Mors dag!

Ja idag är det ju mors dag och ja jag blev uppvaktad imorse av mina älsklingar som bägge skulle väcka mig genom att hoppas upp i sängen med ett paket och bakom kom Emanuel med frukost, härligt... Dom förstod inte riktigt vitsen med mors dag eller mammornas dag som vi kallade det, men Lucas var noga med att påpeka att vi måste ha en pappornas dag också.

Emanuel har fortsatt renovera i vårt sovrum idag och jag Lucas och Ludvig har lekt i trädgården en stund, sedan cyklade vi alla ned och åt lasagne hos mormor och morfar. Lucas cyklade så fort att han tappade fötterna på pedalerna och rammade rätt in i en bil som stod parkerad. Jag blev så rädd men han siktade bra på däcket så inget hände, han skrapade foten lite och blev rädd själv men han cyklade vidare. Ludde åkte bak på mig och nsedan när vi cyklade hem ville bägge sitta i cykelvagnen bakom pappa.

Lucas och Ludvig somnade bägge efter vi hade varit hos mormor och morfar så vi fick en skön lugn stund på dagen då jag kunde ligga i soffan och virka. Det var härligt.

Ja magen växer på mig som sagt, jag lägger ut ett kort. Jag mår rätt så bra annars, trött ont i ryggen och bäckenet men annars är det bra. Jag märker att jag börjar bli rätt så täppt i näsan också vilket jag känner igen från de andra graviditeterna, tröttsamt. Mamma sa idag att hon nästan hade börjat gråta när hon såg bebis kläderna jag köpt, för hon tycker att det ska bli så roligt med en bebis igen. Det är skönt att höra... Jag tycker också att det ska bli härligt med en liten igen. Hoppas att jag kan njuta ordentligt.

Farmor lilla ligger på sjukhus igen fick jag veta idag, jag får ringa och höra hur det är med henne imorgon. Hoppas att hon har det bra. Jag vet bara inte när jag ska kunna åka in.

Nä nu får jag sluta.

    
Mors dag!                         Busungar!                         Ludde slocknade.           Kaninisarna.                     Byggmästarna!
  
Mamma magen.   Ludde cyklar.         Lucas kör bil.

Massor av kalas...

Hejsan

Ja idag har vi haft kalas hela dagen. Vi har firat Luddes två års dag idag med släkten. Det blev riktigt lyckat tycker jag.
Det kändes inte som att vi blev särskillt stressade och vi hade tid att sitta ned och äta mat i lugn och ro. Vi hade gjort en buffé med mat och jag tror att de flesta gillade den, jag gjorde det i alla fall och så fick vi över så vi slipper laga mat i morgon det är plusset. Men till efterrätt blev det bara en kaka och två tårtor, lte besviken över det för jag hade tänkt baka så mycket gott men han inte och orkade inte. Tårtorna blev så där också ville ju ha dekorerat dem till typ en nyckelpiga och nått roligt för barn men det han jag inte. Tur att Ludde hade med sig en rolig till dagis. Jag tror att han var jätte nöjd i allafall och han fick bra paket. Lucas sitter fortfarande och leker med ett av dem någon last leksak som Ludde fick av Johan och sandra tror jag.

Vi var iväg en stund på eftermiddagen också och firade glenn som fyller 29år idag. Sedan gick vi en promenad och nu tar vi det lugnt, Ludde sover och Lucas ska lägga sig. Dagen har varit toppen och jag hoppas att det blir lika fint väder imorgon.

Jo vi var ju iväg och gjorde ultraljud i går på mammamia göteborg, vi fick reda på att det blir en pojke redje gången gillt. Lite besviken blev jag först men nu väntar vi med spänning på vår lille gosse. Tror att han ska heta Love Emanuel, vi får se. Undrar om han blir lik någon av de anda eller om det blir en tredje sort för Lucas och Ludvig är ju var sitt slag.

    
  Lite bilder från kalaset och mina älsklingar..Hoppas trean blir lika söt.

jobbig dag

Ja idag har jag haft det rejält tufft jag höll knappt på att få i mig lunch och var så trött att jag knappt kom ihåg vart jag parkerade bilen. Allt annat fick stå tillbaka idag tills jag fick ordnat med ett akut ärende som krävde min fulla uppmärksamhet och sög all kraft från mig. Här känner jag verkligen att graviditeten inte är något plus.

