Helgen

Helgen har varit rätt lugn för oss, på fredagen var Emanuel och barnen först hos farmor och farfar medans jag var på en ny restaurang i Lysekil med arbetskompisarna och åt lite mat. Jag beställde fish & chips vilket var helt okej sedan gick  jag tidigt så att vi han åka och köpa godis till barnen och mysa lite hemma fast Ludde somnade direkt när vi kom hem. Lördagen gick åt till att handla, Emanuel och Lucas åkte tidigt på lördag morgon till byggmax med släp och sedan fick vi alla åka med en vända till och så han jag handla lite på torp. Naturligtvis stannade vi på McDonalds. När vi kom hem gjorde vi hamburgare hemma också men det är ju en helt annan smak på dem en på McDonalds och framför allt nyttigare också. Jag gick och la mig tidigt pga att man skulle vrida fram klockan.

Söndagen började med att mormor och morfar kom vid 9.00 och vi bjöd på en frukost buffé det var jätte trevligt och gott inte minst. Vi hade scones med hallon blåbär och choklad. Ciabatta nybakade i ugn, kokt ägg, frukt i massor och brieost m.m. Allt mycket lyckat. Sedan åkte mormor och morfar och Lucas på gudstjänst. När de kom tillbaka bjöd vi på lunch också spagetti med svampsås och sallad, då var även Per här en sväng.

Sedan på eftermiddagen gick vi och köpte glass och gick ner och matade kaninerna och klappade på lamm ungarna. Den ena matar morfar och mormor med mjölk på flaska och den kommer bli som en liten hund.

Nu ska jag sluta...

     

Besviken

Nu var jag inne och kollade på skatteverkets hemsida vad jag ska få tillbaka i skatt och jag blev mycket besviken jag får inte ens tillbaka hälften av vad jag brukar fast Emanuel får högre en vad han brukar. Fy vad dåligt jag hade ju räknat med att få tillbaka mer.

Idag har varit en riktigt bra dag på jobbet och jag har gått och funderat på när det ska komma en bomb för det kändes som om allt gick för lätt idag men jag får hoppas att det håller i sig

Ikväll är det spinning igen får se om hur mycket jag orkar med, förra gången körde jag riktigt hårt och var helt färdig. Men jag tror det gör gott efteråt.

Nu ska vi fixa lite mat.

Resan

Hejsan...

Idag ska jag arbeta kväll och det kan bli mycket då men det är ändå skönt att få vara ledig lite på förmiddagen och inte behöva ta upp barnen så tidigt. Jag fick till och med lite sovmorgon och Emanuel hade tur att Lucas blev kissenödig och gick på toaletten imorse, annars hade han försovit sig för hans klocka hade stannat på halvnio fast klockan vara bara 06.00 så han hade tur som sagt. Jag fick sova nästan till åtta vilket var toppen och nu har vi ätit frukost, Lucas och Ludvig ser på barnprogram och jag skriver här som synes.

Ska ringa Eva om en stund ifall vi ska hitta på något, tror att hon vill gå på fik eller nått sånt. Man kanske kan äta lunch ute på säg café kungsgatan eller liknande. Det hade inte varit fel. Barnen ska till dagis vid elva så de hinner få lunch där för den äter de halv tolv tror jag.

JAg har inte hunnit fråga Johan/sandra om de vill med än jag ska göra det idag men jag har redan fått svaret. JAg läste på sandras blogg och där skriver hon att de vill med så det är ju jätte kul. Speciellt för barnen, hoppas bara att vi får md farmor/farfar och hanna också då. JAg ska lägga ut kort på hotellet är vet inte om jag får det men jag gör ett försök.

Ha en bra dag..
     
Ser härligt ut eller hur med all inclusive.

Lugnt

Så hemma från ännu en dag på jobbet, det är fortfarande mycket att göra men det blir lättare när man kommer in i det hela mer och mer. Men jag känner att det är ett stort ansvar man har som patient ansvarig sjuksköterska och det känns tufft ibland.

Vi har hunnit med att äta här hemma och nu är pojkarna i badet så då kan man räkna med i allafall 30minuter minst av ostörd tid, babyvakten är guld värd och det faktum att de leker så bra ihop. Men det blir en del att torka upp på golvet efteråt men det är det definitivt värt. JAg har till och men hunnit med att sätta en deg så jag och lucas skall baka bullar sen. Mums, bullar är verkligen en av mina favoriter kan äta en plåt själv.

