Mors härliga dag!!

JA det är verkligen skönt att få sovmorgon och sedan paket och frukost på sängen. Min vad blir det femte morsdag antar jag så jag känner mig riktigt rutinerad :) Min lilla älskling Lucas hade anordnat en skattjakt för mig också så jag har sprungit runt i huset och letat efter skatten som visade sig vara en teckning han gjort, mitt lilla hjärta :) Klart bäst, annars fick jag två fina kokböcker. Leilas senaste och Jamie Olivers senaste, bägge vill jag ha :) Nu blir det till att baka och laga mat......... Eller kanske inte för jag har inte mycket ork i kroppen.

Ludvigs kalas!

Nu har vi avslutat två kalas för Ludvig. Först vid 11.00 hade vi barnkalas med pirattema vilket var jätte kul men även väldigt utmattande. Det är ju lite stressande att ha massa barn springandes runt fötterna och så ska man ha uppsikt över alla och engagera dem. Vi hade skattjakt och fiskedamm vilket var väldigt kul men mer än så hade jag inte ork till. Skattjakten brukar vara det som alla tycker är roligast och jag har en skattkarta som jag målat sedan tidigare kalas som vi återanvänder. Till och med Emanuel var lite lite pirataktig med ärr på kinden. Jag hade faktiskt också bemödat mig med piratklädsel, det gäller att ha barnasinnet kvar :) '

Sedan vi 15.00 hade vi kalas för familjen och Ludde älskade sina paket, av farmor och farfar fick han en dammsugare som han springer runt med nu och en traktor, av mormor och morfar fick han en grävskopebok och kläder och lite kvastar och räfsor  och spadar till trädgården. Detta kommer också bli en stor hit imorgon när han får gå ut och leka med dem. På barnkalaset fick han massor av bilar som han fullkomligt älskar, så han har fått allt han ville ha och är så nöjd och glad.







 Barnasinne :)




Ludvigs tårta!

Äntligen klar med tårtan som vi ska ha imorgon på kalaset. Ludde skulle promt ha Molly Mus så det fick det bli.  Hoppas att den håller sig bra tills imorgon.

Nordens ark och bakning!

Vi har nyss kommit hem från Nordens arl där vi har tillbringat förmiddagen men våran lilla familj. JAg tycker mycket om att gå runt där och som tur är gillar barnen att åka dit också. Emanuel fick ju MC-kort härom dagen så han passade på att ta Mc:n dit. Tyvärr så började det småregna på vägen hem men det är väl bra för honom att testa att köra i regn också. Vi fick fina bilder på några av djuren och vi fick se många och på nära håll. En av vargarna sprang runt med en liten bebis i munnen, det tog ett tag innan vi såg att det var en bebis och inte en matbit. Trodde först att det var en död kanin. 
 Pandan
 Pudu
 Snöget
 Vildhäst tror jag
 Ren
 Tiger
 Apor :)



Det lönar sig tydligen att blogga, idag fick jag en present hemskickad på posten för att jag hade en blogg. JAg fick dessa örhängena från Indiska.


Igår var vi ju i parken med barnvagnsmaffian och här kommer några bilder därifrån som jag lovade :)
 Lydia och Love
 Ludde med fler
 Love och Theo




Så imorgon är det ju dags för Ludvigs kalas, först på morgonen barnkalas och sedan har vi släktkalas efteråt. Så det är bara för mig att sätta igång och börja baka tårtor, kakor, muffins m.m. Sedan måste jag ju bestämma vad jag ska ha på tårtan också, funderar på en drake men vi får se vad det blir. Egentligen hade jag lovat honom Molly Mus så vi får väl se om han fortfarande vill ha det.

Barnvagnsmaffian!

Ja idag var det en tur med barnvagnsmaffian igen, det är så mysigt att gå på promenad med alla barnvagnar kring sig. Jag hade med mig Ludvig som fick åka med lillebror i hans nya vagn och Lucas också som sprang före oss och bakom oss och runt :) De tycker kanske inte att det är lika roligt att gå på promenad men de gillar leken i parken efteråt och glassen de får på stan.

Efter leken gick vi och lunchade hos farmor och farfar och det tyckte barnen om, sedan blev de stora pojkarna kvar där medans jag och Love gick till jobbet på en jätte bra föreläsning om dialyse och njuren :) Mycket givande för vi har ju en diaslyspatient på vårt område, så det är viktigt att få lite mer kunskap om detta.