Ja imorgon så är det sista dagen i skolan och det ska bli så skönt, jag skiter i om jag får kompletera något. Nu är proektplanen klar och utskriven och papert är skrivet och ska bara skrivas ut imorgon. Sedan får det bära eller brista men jag har gjort mitt bästa efter situation och ork. Jag är stolt över mig själv.

Våra älskade pojkar sover gott och det är så skönt. de är så härliga att se på nu men de kräver mycket också.

Nä nu ska jag göra mig i ordning och se på en skräddarsydd illasyster på tv4.

Natti natti


Yippie!

Idag har varit mycket att stå i på jobbet och jag har verkligen kännt av rygg och bäckenet i slutet av dagen. Just nu ligger jag ned i sängen för det är det enda som inte gör ont.

Jag har äntligen hunnit färdigt med projektplanen och fått den godkänd. Så imorgon kan jag redovisa den med gott samvete och då inte ligga efter i kursen. Det känns som en börda har lossat. Får se bara vad de andra tycker om den. Det har ju varit allt annat än roligt att skriva den men jag får endå vara stolt över mig själv som gjort det helt själv då de flesta andra har skrivit den i grupp. På torsdag är alltså avslutning av kursen jag ska bara skriva färdigt det sista på mitt kompletterande paper som är en annan uppgift i kursen.

Nä nu får jag sluta..

Ludvig 2år

Ja då är denna dagen snart till enda och det ska bli skönt att få sova..
I dag på jobbet har varit en mycket bra dag , jag har haft att göra men det har varit en sak i taget.
Hoppas imorgon blir lika bra.

Idag har de firat Ludvig på dagis med sköldpadde tårtan den hade varit god sa de. Får lita på det.

Hemma har Luddis fått öppna paket och så har vi ätit glass och bullar. Tårta har han ju redan fått och ska få igen på lördag. Han var så söt när han slet upp paketen och sa tack så fint. Han blev verkligen jätte glad för allt han fick speciellt cykeln.

Hoppas att han tycker att det blir lika roligt på lördag.

Projektplanen går framåt får förhoppningsvis redovisat den imórgon och då ligger jag inte efter i såfall. Hade varit väldigt skönt.

Kramar Anna

   
  Så här är några kort på födelsedagskillen!

Tårta

Ja nu sitter jag och pluggar fast inte helhjärtat då jag har tv:n på det är så vansinningt tråkigt att plugga men nästa vecka är sista veckan i skolan fast det innebär inte att jag bli godkänd förståss.

Ikväll har jag även bakat en födelsedags tårta till Ludvig som han kan ta med sig till dagis imorgon för att fira. Den blev i form av en skölppadda men inte så bra jag ville att den skulle bli. JAg hade tänkt göra en nyckelpiga men orkade inte oc hade inte rätt färger. Men jag skickar med kort på hur den blev. När Lucas fyllde år fick han en draktårta jag lägger ut en bild på den senare också, kommer inte åt den just nu.

Godnatt

 
 Sista kortet på Ludvig som 1åring imorgon blir det 2år istället, otroligt!!!

Röd dag!

Röd dag jajamen men inte är jag ledig för det inte. Nä vi stackare i vården måste ju jobba ändå. Men det var rätt så lugnt i dag så det gjorde inte så mycket.

Igår hade vi personalfest på jobbet vi åt jätte mumsiga räkor, sjung och lekte lekar. Det var jätte trevligt. Jag gick hem tidigt eftersom jag började jobba 6.45 imorse så längre en 21.15 blev det inte. Men det kändes lagom att gå då jag var så trött.

Jag känner verkligen av min rygg nu hela tiden, den gör vansinnigt ont och det är så irriterande. Magen har växt väldigt mycket också. Gillar det inte riktigt för jag kommer nog bli mycket större än senast. Men jag tror ändå att jag ligger på mittet i symfundus kurvan. Doktorn från Näl ringde idag och berättade att jag måste byta behandling för min uvi vilket är fruktansvärt irriterande då jag redan betalat tabletterna jag börjat med men viktigast är väl att bli frisk. JAg har inte sådanna sammandragningar längre i allafall. Skönt.

