Hemskt!

Usch igår arbetade jag kvällen och kom ca 22.30 ungefär och var jätte trött. Jag kikade in till Lucas innan jag gick och la mig och han sov så fint, efter en stund så vaknade jag och hörde hur han andades väldigt ansträngt inne i rummet men jag tänkte att han har blivit förkyld som vanligt och försökte somna om. Lucas brukar ju ropa om det är något, men det gick inte över och jag somnade inte om helt utan låg och slumra sedan hörde jag hur han vaknade till ochhostade så han höll på att kräkas. JAg fick upp ur sängen snabbt och in i rummet tyvärr ligger han ju så högt upp nu så jag kom inte åt honom med magen i vägen. Stackaren hade panik och kräktes slem men Emanuel hade också vaknat och fick ner honom i sängen. In på toaletten och han fortsatte kräkas slem och inte kunna andas ordentligt. Jag försökte ge honom lite att dricka samt bricanyl i flytande form men han spottade detta. Emanuel satte på vattenkranen på varmt för att få vattenånga men det hjälpte inte och Lucas hade så ont. HAn var jätte rädd. Usch det var riktigt hemskt att se men jag frågade Lucas om han ville till doktorn och det ville han så det var bara att ta på sig och åka i väg med honom till jouren så där tillbringade jag och Lucas ca 1 timme i natt och han fick inhalera, det hjälpte för stunden men sedan var jag och han uppe nästan hela natten stackaren för det släppte inte och på jouren var han så duktig men det var så hemskt när de skulle ta crp i fingret för han började gråta första gången och så fungerade det inte så vi fick ta av plåstret igen och klämma igång blodet igen men det fungerade inte heller så de fick sticka honom igen. Det var hemskt men han fick små gulliga glittriga djur för besväret så han slutade ju gråta direkt. De frågade om han alltid var så duktig för han inhalerade så fint och var så nöjd. HAn hade väl fått krupp tror jag hoppas bara det inte händer i natt igen för jag orkar inte en natt till. JAg fick vara hemma med Lucas idag och det har gått bra för honom på dagen så jag tror att han kan gå till dagis imorgon om natten går bra. Tur att man har lite kunskap sedan innan så att maninte får helt panik.

Nu ska jag bada och vänta på att Lucas och emanuel kommer hem för de är och köper en släpkärra i göteborg.

Äntligen

Jag har jobbat och jobbat och jobbat jätte mycket nu och det bara fortsätter. Jag jobbade hela förra veckan förutom torsdagen och den var jag i skolan på, jag har arbetat denna helgen och arbetar hela denna veckan förutom torsdag då jag är i skolan. Suck, det känns inte riktigt mänskligt men det är ju jag som har valt att gå i skolan så jag får stå ut tills havandeskapspenningen börjar. Den har jag i allafall fått beviljad från och med 11 juli, och så har jag en veckas semester i turkiet nu den 9maj. Det ska bli så otroligt skönt och jag längtar. Undrar bara hur det ska gå med mina fötter om de ska svullna jätte mycket. De var rätt svullna igår efter att ha jobbat hela dagen och inte haft stödstrumpor. Hemskt....

Jag känner mig stor som en val nu och jag hoppas verkligen att jag slipper bli enorm men det verkar ju inte ljust i nuläget. Jag har vansinnigt ont i bäcken och rygg också så det vill nog till att klara av att jobba till 11 juli.I värsta fall får jag väl sjukskriva mig.

I torsdags så var vi med Lucas och grannen Erik på cirkus skratt, de tyckte at det var roligt stundvis men det var ingen höjda cirkus. Tur att vi fick iljetterna från LEVA i lysekil för hade jag behövt betala flera hundra för det så hade jag inte varit glad. Ludvig fick vara hos farmor och farfar under tiden, han fck passa på att leka med Joel som också var där.