Efter detta lämnade jag pojkarna hemma och så åkte jag och Love till torp och handlade litegrann inför Luddes kalas på lördag, ska bli kul.... :)

Ska lägga ut bilderna imorgon från idag.

Lillfinger

Jag är med och tävlar hos Chicmommy om ett presentkort värt 450:- hos Lillfinger.com.
Klicka här och var med du också!

Älskade hjärtegryn

Dags för en ny tävling igen, kul att så många hittar hit :)
Denna gången hade jag tänkt lotta ut en valfri trikåmössa.
De finns i storlek nyfödd-vuxen så alla kan vara med och tävla!

Ursäkta mig!

Ja jag får be om ursäkt för att jag lägger in så många tävlingar, det är lite tråkigt att ha så många inlägg på rad om tävlingar. Jag har sån lust att vinna lite och då måste jag ju lägga in dem så ni får gott stå ut med det, kanske kan man passa på att tävla lite själv.... :)

Vincent

Jag tävlar om superpriser från Vincetshoestore i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!

Darling express





" Jag tävlar om en valfria varor till ett värde av 1000 kr från 
Darlingexpress  i samarbete med jennyn.blogg.se

Var med och tävla HÄR du också! "

Sunmate

"Jag är med och tävlar hos Lindet om solskyddskläder (t-shirt, byxa och keps) från Sunmate.
Var med och tävla här!
Tävlingen avslutas 2/6 kl. 18.00 och vinnaren lottas fram!"

carolines smyckesskrin

"Jag är med och tävlar om valfritt halsband/armband
från Carolines Smyckeskrin, på Muppsan´s blogg,
var med du oxå - två vinnare kommer att dras"

Barnkalaset.

"Jag tävlar hos Familjen Pettersson om ett presentkort värt 200kr på Barnkalaset.se
Barnkalaset har ett stort utbud av olika teman till kalaset, Star Wars, Littlest Pet shop, Ben 10 mfl"

Moya


Mini bowling :)

”Jag tävlar inne hos Edvinsmamma om fina leksaker från Smultronbyn. Tävla HÄR du med!

kalas

Tävling igen
”Jag tävlar hos Edvinsmamma om presentkort värde 350 kronor
hos Kalasbolaget. Där hittar man fina barnkalas- o kalastillbehör!
Tävla HÄR du med.”

Guldfynd.

Tävla tävla tävla

"Jag är med och tävlar om ett presentkort värde 1000 kr på Guldfynd
hos http://mommyatnineteen.blogg.se"

Mössor.

Jag  vill vinna :)
Finns massa härliga färger att välja mellan www.geggamoja.com

 Så söta...

Tävling igen..

Nu är det lite tävling igen

Grattis Emanuel!!

Grattis grattis till min käre make som idag har klarat uppkörningen till Mc-kortet!! Nu har du ditt körkort :)

Idag har jag arbetat och sedan vari på föräldragrupp hos Jenny och hennes lille Elliott. Alltid lika skönt att få träffa andra och bara mysa och fika litegrann. Det är tur att jag har haft möjlighet att pricka in träffarna rätt så bra även fast jag jobbat, hoppas att jag kan det i framtiden också :) Det är viktigt att träffa andra i samma situation som en själv tror jag och prata om saker.

Imorgon blir det promenad med barnvagnsligan, jag får väl ta med mig alla barnen tror jag men det går säkert bra. Det hade jag ju förra veckan.

Grattis Ludvig 3år.

Min lilla pojke fyller tre år idag, otroligt vad fort tiden går. Han börjar bli så stor min lilla älskling. Vi firade honom lite i morse med bricka på sängen och ett litet paket, sedan blev han firad på dagis med den fina krokodiltårtan och så åt vi bullar och öppnade paket hemma på eftermiddagen sedan. På lördag blir det först barnkalas och sedan släktkalas så han kommer att bli rejält firad, han var så nöjd idag när han fick vara i centrum framför Lucas. Han öppnade så glatt sina paket och var så nöjd, han fick av oss ett pippihus med möbler till och några bilar och en traktorbok.

Annars har jag jobbat idag och så har vi haft storstäd på dagis, men det var rätt roligt att träffa föräldrarna och fika ihop. Jag har också lyckats byta bild här på bloggen vilket inte var det enklaste, men tack supporten för snabbt svar :)

Imorgon blir det jobb igen och sedanföräldragrupp på eftermiddagen :) Alltid lika kul.




