Bokat resa!!!

Ja idag fick jag äntligen tummen ur och bokade resa till stockholm, vi har ju lovat Lucas att gå till gröna lund och träffa tomten som vi gjorde förra året. Vi brukar alltid boka med coop men det gick inte denna gången för allt i stockholms innerstad var bokat för alla helger i december. Ossis så det blev lite dyrare men det är det förhoppningsvis värt. Vi vill bo i stan så man har chans att springa iväg en stunde själv och för att slippa tunnelbana mm. Vi ska bo på hotell scandic Norra Bansgatan eller nått sånt. Det blir nog bra och Lucas ser fram emot det. Vi ska till gröna lund och skansen är det tänkt och förhoppningsvis hinner jag shoppa lite också.

I går var jag i skolan som vanligt med Love men jag åkte hem efter halva dagen för att hinna handla innan vi skulle vara i skogen och ha grillkväll med dagis, korv, marsmallows och reflexjakt.. Kul men Ludde var lite mörkrädd.

Idag har jag tagit det lite lugnt och barnen var på dagis en stund sedan har vi sett på Natt i museet tillsammans, Emanuel har arbetar över som vanligt. Jag gillar det inte men vad ska man göra det är bättre än att inte ha något arbete alls.

Till helgen är det alla helgona och vi har pyntat huset med spindlar och spindelnät och pumpor. I morgon skall jag göra fladdermöss. Vi ska på barnaskerad hos Gabriel på lördag och på söndag skall vi till klas och Eva. Hoppas hinna med en fika för familjen också, jag vill göra lite amerikansk mat typ, pumpa och cheesecake mm.


Lördags mys..

Igår var vi på torp och handlade samt bygmax sedan hade vi fredagsmys hemma och Farmor och Farfar kom på fika. Vi pyntade även hemma lite inför alla helgona helgen med lite pumpor och så. Kul...

Idag har Emanuel renoverat medans vi var med Hanna och Glenn med fler i fjälla och grillade, mysigt...Lucas och Ludde grillade sina egna korvar och marsmallows. Duktiga är dom... Ludde han ramlade med huvudet ned i ett dike med vatten, det såg för roligt ut. Tur att han inte fick ont och att bara mössan blev blöt.


Familjekortet..

Ja vi har äntligen fått hem vårat familjekort som vi tog på bb av fotograf Joachim Lecander. Men inte har det kommit i bohuslänningen än trots att Love är 9 veckor gammal. Men förhoppningsvis kanske det kommer på måndag igen då. Här kommer det i allafall för alla att se. Kunde blivit bättre men jag är nöjd.

Lucas namnsdag!!!

Idag är det Lucas namnsdag och det har vi firat med nybakade bullar och en tur till skogen där vi åt dem. Men usch vad kallt det var på berget trots varm oboy och kaffe. Men mysigt var det i allafall. Annars har vi haft en bra dag, jag har läst ut fyrvaktaren av camilla läckberg och Emanuel har grejat i vårt vardagsrum och nu går det framåt vilket är skönt. Det ska nog hinna bli färdigt innan julfirandet ändå. Pojkarna har varit ute och lekt och snickrat. Så en bra söndag har det varit.
Tandläkaren..

Ja idag har jag varit med Lucas hos tandläkaren och han var jätte duktig, först trodde jag att han inte skulle vilja öppna munnen men inga problem alls och han gjorde precis som de sa och fina tänder hade han också, men en tand längre in i munnen kanske han skulle behöva tandställning till senare. Han fick välja en glittrig sköldpadda för att han var så duktig. Sedan gick vi till Helene på Lyckes och lämnade  in Loves doppresent för gravering och köpte ett par döskalle örhängen till Lucas, det var de enda pojkiga de hade. Lucas passade på att fjäska för farmor också för påvägen dit såg han blomaffären och då var vi tvugna att köpa en ros till farmor för det var hennes överraskningsdag sa han. Den skulle vara likadan som mamma har på bordet, för jag fick nämligen rosor av min Emanuel i veckan. Det gjorde mig jätte glad...