I Lördags var det ju så fint väder att Lucas och Ludig sprang barfota i trädgården i shorts och t-shirt, det var härligt. Jag passade på att greja lite i trädgården och plantera blommor medans Emanuel klippte gräsmattan. Efter kom Per och så grillade vi lite innan det var dags att åka till jobbet. I går söndag så fick vi äta årets första rabarberpaj hos mormor och morfar smaskens, det har jag längtat efter. PÅ kvällen kom farfar och farmor samt Hanna och åt scones och tittade på Lucas nya rum.

Nu ska jag greja och plugga lite innan det är dags för jobbet.

Ha det bra...

Lucas rum

Denna helgen har vi igår varit på ikea och torp igår, vi tog en hel dag. Hämtade kärran hos farmor och farfar på fredagen och åkte vi nio på lördag morgon, det blev en Mc Donalds frukost med bagel och kaffe gott. Lucas fick toast och choklad och så köpte vi en toast till Ludde men han ville inte ha den så Lucas åt upp den också och sen när vi kom fram till Ikea så ville Ludde ha den då men icke...

Lucas fick vara på deras lekland en timme, han tycker att det är jätte kul. Konstigt för innan Lucas blev så stor sa vi att vi skulle då aldrig lämna honom där men det har vi ändrat på. Lucas vill det själv och vi har anpassat oss. Lucas fick iallafall valt den sängen han ska ha i sítt rum och nu står den där, en våningssäng kan man väl kalla det men det är bara en hög säng. Han är nöjd iallafall och det är skönt.

Kvällen tillbringade jag och Emanuel med att se den senaste James Bond för den hade vi inte sett, den var väl bra men inget speciellt kände jag.

Idag har vi tagit det lugnt och satt upp sängen och gått promenad i skogen, härligt men det är så kallt. Vi har också varit hos farmor och farfar och lämnat kärran samt fått lunch. Vi ska väl försöka göra scones till kvällsmat jag och Lucas senare först ska vi nog grilla något.

Lägger in lite kort..

    
 

praktik

Idag har jag haft praktik för min distriktssköterske utbildning som jag läser på och ska ha det imorgon också. Det har gått bra men jag känner mig inte särskillt motiverad, hade nog helst jobbat på som vanligt istället. Jag tycker att denna kursen är lite komplicerad och inte särskillt givande. Jag hoppas att jag kan ta mig igenom den lätt och få godkänt.

Usch jag är så trött så trött denna graviditeten och att arbeta så här mycket håller på att ta knäcken på mig, det ska bli så skönt att få vara ledig. Bebisen sparka jätte mycket, på jobbet tror de att jag väntar en pojke eftersom man inte kan se att jag är gravid bakifrån.

Jag ska betala räkningen för resan vi ska på idag. Skönt att få det gjort och jag önskar att tiden går snabbt så vi är där snart på stranden. Men det känns inte så roligt at betala en så stor räkning.

Tydligen är vi fyra stycken på jobbet nu som är gravida, en till som jag fick reda på idag men hon är nog i vecka 12. Det verkar som en epedimi men en rolig sådan.

Nä nu ska jag sluta.

Påsken

Så nu kan man väl säga att hela påsken är avklarad. I fredags så arbetade jag på dagen och Emanuel var hemma med barnen men det var rätt så lugnt och skönt på jobbet som tur var. Lördagen tillbringade vi först hos farmor och farfar med den sidan av familjen gammel mormor var där också, kul för henne att få träffa alla barn och barnbarn förutom becca då som är uomlands och gottar sig men det är snart vår tur också. Sedan var vi en sväng och lämnade påskkort hos gammelmormor och mostrarnasamt mormor och morfar. På kvällen så kom Eva och Clas hit med barnen och vi åt lite påsk mat som jag gjort, det var lugnt och skönt att få vara hemma sedan gick vi ner till mormor och morfar igen där han hade gjort en pytteliten brasa för barnen och så fick dom mata lammungen med flaska. Så det hela var rätt lyckat.

Söndag kväll jobbade jag men dagen tillbringade vi ute med at sätta upp stdsmattan och gå en tur i skogen, för att sen äta påsklunch med lamm hos mormor och morfar. Därefter åkte jag och Emanuel blev ensam med barnen, men mi jobb kväll var rätt hyfsad den med. Måndag idag ar jag också tillbringat på arbetet men nu är påsken som tur är över.'