Så fina kort på min lilla älskling, märk att hans lilla stortå sticker ur strumpan :)
Dags att köpa nya kanske....

Tårtan är klar!

Jepp nu äntligen är tårtan i hopknåpad som Ludde ska ha med sig till dagis imorgon. Skönt... Jag tycker den blev helt okej faktiskt även om det kanske inte var första alternativet för Luddis med en krokodil. Men han är nöjd som tur är. Får se imorgon om den smakar bra också, det är banan och chokladtårta och det har jag aldrig gjort innan.
Så här blev den ;)



Emanuel är nyss hemkommen från en Mc lektion i Uddevalla och så rolig han var, han fick med ett presentkort på en prov lektion till mig eftersom han sa att det egentligen var jag som skulle ha tagit Mc-kortet först :) Vi får väl se när jag kan köra den lektionen.

Imorgon ska jag jobba så vi får se hur firandet till Ludde blir, det får nog bli lite på morgonen och lite när vi kommer hem. Det är storstäd på dagis imorgon också, får se om vi hinner det eller om jag får ta det i efterhand.


Soliga söndag...

Härliga härliga sommarväder! Det är så skönt ute och det känns som sommar, man blir så glad och får mer energi, det är toppen.

Igår var vi på bröllop för Jonas & Patricia, festen var på klädesholmen och det var så vackert där och perfekt väder. Allt var så lyckat och jag är så glad för deras skull. Det är verkligen härligt att få vara med på bröllop när allt går så bra och de ser så lyckliga ut :) Grattis till er mina vänner...
Brudparet!

Storasyster och lillebror.


Lucas och Ludvig sov över hos farmor och farfar igår och de hade haft det jätte kul tillsammans, Lucas sov brevid farmor och Ludde på golvet. De hade tom varit på McDonalds och fått en present. Lucas ville sova över nästa helg också så han, men det tror jag inte farmor och farfar orkar med.

Idag var vi ute och hämtade pojkarna och fick lunch, sedan skulle vi gå en promenad i norra hamnen men vad kallt det var där, vi fick vända. Det var skönt att komma hem igen och ha det varmt och soligt, ingen vind. Jag satte igång och bakade bullar, imorgon får jag baka lite till. Ludvig fyller ju år på tisdag och då får vi fira honom och så ska han ju ha med sig tårta till dagis också :) Får se vad det blir. Tänk att han redan blir tre år min lilla kille.




Det var falskt alarm på den tredje tanden för Love, jag tror inte att det är någon där än... Svårt att få komma till och känna ordentligt bara.


Bilskyddet!

Ja nu är det gamla hyrda bilskyddet tillbaka lämnat på NÄL, känns nästan lite sorgligt eftersom han är för stor för det eller nästan för stor i allafall. Det hör ju liksom till starten av det nya livet med en bebis att gå till personalbutiken och hämta bilskyddet. Men men det är härligt att Love växer och blir större också.

jag bestämde mig äntligen för en sittvagn till slut och det blev en emmaljunga scooter svart med små vita ränder. Det är kanske inte färgen jag skulle valt om alla fanns tillgängliga men den är användbar i allafall. Jag valde den dels för att priset var bra och dels för att den känns "ombonad" och de andra gjorde inte riktigt det. Synd bara att Love inte är riktad mot mig, men det var fler föräldrar än jag som hade sittvagnar, och den var väldigt behändig.
Bild på Emmaljunga scooter

Jag har funnit en tredje tand på Love tror jag, där uppe som kom i natt. Han var inte så villig att låta mig känna efter men jag tror det var en där i allafall :) Nu går det framåt., annars har han börjat sova lite på mage. Han snurrar ju runt i sängen själv så det blir att han soover som han själv vill, och jag sover också bäst på magen.

Vi har haft fredags mys här hemma idag med chips och popcorm och Alvin och gänget2, Lucas sa att det här var ju bättre än jag trott. Det är skönt att höra.

Imorgon skall vi på bröllop och Lucas och luvdig ska sova över hos farmor och farfar, detta ser de fram emot mycket.

Fästingar och sommarväder!

Idag har verkligen varit som sommar, jag har gått i jeans och kortärmat och svettats ihjäl på jobbet. JAg trodde att det skulle vara mulet och regn när jag åkte i morse men icke, och jag är ju klart tacksam för solen istället. Vi var fyra från jobbet som åkte och åt lunch på Havets hus och satt och myste i solen, det var toppen.

