Bullbak!

Idag bakar jag lite bullar som vi ska ha när farmor och farfar kommer hit senare. Tur att jag startade tidigt med det eftersom de ringde och ville komma ut. Jag hade tänkt att vi skulle gjort något kul med familjen idag men man kan inte åka iväg varje helg utan vi bestämde oss för att bara ta det lungt. Emanuel grejar som vanligt med lite små grejer i vardagsrummet, det blir bra och ju fortare han blir färdig där ju fortare får jag min hall tapetserad. Jag har köpt fin randig tapet med silver inslag som matchar de blommiga i vardagsrummet. Ska bli skönt när man får helheten klar. Sen så är det ju massor kvar att göra även efter hallen men det är ett senare problem.

Igår lyckades vi stänga ned det mesta i huset i allafall och vi tände levande ljus. Barnens sovlampor fick vara på för jag ville inte riskera att väcka dem och Lucas hade svårt att somna igår så de fick vara på. Men det såg rätt ljust ut på vår gata i övrigt så jag vet inte om det var någon annan som gjorde ett försök.

Jag känner mig som om jag skulle kunna sova en vecka, Love sover himla dåligt nu för tiden. Tror faktiskt att han sover värst av alla barnen när de var små men jag är inte så känslig med sömnen nu som innan. Tack och lov... Men han gnyr och vrider sig, funderar på om han har ont i magen eller om det är mer tänder på gång. Skulle tro att det är magen för han äter ju massor på natten och det behöver han ju inte egentligen så det känns som att det är dags att sluta amma nu snart runt åtta månader antar jag. Jag sa att jag skulle sluta vid sex månader men det blev inte så och jag började ju inte jobba då heller så jag har ju tid att vänta lite men nu vill jag snart sluta. Det är så svårt att ta det beslutet bara för jag vet ju att det är bra för honom och att han vill det. Vi får se hur det löser sig. Men tiden går verkligen fort för han är ju snart åtta månader och kan sitta själv och det allra minsta bebisaktiga försvinner ju mer och mer. Men han är inte så stor i storleken än och det är väl därför främst jag inte slutat amma för han känns liten fortfarande. Lucas och Ludvig tror jag var minst två kilo större vid denna tiden.

Igår tog jag och beställde födelsedagspresent till mamma, hoppas att den kommer fram i tid bara. Det är en sak hon har velat ha länge och nu ska hon äntligen få den. Annars är hon inte så mycket för att fira längre men det ska vi allt göra i allafall. Min mamma är värd att fira.. Snart kommer hon tillbaka också, ska bli skönt. Det märks att hon varit borta ett tag nu för barnen börjar fråga efter henne, speciellt Ludvig ropar mormor kommer när han hör dörren. Men icke...

Nu ska jag avsluta mitt bullbak :)

Mamma bakar, Lucas smakar!!

Idag har jag varit en tur på torp och handlat litegrann, kul att komma ut en sväng men fy farao vad folk det var där. Fick köa för att komma in i provrummen.... Annars var det ok att vara där och se på grejer och folk. Luddis fick nya stövlar eftersom de andra har blivit lite små. Lucas fick ny tejp till sin hållare, det har han väntat på. Nu är det massa grejer upp tejpade på hans dörr.. Fin fint. Jag sa att han fick inte sätta klistermärken på dörren så han tog tejp i stället. Dum är han inte, tejp hade jag inte sagt nått om.

I torsdag så var jag på föräldragrupp men vi var bara tre mammor där, jag hade bakat cupcakes att ta med. Bakade några mjölkfria då en mamma inte kan äta med mjölk då bebisen är komjölks protein känslig, tror hon blev glad att jag tänkt på henne. Vi la Love och de andra barne på en matta medans vi skulle fika, en liten kille hade precis somnat och mamman stoppade om honom så fint på mattan. Då ser jag hur Love ler från öra till öra och ger ifrån sig ett gall tjut följt av ett gapskratt och den stackars lille pojken flyger i luften. Ingen skulle få sova där inte, Love skratta så mycket det såg precis ut som han gjorde det på pinkiv.

På torsdag kväll var vi och grillade i skogen med dagis men vi blev inte så många föräldrar där heller men vi hade mysigt. Ludvig hade tagit med sig några kottar hem och på fredag morgon när jag sov satt han på golvet och lekte,  så säger han till emanuel titta så tar han fram en hand ur kalsongerna och visar handen och säger bajs sedan tar han fram andra och håller upp och säger bajs. Emanuel fick panik nästan och sedan skrattar Ludde för det var ju bara kottarna han lurade pappa med. Så roligt jag skratta så mycket när Emanuel berättade det. Härliga unge.

Idag är det earth hour 20.30 så vi hoppas på att vi lyckas stänga av alla lampor, det är ju lite svårt med barnens men bara de har somnat så går det.