Jag ska lägga in lite bilder en annan dag, jag är helt slut nu. Jag blir så fruktansvärt trött på kvällarna men Ludde liger och sover och Emanuel har åkt till stan för att handla med Lucas så jag får njuta av en lten lugn stund. Lucas var rolig när jag kom hem från jobbet idag så sa han att han hade längtat efter mig och sen så frågade han om de på jobbet skrattade åt mig eftersom min mage håller på att bli stor. Han funderar mycket nu och säger roliga kommentarer, han är så gullig när han brukar prata med min mage. Jag tror att han kommer att bli toppen med bebisen.

Natti natti för idag. Imorgon ska jag lämna in min ansökan om havandeskapspenning hoppas att den går igenom för jag blir tröttare och tröttare för varje dag och får ondare i bäckenet.

Cykeltur

Idag har jag arbetat som vanligt men det gick bra och var inte alltför stressigt. Sen när vi kom hem så åt vi mat och gick och cyklade en sväng ned till göfab, men de hade inte grejerna vi letade efter så jag får köpa de på panduro imorgon istället. Jag lovade Lucas att vi skulle pyssla påsk pynt till mormor och farmor. Han hade gjort en jätte fin kyckling på dagis idag och så hade de haft påskfest så de var målade som påskgubbar imorse.

Jag ska lägga ut lite kort nu som jag inte hunnit tänkte jag. Sen ska jag baka lite om jag hinner och bara ta det lugnt. Imorgon är det skoldag.

Lucas och jag har bakat sockerkaka, mums!!!
På promenad, Ludvig kör Lucas...
Ludde får lite skjuts på pappas axlar.
Ludde på cykeln.
Lucas imorse som påskgubbe inför dagis festen, Ludde vill inte vara med på kort.

Ha en bra kväll!!!

kalas

Idag har jag jobbat till fem, det är tufft att gå så länge på dagen tycker jag. Men efteråt fick vi åka direkt till mamma och pappa och äta middag för pappa fyller år och så klart lite tårta på det. Det var alldeles lagom och så skönt att slippa laga mat själv också.

Emanuel var hemma med barnen idag och det är alltid skönt tycker jag så får de inte så lång dagis vecka. Hanna och farmor hade varit här och alla hade gått i skogen och fikat bullar. Härligt.

Korten får jag lägga in imorgon jag är för trött nu.

helgen!

Vi började helgen med att i fredags bara jobba halvdag för att sedan åka till uddevalla och göra ultraljudet... Det var härligt att se bebisen i magen. Det är bara en som sagt, tur kanske men två hade varit roligt det med. Ska se om jag kan lägga ut någon bild senare. Allt verkade bra i allafall och datumet blev som tidigare fast två dagar senare men det var bara för att hon tyckte att det lät roligare med 090909. Jag hade tänkt att försöka kika efter könet men det gick inte bebisen vägrade vända sig. Men vi får väl se om vi tar reda på det ändå.

Lördagen tillbringade vi på bröllop för Emanuels kusin kristina och hennes David. Det var mycket trevligt fast jag var helt slut under kvällen och fötterna svullna så jag fick knappt i dem i finskorna i slutet av kvällen. Men jag är nöjd ändå, klänningen hade kunnat sitta lite lösare jag valde inte den bästa modellen att ha på sig med en växande mage under.

Söndagen idag har vi tagit det lugnt på, jag fick sovmorgon och sedan har vi grejat hemma. Jag planterade lite blommor ute och har satt upp påskris. Emanuel har bytat fönstret i Lucas rum så nu är det bara lite lister kvar tror jag. Lucas längtar. Vi hann med promenad och cykeltur också, härligt fast det blåste lite.

Imorgon är det jobb som vanligt och sedan skall vi på kalas för pappa som fyller år....

Godnatt, lägger ut bilder imorgon om jag hinner.