Love har varit hos morfar idag och sedan mötte han upp mig i stan så jag och Love har varit på föräldragrupp vilket var jätte mysigt. Vi satt på en fin balkong och fikade och barnen låg på golvet. Härligt :) Klas passade de andra pojkarna medans jag var där, de har varit och sett på ko utsläpp med dagis idag så det har också haft en härlig dag ute.

Sommarvädret medför ju tyvärr lite tråkigheter också, för jag har plockat en fästing från Ludde imorse och nu en på mig på magen. Usch äckliga små varelser.

Love är nu 9 månader, han blev det i söndags så nu går det fort men jag hade gärna varit hemma med honom lite till. Men man får inte alltid som man vill. Han är en riktig sötnos i allafall, ska lägga ut kort men inte idag.

Grillning i regn.

Idag har vi haft Eva och Klas här på grillning trots att vädret inte var så lyckat, men det var uppehåll under tiden Emanuel var ute i allafall. Annars så har jag sytt lite idag och vi har varit och tittat på barnvagnar. JAg hade ju bestämt mig för en Timmy Teutonia siuttvagn men jag kom på att den är ju åt fel håll, jag vill ju ha Love emot mig än så länge. Men ska man ha en rätt vänd så går priserna upp mycket och det är ju inte kul. Jag vet inte hur jag ska göra för jag tycker att det skulle vara skönt och bekvämt med en riktig sittvagn, den vi har fungerar ju än så länge som tur är men den är lite bökig att ställa om till sittvagn. JAg har tittat på begagnat också men det finns bara en vagn här i kommunen och resten är typ i göteborg och det känns långt att köra.

Emanuel var på svensexa igår och då passade jag på att ta barnen till simhallen själv, det var inga större problem och vi träffade kusinerna Joel och Ella där. Sedan åkte vi till farmor och farfar och fick tacos, gott :) Sedan hjälpte Becca mig att sy en pytteliten bebis body, det var lite fippligt med så små delar.

Jag är tyvätt lite förkyld nu också igen... Jag fattar inte varför jag alltid lyckas bli sjuk nuförtiden. Jag har inte tid att vara dålig och jag vill inte smitta barnen. Stackars mig....

Kalas för Joel 3år.

Nyss hemkommen från barnens kusin Joel som vi har firat på hans tre års kalas, fast tre fyller han inte förrän den 12:e egentligen, vi tjuvstartade litegrann. Av oss fick han en skottkärra till att ha ute och en film :) Fast Ludde försökte ta den innan vi åkte hemmifrån men vi fick stoppat honom. Han har ju redan en egen på utsidan som han kör jord i. Kalas gick i biltema för det gillar Joel och Lucas var så nöjd för han fick massa plock med sig hem och godis förståss. Jag som hade sagt att godis får ni inte förrän Ludvig ska ha kalas, så det var jätte glada för att Sandra ordna fiskedamm när mamma säger nej.

Annars så har jag städat dagis idag på förmiddagen och Emanuel och Ludvig är uppe och tar golven nu. Vi har grillat korv idag också för att det är så behändigt men nästa vecka får vi grilla riktiga grillspett istället för jag är inget korv människa egentligen.




Så lite kort på födelsedagsbarnet och märk att tom tårtan har bilar på sig :)

Love fick gunga för första gången igår och han tyckte om det men jag fick inga lycko tjut, här kommer ett kort från det.

Min lilla sötnos :) Han har fått dagisplats också för hösten nu, på ängens förskola.

Lugn lördag!

Idag har vi tagit det lugnt och grejat litegrann både på insidan och utsidan huset. Det har inte varit jätte härligt väder utan lite molnigt och blåsigt men det har ändå varit skönt att vara ute. Love har fått testa gungan för första gången idag och bilder kommer imorgon på det, han gav mig inga väldiga skratt utan han satt och log och såg ut som han myste. Emanuel och barnen har grejat i jorden med badtunnan som Emanuel grejar med och ska ha färdig till sommaren. Jag har städat lite inne och pluggat lite uppsats på måndag är deadline för inlämning men jag vet inte hur det kommer gå, ska skicka in den i allafall men tror inte att min handledare kommer godkänna den än. Annars hade vi trevligt fredags mys med barnen igår, vi såg en film tillsammans allihopa och jag tror att Lucas uppskattade det mycket i allafall för han ville att vi skulle se film ihop fler gånger allihopa. Det är så härligt när man får bekräftelse så från sina barn.

