att ha en blogg. Jag tröttnar ganska fort så vi får se om jag klarar av att ha en blogg och skriva regelbundet.

Idag har jag varit hemma med Lucas som har fruktansvärd hosta, det är så synd om honom han har verkligen ont av hostan och jag kan inte göra nått för att hjälpa honom. Jag hoppas att den kommer att lätta, han är rätt så pigg annars.

I morgon är det brevidgång för mitt vikariat i hemsjukvården. Spännande men mycket krävande jobb och många arbetsdagar vilket jag inte varit van vid innan. Innan har jag arbetat natt vilket också är mycket krävande och påfrestande för kroppen men då är det få pass så man har ledig tid däremellan. Nu kommer jag inte hinna vara ledig alls knappt vilket är helt nytt för mig.

Nu har vi avklarat maten för dagen i allafall, jag slängde ihop nått jätte snabbt och det blev pasta med tomatsås och knapprigt bacon med majs. Helt okej faktiskt och det är ju ett plus när det går så otroligt fort att göra. Jag lägger ut ett kort på busungen Ludvig när han äter.

Nu har Emanuel åkt iväg till dagis för att städa, det är vår städvecka denna veckan och idag får Emanuel stackaren städa själv. Klockan är redan mycket och barnen badar och Lucas ville inte följa med så det får bli så. När vi har städvecka är det mån-ons-helgen som man städar på. På helgen är det mer storstädning och på veckodagarna mer övergripande. Det viktigtaste är barningången, toaletterna och under matborden. Där är det alltid smutsigt. Vi har ett föräldrakooperativ så det är därför vi har städvecka ca 1-2 veckor per termin men avgiften blir billigare och vi har verkligen ett fantastiskt dagis och det är ingen tvekan om att barnen trivs. Vi har också inriktningen naturförskola med mulle verksamhet på vårt dagis vilket är ett stort plus och att barnen får vara i skogen tre dagar i veckan är verkligen en förmån.

I kväll ska jag se på familjen annorlunda, jag tycker om detta programmet jag känner igen mig en del eftersom jag själv har fem syskon och jag tycker verkligen att det ser härligt ut med så många barn. Jobbigt absolut men härligt ändå. Jag själv har alltid velat ha många barn men med två stycken och en på väg så känns det som att det kanske är lagom. Man är ju helt slut med två, och jag har inte alltid det bästa tålamodet tack och lov så älskar dom oss ändå.

Välkommen till min nya blogg!