Skoldag :)

Jag känner mig alldeles upprymd, jag har haft min första skoldag på barnmorskeprogrammet idag. Det kändes verkligen toppen bra och vi var en liten klass på 11 personer men tanken är väl att vi ska bli minst 20 stycken. Pendlingen till Borås tog ca 2 timmar men vägen dit var ju jätte bra och det kändes faktiskt inte särskillt jobbigt, men i morgon tänkte jag nog sova över och testa hur det skulle vara. Vi fick tom hembakat av våra lärare och de kändes jätte bra fast det är klart jag har ju inte fått tillbaka någon rättad tenta än, då kanske jag ändrar uppfattning. Vi kändes som ett bra gäng i allafall och alla var nog lika upprymda och förväntansfulla. Ska bli så kul om det kommer att fungera för mig att gå hela utbildningen. Allting känns än så länge väldigt roligt och intressant.

Becca Design

Tänkte vara snäll mot min kära svägerska och göra lite reklam för hennes shop här på min sida :) Kanske är någon som blir intresserad i allafall. Hon är duktig och gör fina smycken i fimolera!!!! Kolla in hennes sida...




Dessa ros örhängen har jag och jag är nöjd :) Tyvärr behöver jag få lite lagning nästa gång Becca kommer hem för jag har tre stycken små busungar här hemma!!!

Så lite kort på grejer hon gjort, för er som bor i närheten säljs även smyckena på Lyckes smycken i Lysekil :)
Länkar finns här på min sida...

Ella 2år

Idag gratulerar vi pojkarnas kusin Ella som fyller två år! HIPP HIPP HURRA :) VI var på kalas igår och fick tårta och gett paketen. Ni har ju tidigare sett det jag sytt som hon fick men hon fick också massor av fina leksaker från andra i familjen.. Så hon blev rejält firad.



Så lite bilder på födelsedags flickan :)


Annars så har jag idag varit hos Vårda Ögonklinik i Göteborg och gjort förundersökningen inför min operation nästa vecka, jag fick bedövningsdroppar i ögonen och fy vad de sved. Blinka så går det över fortare sa hon till mig men det är svårt att blinka när ögat vägrar öppna sig.... Sedan hade jag väl lyckats gnugga mig i ögonen med en servett så när jag sedan skulle få de pupillvidgande dropparna som inte skulle kännas så brände de som eld, det gjorde vannsinigt ont och var jag nervös innan så är jag ju inte lugnare nu inför operationen. Men man skulle få stesolid tablett innan operationen så jag får hoppas att den slår rejält. Mina pupiller är idag stora som hela iris, det ser rätt skrämmande ut och är fruktansvärt obehagligt. Jag kan se men inte på nära håll då blir jag helt groggy. så jag kan inte titta på Love när jag bär honom. Sedan så när jag kon ut från kliniken så var jag otroligt ljuskänslig, det var hemskt men det börjar gå över nu mer och mer......

Lucas och soffan :)

Idag tänkte jag mig på ett inlägg om min älskade son Lucas fem år gammal. Han tittar gärna på tv:n och ligger då väldigt gärna i soffan och slappar men inte att han har lärt sig hur en soffa fungerar.. För alla möjliga olika ställningar kan man finna honom i men det är aldrig likadana.... Han är för rolig...


Ja här är två olika kort, det finns massa mer i olika ställningar men det tar sådan tid att leta upp dem. Så här har han gjort sedan han var liten.... :)


Lite sydda plagg!!!

Haft en pysslig dag idag, färdigställt några av de plagg jag sydde förra helgen samt gjort några nya till födelsedagsflickan i morgon :) Här kommer äntligen lite bilder...

Matchande syskontröjor till en kompis barn.

Kläder till Ella som fyller två imorgon :)

Byxor till Ella igen..

Tröja som skulle varit till Lucas men nu blir till Luddis istället. Har helt missat att min förstfödde vuxit en storlek sedan han fyllde år.... Han har nu hela 116 ju!!!

En tröja till Ludvig, skulle också varit till Lucas egentligen.

En tröja till Lovis, lite stor ännu men...

En tröja till en kompis tös :)


Sist men inte minst, en tröja till Ludde som skulle vara till Ludde från början :) Min sötis...

Och som med allt jag gör just nu så ska sömmarna inte synas, är fortfarande en väldigt glad amatör... Lär mig mer och mer för varje gång men har en skit dålig symaskin att sy på... Inte overlocken då men den är en konst att använda också och jag är långt ifrån full lärd.

Tävling studio Nele




" Jag tävlar om en valfritt motiv från Studio Nele i samarbete med www.jennyn.se

Var med och tävla HÄR du också! "

Tävling namnsmycke!

Snälla Malin på Namnsmycket.se sponsrar tävlingen med ett valfritt halsband ! Halsbandet är alltså komplett med brickor (max tre av dom breda) & band.