Imorgon är det städning på dagis och sedan är det kalas för Joel som fyller 3år, och kan ni fatta snart är det Luddes tur att fylla tre år. Det går så fort....

Vitsippan ute i backen står..

Här kommer några våriga bilder på pojkarna när de plockar vitsippor i mormors trädgård nyss. Det är härligt nu när solen skiner och det blommar i trädgårdarna.




En ny början...

*Suck* ja idag är både en rolig men känslosam dag av flera skäl. Jag har skrivit på min nya anställning viilket betyder att imorgon skickar jag in lappen om uppsägning av min natttjänst på Uddevalla sjukhus och det är med lite sorg i hjärtat. Det har varit en jätte bra arbetsplats med underbara arbetskamrater vilket jah kommer sakna massor, vi har haft så roligt på varje personalfest och utbildningsdagar. Men nu får jag en ny tjänst dagtid och 75% i min egen kommun, ett tuff men spännande jobb och jag kommer utvecklas mycket. Personalgruppen är ju toppen på detta jobbet också som tur är och personalfesterna med :)

Annars är det en känslosam dag eftersom jag är helt slut på alla sett och vis, igår var ju hel dag på Ullared och sen när vi kom hem la sig barnen sent och jag la mig lite senare än vanligt och sen så var jag vaken till 01.30 då jag gick upp i panik och proppade i Love välling vilket inte gav effekt utan jag sov kanske högst två timmar för att sedan väckas klockan 06.00 av klockan som berättar YIPPIE dags att vakna och gå till jobbet....

Så kommer jag till dagis i stress och fröken berättar att vi har städvecka och vi glömde städa igår, härligt härligt så där har vi varit i kväll och städat. Ursch jag är verkligen lite trött nu men imorgon ser jag fram emot då jag ska få träffa min föräldragrupp igen hemma hos en av tjejerna, det ser jag fram emot mycket. Då kanske man kan prata av sig litegrann och bara ha det skönt.

Nä nu orkar jag faktiskt inte skriva mer heller, snart ropar sängen på mig och jag hoppas jag får mer sömn i natt.

Ullared *suck*

Ja det är verkligen *suck* att vara på Ullared, morfar kom och möte upp oss idag hemma hos oss och gav frukost till pojkarna och tog med dem till dagis sedan hämtade han dem från dagis också och fixade mat antar jag, sedan så var det Olles tur som jag tror tog med dem till stan och hämtade mormor från jobbet. Sedan var de med mormor och morbror i parken och lekte och fick glass. Jag tror verkligen att de uppskattade denna dagen och som avslut så fick vi lagt dem i sängen själva efter att mormor gått hem.  Tack och lov för familjen när man är i behov av dem.

Jag har varit på Ullared en gång innan för många år sedan och jag tyckte att det var hemskt då och jag vet inte men den känslan kvarstår fast jag förstår ändå nyttan med affären men vad jobbigt jag tyckte att det var. Jag höll på att få panik och få hjärtsnörp vilket jag ofta påpekade för min kära svärmor stackarn... JAg som inte hade planerat att köpa så mycket men det blev massor av saker till barnen, badleksaker som snorkel glasögon och badringar och presenter till Ludvig i födelsedag. Spindelmannen dräkt till Lucas och sopkorg med spindelmannen. VAr sin jacka till dem och mig samt en luvtröja till Emanuel och spjälsängs skydd samt plastad frotté till Ludvig när han skall sluta med blöjor på natten nu vi har inte haft några så stora och bra till Lucas så jag tyckte det var på tiden. Massa massa grejor som jag inte tänkt men ändå ville ha för priset var bra. Men inte massa kläder och ingen mat och inga förbrukningsartiklar som alla andra köpte. Emanuel köpte grill, leksaksbåt till pojkarna, kåsor och lite smått till grillen m.m. Sedan utanför i scorett outlet köpte jag skor och inte vilka skor som helst utan masaj skor hahaha, jag ska rulla fram hihihi :) Träna ryggen litegrann. Hoppas att jag kan bemästra dem och få lite nytta av dem.

Min svärmor köpte massor också men vi fick plats i bilen men vi hade inte kunnat vara fler i bilen som tur var och då får vi ändå plats med sju egentligen.

Imorgon är det jobb och tack och lov för svärmor för än en gång hade jag blandat i hop en tid med morfar så jag fick hjälp i sista minuten :)

Godnatt :)