Kolmården del 2

Ja nu är vi åter på vägen efter att ha fått i oss lite skräpmat. Det ska verkligen bli skönt att komma hem och ta det lite lugnt.

Det har inte varit så bekvämt att vandra runt på kolmården med magen i alla backar och med två ungar åt var sitt håll. Jag har haft jätte mycket sammandragningar men de lugnar sig när jag tar det lugnt.

Det ska verkligen bli skönt att få ut bebisen, jag längtar. Nu ska vi till fotografen den 8:e augusti och därefter får den komma när som helst.

Här kommer lite fler kort från kolmården.

 
 
 
 

Nä nu får de räcka med bilder för den här gången, jag blir lite åksjuk när man gör detta i bilen. Så hej så länge...

Kolmården

Hejsan

Nu sitter vi i bilen på väg hem från kolmården, vi har haft det jätte bra och jag tycker att alla barnen har varit snälla men Lucas har blivit bortskämd så det är tur att det är lång tid kvar till jul för nu får det bli avvänjning på små presenter hela tiden.

Vi bodde på hotell best western princess i Norrköping vilket var okej, rummen var fina men matsalen var bara för trång och frukosten var så där. Väldigt långa smala korridorer att gå i också.

Jag har jätte ont i fötterna nu efter att ha gått runt hela dagarna. I måndags gick vi på tropicariumet och det tyckte Lucas om, vi såg ormar och fiskar som hajar. I går var det delfin show och rung gång i parken nästan hela dagen. I dag fick vi ta bussen i safariparken för det var fullt så vi kunde inte köra själva men det var nog bättre med bussen. Det var rätt häftigt men vilken bilkö där inne, tycker nästan synd om djuren. Vi var på bamse världen idag också och han gå runt en sväng i parken på den lilla delen vi missade igår. Så allt som allt riktigt lyckat. Vi fick se de mesta djuren också vilket var roligt. Men jag vet inte Lucas och Ludvig verkade tycka det var roligast på lantgården där de fick klappa och det kan man ju förstå.

Här kommer lite bilder. Hoppas vi kommer hem i skaplig tid nu och att trafiken är okej.

  Stopp i Gränna!
 
 
Så nu ska vi stanna och äta på McDonalds så mer bilder kommer strax.

Kolmården here we come!

JA imorgon så bär det av mot kolmårdens djurpark vilket skall bli kul. Jag har i princip packat klart allt vi ska ha med oss. V ska bo två nätter på hotell vilket skall bli skönt. Hoppas att allt går bra och att vi får fint väder. Men regnkläderna åker med i allafall.

I fredags var vi på två års kalas för Jenny vilket var kul, och igår tog vi det rätt lugnt och var nere och fikade hos mormor och morfar. Ulf var uppe hos oss en stund och umgicks och jag virkade färdigt den andra dopklänningen. JAg blev nöjd med den, bild kommer senare.

Idag har vi grejat i trädgården och jag har virkat mössa till Lucas, vi ha grillat och packat. Rensat lite blandjordgubbarna och städat kaninburen. Lucas och Ludvig har hamrat och spikat och slipat hela dagen med pappas slipmaskin. De älskar att springa runt och greja med verktygen.
Nu ska jag lägga mig för jag är helt slut.Atopiskt eksem.

Ja idag har vi tagit det lite lugnt, även om det inte varit strålande väder det senaste så kändes det skönt med en regning dag idag så man kan ta det lugnt. Jag ska plocka körsbärs senare och göra marmelad och saft samt kräm. Det är roligt att göra hemmalagade saker och jag tycker att det är viktigt att ta vara på det man har i trädgården.

Lucas och jag fick åka en sväng till jouren på förmiddagen, vet inte riktigt vad han ätit eller så och Emanuel kommer inte iihåg om Lucas vaknade så eller om det kom efter frukosten men i allafall så är hela Lucas haka alldeles blå/röd och lite svullen vid underläppen. Det ser hemskt ut men tack och lov har han inte ont av det. Vi fick vänta en stund på jouren och sedan kom doktorn som sa att det var atopiskt eksem och att vi låter det gå över av sig själv inom ett par dagar att smörja med kortison eller ge i tablett skulle förvärra det. Har det inte gått över om ett par dagar skall vi söka igen för att få behandling med något under ett par dagar. Han trodde att det var något Lucas ätit och att han har extra känslig hud.

