Pepparkakshus 2010

Igår släppte jag taget och lät pojkarna dekorera pepparkakshuset i år helt själva, de hade väldigt roligt och skapade något som liknar modern konst :) Lucas ville inte sluta, han sa lite till lite till hela tiden. Tur att godisarna tog slut efter ett tag annars hade han suttit kvar där än.

Sedan ska huset dekoreras med florsocker, bomull och tomtar också. Det blir nog ett jätte fint slut resultat. Tycker i allafall pojkarna :)

Stockholm 2010

I helgen hade vi en barnfri helg i Stockholm, det var kul två nätter borta på hotell. Kändes konstigt att vara utan barnen och Lucas var dålig i hosta hemma så man längtade lite hem. Men barnen hade nog inte saknat oss så mycket i allafall för de hade det kul hos mormor och morfar :) Vi tog med oss Björn och Olle upp och sedan träffade vi Ulf och Klas i Stockholm så alla syskon utan Per var med. Vi gick i gamla stan och var på Ost asiatiska museet om det är så det heter. De hade utställning med den första kejsarens kinesiska terrakotta armé. Det var kul men det var ju inte så många statyer som vi trodde, de var ju bara några stycken. Vi åt på mongolisk restaurang och shoppade litegrann. Det är svårt att hinna med allt vi ville göra när vi är så många som är med. Jag fick i allafall med hälften till Drottningholms julmarknad även om den var liten var det mycket mysigt. Men som alltid är det väldigt skönt att vara hemma igen. Mormor och morfar behövde nog vila upp sig efteråt för de fick inte så mycket sömn.
Drottningholm
Julmarknaden

Klas

Ulf testar rullstolen på museét.

Bilderna är dåliga för de är tagna med min mobil som inte tar så bra bilder om inte allt står still...

Grattis älskling :)

Ja idag säger vi grattis på födelsedagen till min käre Emanuel som fyller år :) Jag har jobbat idag men jag gjorde ordning lite bull frukost till honom, han brukar få en vaniljbulle på sin födelsedag eftersom han gillar det bättre än bakelse. Sedan var han hemma med barnen idag och myste. Sedan hade jag lagt fram paket till honom som han fick öppna när han vaknade, så han var nog nöjd. Men han hade tydligen fått dela med sig av sin bull tyvärr...

Jag själv har förlöst en liten pojke idag så grattis grattis till dig, en jätte duktig förstföderska som var helt öppen när hon kom in. Häftigt!

Sedan har jag haft mittbedömning med min lärare som kom till oss, det gick jätte bra tycker jag. Jag är godkänd och nu är det bara att bli mer och mer självständig veckorna som är kvar. Tack och lov behöver jag dock inte förlösa själv under denna praktiken för då vill jag hemskt gärna ha min trygghet i handledaren. Så att jag aldrig har ansvaret själv. Det är väldigt skönt.

Det är väldigt mycket att tänka på under en förlossning och idag har jag fått en bra reflektion med min handledare angående frågor jag haft om ordning och så i förloppet. Jätte skönt när jag börjar känna att jag vet vilka frågor jag ska ställa.