I tisdags var jag i skolan med Love som vanlig och fick då tillbaka min farmakologi tenta och gissa vem som fick nästan alla rätt.. Jo jag naturligtvis med lite hjälp av ett under för det trodde jag verkligen inte, jag började nästan gråta när jag fick den så glad blev jag. Synd bara att det är fler kvar.

I morgon skall vi åka till Uddevalla och doktorn med Ludvig, ska kolla hans blåsljud. Han hade tre små hål sist gång och jag hoppas att de har växt igen nu.
 


Nordens Ark igen...

Ja då har vi åter igen varit en tur till Nordens Ark och fastän det har duggat litegrann är det en härlig promenad att gå i vilket väder som. Vi fick se rätt många djur idag också, Pudu låg i sitt hus och Tiger åt precis vid gallret och Lodjuret och dennes lilla unge låg precis på klippkanten och kikade ut.
Love sov i vagnen ända till slutet av promenaden och barnen sprang på hela varvet runt. Så en jätte härlig höstdag, synd bara att det var en bilolycka på vägen dit så vi fick stå stilla en stund. Hoppas att föraren klarade sig. Det är en rejäl sväng där vid vattnet på väg till Nordens Ark.

Idag är Love 2 månader gammal och det är roligt när han börjar vara mer vaken och kommunicera med mig, jag vägde han i torsdags och då var det 4485 gram tror jag. Så nu börjar han växa till sig. Det ärf antastiskt vad man kan tycka en sådan liten är söt.

Alla barnen är ren badade nu och Love sover brevid mig, Lucas och Ludvig skall få kvällsmat och sen är det dags för sängen. I morgon får jag försöka plugga lite och så är barnen hemma men förhoppningsvis får vi en lugn dag.
Grattis Olle!!

Idag fyller min lillebror Olle år och vi har precis kommit hem efter ett litet kalas
med god tårta. Mums.... Han fick några fina t-shirts av oss och han var nöjd med det. Per som fyllde förra veckan fick också det men de fick jag byta två gånger innan han idag blev nöjd tack och lov..

Jag har idag haft farmakologi tenta som gick så där, jag har verkligen ingen aning om ifall jag klarat mig eller inte. Den var svårt och alla gjorde inte ens klart den, men jag skrev på alla frågor och har jag tolkat dem rätt så kan jag ha lyckats skrapa ihop till godkänd med nöd och näppe. Hoppas, hoppas...

Love har haft barnvakt idag på förmiddagen av morfar som sedan mötte mig på skolan i trollhättan vid lunch för avlämning, det hade gått bra som tur var. Men nu ligger barnen och jag är helt slut, ska snart knyta mig men se lite på tv.n innan.  Godnatt..Så lite regniga bilder och bilder från kalaset.

Namnsdagar!!

Ja idag har både Ludvig och Love namnsdag, men vi firar bara med vanligt fredagsmys. Godis, dricka och Lucas har hyrt film.

Idag har det varit skolkort på dagis och eftersom pojkarna i vanliga fall är hemma på fredagar var det bara att gå upp i samlad trupp. Fröknarna sa att deras separata skolkort blev fina men när vi skulle ta syskon kort med Love gick det inte helt bra, Ludde var inte på humör så de bilderna blev ingen hit får se om någon är värd att köpa. Sen tänkte jag att då tar vi syskon kort med bara Lucas och Ludvig och de ville inte alls och jag blev mer arg och till slut så gick jag ut och skickade in fröken i stället. Då fick vi ett hyfsat kort. Typiskt.. JAg tänker nog att detta var sista gången jag var med.. Bättre att fröknaran fixar det själva. Nu får jag vänta en vecka innan jag kan se dem på nätet. Syskon kort får jag ta senare på torp i stället.

Jag försöker plugga och plugga men min koncentration här hemma är i botten, jag får nog gå ned till mormor och morfar i helgen istället en stund. Hemskt att ha en tenta när man känner att man inte hinner med att plugga tillräckligt.

NAMNSDAGSBARNENHejdå för nu...