Nu när vi varit hemma ett tag har jag läst på atopiskt eksem och vanligast är ju så kallat böjveckseksem vilket Lucas aldrig har haft. Det står också att det kan variera över kroppen men att gemensamt för allt är att det är torr kliande hud. Här blir jag då lite frågsam eftersom Lucas hud är alldeles slät och mjuk som en babyrumpa och han har ingen klåda alls. Sedan står det vidare att man skall smörja noga och att hydrokortison salva oftast lindrar, vilket doktorn sa skulle förvärra??? Sedan undrar jag lite eftersom Lucas alla allergi tester visar på att han inte är allergisk men ändå får han alla dessa reaktioner efter att ha varit i kontakt med något som hamnat på huden eller som han ätit, så överkänslig trodde doktorn att han var. JAg vet inte men det känns lite så där att han ska gå runt och se ut så här i ansiktet.

Ja nu ska vi göra oss i ordning och åka ned till mormor och morfar där vi ska få god middag, jag är vrålhungrig. Imorgon bär det av till orust för kusin träff med Emanuels släkt.


Härlig dag på Nordens Ark!

Ja idag har vi varit en tur på Nordens ark. Vi ville lufta barnen lite. Jag är ju mycket inne nu när det är varmt och jag inte orkar så mycket och Emanuel bygger altan så vi kände att det var viktigt att ge pojkarna lite extra tid. När vi kom fram så var det jätte lång kö in, vi blev riktigt förvånade det var verkligen mycket folk men det gick att gå ändå. Ludvig orkade gå hela vägen runt parken själv det gjorde inte ens Lucas som var lite latare och tog vagnen korta sträckor emellanåt. Men vi hade riktig tur med tiden för vi lyckades se nästan alla djuren utan järven tror jag. På toppen fikade vi med bullar, saft och kakor som vi hade med.

Tigern var så vacker, lite mindre än vad jag hade trott men vi kom strax efter matningen så det var riktigt roligt att se honom hoppa efter maten på berget. Jag fick fina kort. Sedan så gick vi till butiken och Lucas fick välja en studsboll med en spindel i och en sköldpadda, till Ludde valde han en bebis sköldpadda, en orm och en större sköldpadda. Sedan gick vi och åt på buffén som de hade den var okej men ingen höjdare det var nog en engång shändelse att vi åt där. Självklart fick pojkarna glass till efterrätt.

Vi hade en toppen dag och när vi kom hem lekte barnen med Erik och Elin och sedan var mormor och morfar här en stund.
 
 

Liseberg

Ja nu är vi hemma efter att ha varit en sväng på Liseberg. Vi hade roligt och Lucas fick åka det han ville. Han åkte farfars bilar, Lilla lotsen, Kaninresan, Te kopparna, Små grodorna, Pony karusellen, Pariserhjulet, Radiobilarna, Flygkarusellen. Ludvig åkte Kaninresan, te kopparna, farfars bilarna, pony karusellen och drakbåtarna. Han somnade i vagnen en stund och då passade Lucas på. De var jätte snälla som tur var och inget bråk.
 
 
 
 

I dag firar vi även 7år bröllopsdag jag och Emanuel, tiden går otroligt fort. GRATTIS till oss.


 Nu ska jag sova...

Astrid Lindgrens värld!

Ja i torsdags hade vi kalas för Björn som fyllde 30år, GRATTIS!!! Här kommer två kort.
 
Under veckan har vi varit på stranden mycket också jag och barnen, i fredags var vi i pinnevik med farmor nästan hela dagen och på kvällen var vi på torp.
 
 


I Går åkte vi tidigt innan sju på morgonen ned till Astrid Lindgrens Värld där vi har tillbringat två dagar och vi övernattade på Karaktärshotellet Björkbacken vilket var helt okej men det var definitivt nästan bara barnfamiljer där och ljudnivån var därefter. Nere på ALV mötte vi upp Klas och Eva med barnen. Lördagen hann vi se två föreställningar Karlsson på taket och Ronja rövaredotter. Det ös regnade två-tre skurar på lördagen men dagen var lyckad ändå. Barnen brydde sig inte och lekte och kladdade i vattnet så de var dyblöta men hade jätte kul. Sedan var det stekhett däremellan. Söndagen var fint väder hela dagen men kallare vilket ändå var skönt. Vi såg flera föreställningar Pippi, Emil, Madicken och Bröderna Lejonhjärta. Sedan åkte jag och barnen ett tåg på saltkråkan medans pappa väntade vid vagnen. Vi har haft det roligt och en snabb tur i vimmerby centrum hann vi med också fast det var inte mycket att ha. Lucas och Ludvig fick mysse och bysse och varsitt sjörrövare svärd och mössa.
  
  
  
   
Nu ska jag sova hade jag tänkt så godnatt...