Måndags slit!

Konstigt men måndagar verkar alltid vara otroligt mycket att göra på jobbet, eller kanske inte så konstigt men det blir tufft att gå in som vikarie då. Skulle ju sluta två idag också men kom inte iväg förrän 14.45 så jag blev sen till farmor som passat Love och morfar fick hjälpa mig att hämta barnen på dagis eftersom jag blev sen där med. Kom inte innanför dörren förrän typ tre halv fyra. Men men det är helt okej att hoppa in och arbeta så där ibland ändå. Det är dokumentationen i slutet som tar tid och lunch hann jag inte med förrän klockna var halv två. Men jag får ju som sagt lite extra pengar till semesterkassan s¨å det är det värt.

Har lyckats boka in min första intervju för uppsatsen nu, till på torsdag. Skall bli spännande, sedan tänkte jag ta mig till öppna förskolan imorgon och ragga lite till föräldrar. Har fått telefon nummer till några också som jag får ringa. NU vill jag bli klar med uppsatsen... Men det är en hel del kvar även efter intervjuerna är gjorda men jag ser framåt i allafall.

Idag fick vi reda på att mamma har eller sitter på ett plan till Australien och att de har haft en jätte bra tid i Nya Zeeland, jag trodde att hon redan hade åkt till Australien men jag hade fel. Jag väntar på att hon ska maila men hon har väl inte kommit iväg till något internet café än. Jag saknar min mamma...

Nu äntligen har Love fått sin första tand idag, nere i munnen. Jag har väntat och väntat och jag kände igår men då hade den inte kommit fram så det var väl därför han sov så dålig inatt. Så nu kan jag snart sluta amma han med gott samvete innan jag får sår antar jag för han gillar ju att bitas. På ett sätt är det ju bra att han inte fått tänder förrän nu fast både Lucas och Ludvig fick tänder vid fyra månader så det är därför jag väntat så. Men Love var ju lite tidig så det spelar säkert roll.

Annars lägger jag ut lite bilder från Universeum nu. 




 




Så lite bilder från vårt äventyr i Göteborg. Nu sover lillkillen och övriga pojkar badar innan det är dags att lägga sig för kvällen. Jag ska sedan slänga mig i soffan och se på tv:n. Skall baka litegrann innan också så jag har något att bjuda på vid intervjuerna.


Helgens slut..

Ja det är allt tråkigt att helgen är slut, det känns som att man hinner inte med helgen för den tar så fort slut. MAn skulle behövt att den vara dubbelt så lång för att hinna med vila och aktiviteter samt städning och plock och familjen så klart...

I fredags blev det ingen spinning för mig efter som jag var så tät fortfarande så tyvärr, i går tog vi en spontan utflykt till Universeum i Göteborg vilket var trevligt men inget speciellt. Vi hade haft högre förväntningar på det än vad som införlivades. Men vi hade ju en del kul ändå, men det var mycket folk och lång väntetid till att få komma åt sakerna och inte så mycket djur som vi trodde. Akvarierna var ju jätte fina dock men pojkarna är så vana vid sådant nu så de stannar inte upp så länge och tittar tyvärr. Det var roligt att se hajarna ovanför huvudena men då tycker jag faktiskt att tunneln på tropicarium vid kolmården var häftigare. Ska lägga ut kort imorgon om jag orkar.

Idag har Emanuel lyckats tvätta bilarn avilket var väl behövt och han var nog nöjd med det, barnen har lekt med grannen Elin i den resterande snön som nu är snövallar och slask så kläderna var ju pisseblöta efteråt. Ska verkligen bli skönt att få bort resten av snön nu. Kom igen våren....

Idag har jag bakat muffins och lagat mat som vi bjöd pappa och brorsan Per på, fick till och med ett - det var gott av Per vilket inte hör till vanligheterna. Mamma är ju fortfarande ute på vift och vi saknar henne. Hoppas att du har det bra mamma trots att pappa läste något om en orkan i Australien. Kom hem snart....

Ja imorgon så skall jag jobba, jag har fortfarande lite täthet och snuva kvar men det ska nog gå fint. Love skall vara hos farmor och barnen skall till dagis där var de inte på hela förra veckan eftersom de var sjuka. De kan behöva leka av sig lite nu.


Love 7månader.