JAg försöker hålla på med min projektplan så jag kan redovisa den men det är så tråkigt. Usch men den måste bli klar nu.

Nu får jag sluta....

Sjukdag!

I dag har jag fått sjukskriva mig för att vara hemma och vila. Igår på jobbet fick jag vansinnigt ont irygg och mage och det ville inte ge med sig. Vid tre fick jag chans att gå hem tidigare trots att jag gärna gjort det mycket tidigare. Jag var på kontroll hos mamma på lunchen och hon sa att jag hade lågt blodtryck och lågt hb, så det gjorde juinte det hela bättre. När jag kom hem låg jag och vilade i flera timmar och hade ont så jag grät så Emanuel och jag åkte in till antenatalen på näl för kontroll och det visade sig att jag hade en uvi som troligen orsakar sammandragningar. Så idag är det vila som gäller. Tur att det inte var något värre i allafall. Hoppas bara att det ömma i magen går över snart för det ömmar fortfarande lite idag.

Jag tänkte passa på att lägga upp lite bilder från turkiet resan, det känns rätt så avlägset nu men. Det är så skönt att vara hemma tycker jag och nu så ser jag fram emot att planera för Ludvigs födelsedag nästa vecka och självklart ultraljudet som vi gör nästa vecka. Skall bli spännande....

 Lucas och Ludvig redo för avresa på Landvetter.
 Luddes första dop i poolen.
 Lucas vilar sig lite.
 Hela familjen i havet.
 Emanuel simmar med Ludvig.
 Jag och Luddis.
Emanuel med bägge bus pojkarna.
 Fika med kex på hotell rummet.
 Lucas badar i stora poolen.
 Väntar på bussen som skall köra oss till flygplatsen för hemresan.

JA då ligger nu lite bilder ute från vår resa till Turkiet, vill ni se flera får ni komma hem till oss.

Tillbaka i Sverige

Hejsan
Nu är vi tillbaka i Sverige igen efter en vecka i turkiet. Där nere var det härligt och varmt och vi badade varje dag. Det var fantastiskt att se Lucas och Ludvig bada i poolen och skratta hysteriskt. Bägge mina pojkar verkar verkligen älska vatten och det är skönt. Jag lyckades bränna mig där nere mest på ryggen ändå fick man inte ligga stilla i solen särskillt mycket då barnen behöver rätt så mycket uppmärksamhet och upppassning. Emanuel var snäll och gick upp på rummet med dem mitt på dagen en stund och då fick jag en stund själv nere vid poolen det var guld värt, jag hann nästan läsa slut på två pocket böcker jag hade tagit med mig. Sen på kvällarna var det barn disco och Lucas och Emanuel var nere två kvällar i rad och då hann jag se två filmer medans Ludde sov. Konstigt nog var det väl Emanuel som fick mest färg av oss alla fast han solade minst och i vanliga fall inte brukar bli så brun, fast de senaste två åen verkar han ha fått bättre pigment orättvist...

Resan ner och hem gick skapligt. Ner var sämst Lucas sov hela vägen på planet men Ludde somnade inte förrän precis innan landning nästan. Hann tyckte inte att det var roligt att sitta ast vid start och landning en annars var han lugn. Hemresan skrek han inte alls på men vi hade lite hjälp av en liten pojke som satt brevid och de andra runt som han tyckte var roligt att prata med. Men jag vet inte om jag orkar flyga med småbarn igen så, bila kändes smidigare.

Pojkarna var nog glada att vara hemma igen, vi har idag tagit det lugnt. Träffat mormor och promenerat , fikat och lagat mat och tvättat en hel del. Nu sover Ludvig och Lucas är i kyrkan med mormor.

Får se hur det går på obbet i morgon säkert jätte mycket att göra efter en veckas semester. Men det känns ändå skönt att få lite vardag igen. Sverige är verkligen vackert i allafall det reflekterade vi över i bilen hem igår.

Natti natti bilder kommer senare.

Packning

Ja nu har jag i princip packat färdigt allt så det ska bara vara att packa in i bilen i morgon. Det känns skönt men man är helt slut nu efteråt. Har säkert glömt något men det får vara i såfall.