En annan rolig sak är att vi har bokat semester resa idag till Turkiet, helst hade jag velat åka till något annat land eftersom jag vill åka till olika varje gång men eftersom vi ska åka i maj så är det nog varmast i Turkiet gentemot till exempel bulgarien. Men det blev en vecka i Kemer med all inclusive. Nu ska vi bara försöka övertala farmor/farfar, Hanna och kanske Johan/sandra att åka med. Vi åker ju iallafall men det är ju roligt om fler vill följa med. JAg längtar i allafall det ska bli härligt att bara få vara ledig och vara med familjen och slippa tänka på mat och sånt. Det behövs ibland speciellt innan bebisen kommer, att ägna lite tid till pojkarna. Lucas ser så fram emot att få åka flygplan han var i Ludvigs ålder när vi var i Tunisien men han kommer inte i håg det.

Nästa vecka ska vi på ultraljud det ska verkligen bli kul att se vad som finns där inne, klart könet får vi ju inte reda på men ändå. Sedan kan jag söka havandeskapspenning efter det, jag hoppas jag kan gå från och med 1 juli. Det hade varit skönt.

Nu ska jag sluta... Skickar med lite bilder på barnen och mormor/morfars nyfödda lamm.

     

 Lamm ungen som måste matas!!!

Lördag

Idag har vi varit på resia en sväng och försökt tänka ut någon bra semester vi har funderingar på att åka till turkiet i en vecka i maj med all-inclusive. Först var vår tanke att åka två veckor till thailand till vintern med bebisen men sen så tänkte vi att för Lucas och Ludvigs skull kan det vara roligt att göra något sånt här innan bebisen kommer. Vi fick några alternativ men nu när jag har suttit på datorn en sväng så har vi nog hittat det bästa alternativet för oss. Ett 4 stärnigt hotell med all-inclusive i Kemer Turkiet. Det ser härligt ut, får boka det på måndag antar jag om jag får igenom min semester, skall höra med chefen på måndag. Jag längtar även fast vädret nog inte kommer vara så varmt och härligt som vi är vana vid att det är i turkiet när vi har varit där tidigare, men denna gången kanske man orkar röra sig utan att svettas ihjäl i stället.

Sedan åkte vi och hälsade på farmor och farfar och fick lite mat i magen, vilket aldrig är fel. Lucas fick hålla sig ifrån hundarna så länge vi inte vet vad han är allergisk mot. Hoppas att vi får testat honom snart, det är inte roligt att vara oviss. JAg vet inte hur det känns själv att det riner i ögonen och att de svullnar och kliar, men han verkar ändå inte vara jätte besvärad av det som tur är. Han blir inte andningspåverkad så som Emanuel blir tack och lov.

Sedan har Emanuel grejat i trädgården och Lucas har lekt i sandlådan, jag och Ludvig tog oss en promenad oh sedan lagade vi kyckling. Nu tittar Lucas på film och jag väntar på att robinson skall börja, tänkte se det för det var roligt för i allafall.

Nu känner jag sparkar i magen regelbundet men jag är ju övertygad om att jag kännt dem i ett par veckor, men magen har fullkomligt exploderat denna veckan och jag fick kommentarer på jobbet att nu börjar det ju synas. Jag vet inte men jag hade gärna kunnat vänta ett par veckor till med det. Jag vill inte bli för stor. Vi har fått tid till ultraljud också och jag skulle få betald ledighet för det på jobbet det är ju jättekul. Jag har väldigt ont i bäckenet nu speciellt på kvällarna vilket är nytt för mig, jag har inte haft det tidigare fast ont i ryggen istället och det har jag inte än. Men jag mår inte alls illa nu längre helt underbart vilket också är ovanligt för mig.

Nej nu får jag sluta annars blir det en roman....

Arbetar

Hejsan

sitter nu på jobbet, jag arbetar kväll och skall äta min mat tänkte jag. Blir alltid mycket trött när jag arbetar kväll nu förtiden men det är inte så ofta som tur är.

I helgen tog vi det bara lugnt, i fredags åt vi tacos hos Johan och Sandra det var trevligt och tacos är alltid uppskattat och självklart att slippa göra maten själv. Jag mådde inte så bra i fredags heller och gick hem tidigare, har sådan hosta och har fortfarande egentligen skulle jag bara vilja ligga i sängen. Men jag fick sovit lite i fredags innan vi åkte till johan och sandra ochj det behövdes. Lördag tog vi det lugnt i allafall jag, jag somnade mitt på dagen efter jag lagt Ludde och sov i flera timmar, men som sagt jag är inte helt kry. Söndagen klarade jag mig igenom utan att sova men jag tog det lugnt.