Idag är min lilla älskling Love 7 månader gammal och hans utveckling går framåt, nu springer han fort i sin gåstol och äter frukost lunch middag m.m. Han äter sådana här majskrokar och snart sticker tänderna upp. Han är för härlig min lilla skatt, hoppas bara att hans förkylning släpper snart så att han kan sova bättre på natten. Idag hade vi föräldragrupp på BVC för första gången, verkar vara en bra grupp men jag var nog yngst med flest barn om jag fattade det rätt. Tror det skiljer en del år mellan mig och dem men det gör inte så mycket. Love var äldsta barnet där tror jag, men i storlek så verkar han vara liten. Skall göra fika till nästa gång, vill göra tårta men det känns lite för mycket. Får se vad det blir. Jag hade tur som fick chans att gå, trodde inte att jag skulle lyckas för jag hade ingen barnvakt och svärmor var sjuk så jag ville inte ringa henne. Men faster Hanna skvallrade nog och svärmor ringde mig i morse och sa att hon kunde passa dem. Tackar så mycket.... :)

Annars jobbade jag igår och det var riktigt roligt men jobbigt, jag skulle sluta två men kom inte iväg förrän kvart i fyra. Skulle jobba imorgon också men fick säga att jag inte kan. Är så väldigt förkyld, nyser och snorar och var så hes idag att jag knappt kunde prata. Barnen är inte helt friska heller och jag kan inte skicka dem till dagis imorgon och vill inte lämpa alla på morfar.

Annars så har min kära mor flygit sin kos idag, hon sitter på planet till Nya Zeeland nu och jag hoppas att hon får det fantastiskt och kommer hem till oss hel och snart. Älskar dig mamma lilla...


Härliga sol..

Idag har jag varit så duktig att jag varit ute på en lååååång promenad runt stämmet och hela promenaden tog ca 1h och 20minuter... Jag drog med lilla Love i vagnen men det var inte helt enkelt eftersom det var mycket snö kvar på vägarna bort igenom. Men det var härligt att gå i solen för en gångs skull och det känns nästan som vår eller att våren är på väg i allafall :)

Jag har tänkt mig att jag ska få bort de sista graviditets kilona nu, så det är bara för mig att komma igång och motionera mera för godiset har vi redan slutat med.. Bortsett från Lucas kalas så har vi inte köpt något godis alls sedan nyår. Det är verkligen så att har man bara tagit sig förbi de första jobbiga veckorna så saknar man det inte sedan.

Var på torp igår och tittade på löparskor för det ska jag börja med så fort snön är borta, men jag kunde inte bestämma mig så jag får köpa det nästa gång jag är inne i stället. Emanuel köpte nya och var ute och invigde dem igår. Hans skid säsong är över, för skidorna gick sönder och när han lämnade in dem fanns inga kvar så han fick tillbaka sina pengar istället. Vantar, skidor m.m allt är ju i princip helt utsålt för säsongen.

Imorgon ska jag arbeta här i Brastad får se hur det går, det är inte så att jag längtar efter att jobba men jag tycker att jag kan ta ett par dagar nu i mars i allafall och tjäna in lite extra pengar och spara några föräldradagar. I morgon så blir det nog så att Emanuel får ta en VAB dag för jag tror inte Lucas och Ludvig är pigga nog för dagis än. De har energi men de hostar en del så dom får vila imorgon. Love börjar bli lite bättre men nästan rinner fortfarande och han är inte helt allert. Hoppas att det går över fort nu innan jag och Emanuel blir sjuka. Jag känner mig lite sliten men det har inte brutit igenom än...






Så lite kort från förut, barnen fick lite ostbollar denna helgen. Snart kommer mormor och morfar och hälsar på. Morfar skall städa för våra marsvin och mormor skulle låna något för hon åker till Nya Zeeland på tisdag den gottegrisen, men det unnar jag henne. Hoppas bara att vi också kommer iväg på nått roligt i år.

Brevidgång på jobbet!

Jag har haft mycket det senaste och varit väldigt trött så det har inte blivit mycket skrivande här men nu kommer en uppdatering.

Här hemma mår vi bra alla förutom Love som är otroligt förkyld den lilla stackaren. Det gör ont i hjärtat när han snurvlar och snoret rinner men det kommer ju gå över och förhoppningsvis snart. Därav anledningen till att jag är så trött för han sover inte mycket och det är ju inte heller så lätt när man hostar och är tät.

Idag ska jag lustigt nog gå brevid på jobbet jag har haft innan jag fick Love, kan tyckas lite roligt att gå brevid på ett jobb man redan haft men de har ändrat mycket i journalföringen och flyttat m.m så det är skönt att få i allafall en dag med uppdatering. Annars så känns det kanske inte helt motiverat till att börja jobba men det är som sagt bara någon gång ibland och på mina villkor. Det är skönt att få ihop lite extra pengar så vi kan få lite semester i år också.

Nu har jag äntligen lyckats få ett godkännande att lämna ut mina informationsbrev till föräldrar så att jag kan få komma igång med mina intervjuer, tyvärr blir det inte från BVC utan den öppna barnverksamheten istället. Men man tar vad man får och det viktigaste är att jag blir färdig.