Fick tillbaka kommentarer på mitt arbete jag skickade in igår, det kändes så där. Egentligen är det inte så svårt men det tar alltid tid att rätta till även små saker och det vill till att hinna det nu när vi ska vara borta. JAg har ju inte lust att plugga häcken av mig där nere. Lite grann måste jag väl men jag måste få ha ledigt också. Usch jag gillar verkligen inte denna kursen, den är krävande.

Mormor har varit här och lekt med barnen och sagt hejdå, men de blir så uppe i varv. Ludvig lägger sig nu som tur är och Lucas skall snart få lägga sig. JAg tänker iallafall gå ner och ta ett bad och försöka slappna av. Jag känner att jag har lite mycket kring mig nu.

Hoppas att vädret där nere kommer vara bra, jag vill få lite färg och kunna gå i shorts och linne.

Nu har jag bokat tid till köns bestämmande ultraljud, det ska blir roligt men just nu känns det inte jätte viktigt att veta. Lucas säger att jag vet att det är en tjej fast egentligen vill jag ha en pojke till. Han är rolig jag försökte fråga varför han inte trodde att det var en pojk men jag fick inget svar.

Nu ska jag lägga mig i badet.

Projektplan

Usch har suttit framför datorn en lång stund nu och försökt plugga med någonting som jag inte tycker är kul och som jag inte har tid till eller rktigt förstår. Det är hopplöst. Vi skall göra en projektplan och jag har mailat in den precis för bedömning, det känns hemskt när man har gjort ett halv taskigt jobb. Hoppas att kritiken inte blir för hård bara för jag måste klara kursen och har inte mycket ork kvar.

Tack och lov för att vi ska få semester nu, jag behöver verkligen det. Jag lånade en våg av mamma idag. Tänkte att jag skulle försöka väga väskorna imorgon för att få ett hum om vikten. Man vill ju inte stå där och ha övervikt.

Nä nu måste jag sova, är elt fruktansvärt slut ochhar så ont i bäckenet.

Godnatt...

Godnatt

Skall bara säga godnatt, tittar på greys anatomy nu och ska sen gå och lägga mig. Har pluggat en del under kvällen och arbetat hårt idag så jag är mycket trött. I morgon skall jag vara själv på vårt område så det blir nog tufft medl äkarrond och allt måste förbereda för min semester vecka också. Förhoppnngsvis är jag dock ledig på fredag och sen bär det av. Det ska bli otroligt härligt och jag behöver verkligen vilan. Allt är packat i princip så det är skönt. Hoppas verkligen allt blir bra.

Natti natti.

Dagen snart slut!

Nu ligger bägge barnen skönt nedstoppade i sina sängar och jag med. Jag sitter med datorn i knät i sängen och försöker plugga lite samtidigt som jag skall försöka se på desperate housewifes.

En som inte sover i allafall är bebisen i magen för hjälp vilka kullebyttor den gör där inne. Men det är härligt att känna samtidigt som det bland kan vara lite besvärande. I dag på jobbet sa personalen att de var övertygade att det är en flicka jag bär men vi får se. Skall föröska få tummen ur och boka könsbestämmande ultraljud imorgon.

Nu säger jag godnatt.


tråkiga tisdag!

JA idag är det väl inget speciellt jag har kommit hem från arbetet och vi ska äta om en stund. Mormor skall titta förbi också det blir kul för hon har varit bortrest i Belgien och vandrat. Barnen har saknat henne, Emanuel berättade för Lucas att hon skulle komma snart och Lucas svarade ja det visste jag redan för det drömde jag i natt. an är rolig...

Vi har nedräkning till våran turkiet resa på lördag nu, det mesta är packat. Lucas han frågar varje dag hur många dagar det är kvar så han längtar. Det ska bli så skönt att få vara ledig. JAg har så ont i bäckenet och ryggen efter att jobba så mycket så jag känner att lite "vila" är behövd.

Håller på med inbjudningskort till Ludvigs kalas också, tänkte få i väg dem på posten innan vi åker. Han fyller ju två ganska snart efter vi kommer hem. Men det ska bli roligt med kalas. Vet inte vad han ska få i present än men.

Nä nu ska jag sluta....