Farmor och farfar och Hanna kom på söndagen och vi gick ut en promenad med Luicas och Ludvig det var skönt att få röra på sig och jag tror att barnen uppskattade att få besök annars åker vi oftast till dem i stället. Sedan fikade vi på hallaon, rabarber och äpple paj som jag hade bakat. Lucas han ville inte fortsätta äta den efter jag sa att det var hallon i, men när farmor och farfar åkt så åt han upp resterna och då var den jätte god helt plötsligt. Barn är roliga som ändrar sig så.

Nu ska jag äta och jobba.

söndag

Idag har vi tagit det lugnt, vi var på fest med fröknaran och föräldrarna på dagis ugår och vi kom inte hem förrän strax innan ett så vi var trötta idag. Alla andra var ju smarta att ha lämnat bort ungaran så de fick sovmorgon vi hade ju bara barnvakt här hemma, vi trodde inte att det skulle bli så sent men det får vi ändra på tills nästa gång. Vi hade roligt iallafall..

Emanuel har grejat i Lucas rum och jag har sett på film och läst bok. Sedan så har jag bakat bullar med Lucas på eftermiddagen det var kul, egentligen var jag för trött men det gick fort och lätt som tur var och Lucas var duktig vi gjorde var sin deg och han gjorde nästan allt själv. Sedan åt vi bullarna som smakade jätte bra. Jag var så sugen på bullar eftersom jag blev bjuden på en nybakad bulle av personalen när jag var och arbetade på hemmet i fredags.

Nu ska jag lägga mig vi ska upp tidigt imorgon.

  

Lucas bakar och sedan är det farbror MArcus som spelar piano och busar med barnen på farmor och farfars kalas igår. Vi fick äta köttfärslimpa hemma hos dem igår vid lunch och så fick vi tårtor efteråt. Vi köpte en blomgrupp och en ljudbok till dem.

Natti natti...

Mat....

Idag har jag arbetat hela dagen men jag hade det rätt bra idag och jag tycker att det är roligt fast det är jobbigt ibland. Man känner verkligen att man gör ett bra och viktigt jobb fast man inte alltid räcker till. När jag kom hem så var det bara snabbt att pussa och krama pojkarna och åka iväg igen. Emanuel fick vara ensam hemma med dem och han lagade korvstroganoff till dem. De älskar verkligen korv. Jag var tvungen att åka till torp och hämta mina linser samt handla mat till vår taco fest som vi skall ha på dagis på lördag. Det skall bli jätte kul men jag har fått ordna mycket inför den. På lördag förmiddag skall vi också till mina svärföräldrar på kalas för Sture fyllde år i tisdag och Solveig imorgon, men jag fick ixat present idag också. Får se om vi hinner till simhallen med barnen imorgon också, det hade varit kul. Jag jobbar hela dagen imorgon också.

Nu ska jag greja lite innan jag lägger mig.

Jobbig dag

Idag har det varit tufft att arbeta det gör att jag blir så trött, men det är nog lugnare imorgon. Det är inte lätt att vara ny...
Har vart på spinning idag också det gick bra och det kändes som att det gick så fort med en timme, jag har inte ont av det än men jag kan inte ta i fullt utan försöker ta det lugnt.

Jag mår förvånans värt bra av att arbeta i allafall, att gå upp på morgonen är inga problem för jag är så kissenödig när klockan ringer att jag måste upp. Sedan går tröttheten över så sovmorgon blir det nte ens när jag skulle vilja för vaknar jag till då måste jag springa på toaletten. På tal om toaletten så sover lucas utan blöja inatt, han ville inte ha den och jag vill ju gärna sluta med den egentligen så vi får se hur det går.

Nu ska jag sova..


Vägg färg

Idag har jag varit ute på mvc på besök hos mamma. Mitt hb var bra 138 eller nått sånt och urinen var ren men mitt blodtryck var lite lågt 100/60 eller nått. Det brukar jag inte ha men nu mår jag bättre inte så illamående och jag kommer nog orka röra på mig mer.

Vi åkte till torp sen på eftermiddagen och köpte lite grejer till Lucas rum. Han valde att ha gön färg till rummet, oiv hette nyansen och jag tyckte om den men Emanuel tyckte nog att den gula färgen var finare. Men Lucas måste ju få bestämma själv.

Nu ska jag gå och lägga mig är jätte trött...