Annars har vi fått inbjudan till bröllop i Maj vilket känns jätte kul, Jonas och Patricia skall gifta sig och även om vi inte träffats på ett bra tag så ska det bli kul att få vara med dem på sin stora dag.

I helgen som var har vi firat min kära svärmor som fyllde år och vi har varit och åkt skidor och grillat korv i fjälla med farmor och farfar, allt var mycket roligt.

Här kommer lite bilder.









Loves 6 månaders kort!

Nu har jag fått hämtat korten på Love som är tagna p Lasses foto i lysekil. Jag är nöjd men jag fick betala mycket för att jag valde så många bilder. Jag lägger ut några här och så lägger jag även ut några gamla från Lucas och Ludvig tagna av samma fotograf så att ni kan jämföra hur de såg ut vid samma ålder, fast Lucas kort är tagna vid 3månader och 6månader, Luddes och Loves bara vid 6månader.

Annars så har jag varit på babycafé idag och det tycker jag är mysigt, vi har lite baby rytmik då vilket är mycket trevligt och jag tror att de flesta barnen gillar det och så somnar dom så gott efteråt. Jag passade också på att äta lite kina mat men Emanuel när han hade lunch från jobbet, det händer ju aldrig annars.

Inscanningen blev väldigt dålig, men de syns ju i allafall... Först kommer Love självklart.





Sen är det Ludvigs tur.



Och Lucas vid tre månader...


och Lucas vid 6 månader... Märk skillnaden på hår jämfört med ovanstående.

Sture 55år.

Nyss hemkomna från att ha varit och grattat svärfar på sin 55års dag. Han fick en fin vårig tröja av oss och så hade jag bakat en liten ananastårta till honom vilket är en favorit och som han inte brukar få, typiskt nog bara för att jag hade tänkt på det så fick han ju naturligtvis det av Solveig också. Så nu har han massor av ananas tårta att äta hela veckan lång.... På lördag är det Solveigs tur att få ha kalas och då kan jag nog med säkert säga att det i allafall inte blir fler ananastårtor. Men det var trevligt att vara på kalas idag i allafall.

Innan hade jag varit en sväng på torp och införskaffat lite mer pyssel gejer till scrappbookingen, det är roligt när man kommer in i det och tyvärr så är det en dyr hobby. Men det blir ju minnen för livet förhoppningsvis.




Kurs på jobbet!

Idag har varit en händelserik dag. Först har jag och Love varit på fotografering hos Lasse och det gick bra. Fick i allafall en toppenbra bild och några fler bra bilder. Får hämta dom på torsdag :) Blir spännande att jämföra med de andra barnens bilder. Sedan skall jag bestämma vilka bilder som skall förstoras så jag får något gulligt på väggarna.

Sedan lämnade jag Love hos min kära svärmor som har passats honom då jag har varit på jobbet och gått på kurs. Det hade gått bra och faster Hanna hade varit ute på promenad med honom i två timmar. Tur att man har stor familj som hjälper till när man behöver det, för det underlättar verkligen att ha ett nätverk kring sig. Jag hade tagit med dumma nappar till flaskorna så det får jag tänka på till nästa gång, att ta med sådana som fungerar...

Annars så blev jag glad för jag fick löneförhöjning vilket jag är nöjd med. Men jag hade fruktansvärd huvudvärk efter jobbet, tur att jag fivk alvedon av Solveig och mat när jag kom hem. Så nu är det onda nästan borta.

Hann inte lägga ut korten igår så jag gör det nu..


Eftersom våran scanner inte är ikopplad så blir det några dåliga bilder på några scrappade sidor.




Så nu är jag på god väg att få till ett fint album till barnen...

Viola 90år eller 22½

Igår firade vi Emanuels mormor när hon fyllde 90år eller 22½ år eftersom hon är född på skottår. Vi fick god buffé på svarta örn villan i Uddevalla och tårta till efterrätt. Jag tror att hon tyckte att det var lyckat, barnen var i full gas och Lucas, Ludvig och Joel samt Ella sprang runt runt och lekte. Det hade varit skönt ifall de kunde sitta still på kalas i allafall men de är inte skapta så.

Jag lägger ut en familjebild lite senare idag.

Annars har jag äntligen lyckats ta mig tid till att börja scrappa som jag alltid velat, har gjort en del sidor och tycker att resultatet blir bra. Jag gör ju ganska enkla designer nu i början och framförallt är det ju en kostnadsfråga med vad för saker man har råd att köpa hem. Kul är i allafall att det går ju alltid att bygga på senare om man får tag i fler saker. Jag ska scanna in några sidor och lägga ut senare också om jag lyckas.

Nu är det dags för lite krubb.


Gjorde trolldeg förut till barnen så det får vi sota för efter maten eftersom det är mycket deg att dammsuga upp i Lucas rum.