Tävling hos MansonDust

Tävling hos Lindet



"Jag är med och tävlar hos Lindet om ett presentkort på 500 kr hos Wilma & Morris.
Tävlingen avslutas 9/9 kl. 20.00"

Tävling spöket laban!

”Jag tävlar hos Carolina om ett Presentkort på 250 kronor från Spöket Laban


Tävling..


”Jag tävlar hos Carolina om en Bröllopstårta och två Vaniljhjärtan från Bombadill, var med du också”

Loves inskolning!

Idag gick inskolningen av stapeln för lilla Love, den gick bra. Vi var där 1½-2 timmar nått sådant och jag var med hela tiden. Lite lek inne och ute i sandlådan. Love skrattade och var glad hela tiden, trots att han nästan sirekt fick en rejäl nypa i ansiktet av en tjej. Stackarn hela kinden var röd ett bra tag efteråt. Det kan jag känna är en liten oro att det är så många små på ett ställe, på Ankdammen är det ju blandat och där finns hans syskon så självklart hade jag kännt mig tryggare där. Detta blir nog också bra det är nog bara en vanesak. Imorgon skall vi dit en längre stund och går det bra kanske jag går iväg en halvtimme typ., eller sitter utanför i allafall. Min Lovis känn så liten....

Vi har även varit på Ankdammen idag och städat hela familjen, det är ju sådant som hör till när man inte har kommunalt. Det är också en vanesak tror jag, för idag gick det fort och lätt. Förutom att Love inte tyckte det var så kul. Tur i allafall att städveckan var denna veckan när vi har lite bättre tid.

Jag hann faktiskt göra muffins nu på kvällen, Emanuel tänkte ta med till jobbet imorgon och så får vi se vad som händer med resten....

Hela helgen har jag varit i skogen och plockat svamp, så tre dagar i rad har vi ätit kantarell mackor till kvällsmat. Nästan så att jag är trött på det nu men om ett par dagar ska jag gå ut igen och se om alla de små jag lämnade kvar har vuxit till sig och finns kvar :)

Annars så har Ludvig vuxit ett steg till, i fredags skaffade han sig likt sin storebror håll i örat. Lucas har ju två men Ludde fick ett. Lucas och Love var hos BVC i fredaga och fick sprutor så Lucas skulle få nya örhängen varav Ludde fick sitt hål....

I helgen hann jag med att sy ett helt gäng tröjor också, bilder kommer imorgon om ni har tur. Sydde till  alla min barn och några andra. Alla är inte helt klara och en skall jag ändr lite på. Tyckte inte om passformen på mönstret jag använde men det är väl en vanesak att se och få till allt på rätt sätt. Det börjar bli roligare i allafall när man kommer igång och övar, även om jag ser mycket fel ser jag även förbättringar. Det var roligt att matcha tygerna också.


Semester who-hooo

Ja nu har jag gjort mitt sista pass för två veckor.... Yippie :)
Ska bli så skönt att få ett tlitet break från jobbet ett tag. Det har varit tufft under sommaren men det blir bättre sedan när alla ordinarie är tillbaka.

Nästa vecka är det inskolning för Love, ska bli spännande men jag ser ändå inte fram emot det särskillt mycket. Två dagis och andra fröknar, nä jag gillar mitt vanliga dagis och vill ha barnen samlade. Men nu gör vi det bästa av situationen.

Jag beställde ett halsband med barnens namn på i början av veckan och idag fick jag det :) Jätte fint och väldigt bra pris. Här kommer ett ungefärligt kort av det, halsbandet kommer från Carolines smyckesskrin och jag valde en kulkedja istället för den som är på kortet. Naturligtvis har jag tre brickor också då. Passade på att köpa en till en kompis idag för priset var ju så bra ....

Lycka i skogen!

Jag skulle ta en motionsrunda i skogen men fastnade för kantarellerna jag hittade :) Så kul att hitta massa svamp, det var länge sedan. Synd bara att de flesta var för små för att plocka. Får ge dem två veckor till kanske. Menn det räckte ändå till var sin macka till mig och Emanuel GOTT!!!

Sen på tillbaka vägen plockade jag massa björnbär och så gjorde jag lite muffins. Jag har massa björnbär kvar så jag får se vad jag kan göra av dem imorgon.

Annars så tittar jag på livet på BB nu och det är farligt för mig, jag tycker att förlossningarna har varit så häftiga och första tiden så underbar så jag får abstinens. Vill verkligen göra det igen när jag ser alla andra på tv:n. Det är nästan så att jag sitter och krystar åt dem.

Annars har det varit en trevlig dag på jobbet idag, med det menar jag fortfarande massor att göra men vi har ändå haft det bra. Kan vara att jag har nedräckning för efter imorgon har jag semester igen YIPPIE!!!!! LÄngtar..............

Grattis Love 1år :)

Grattis min lilla älskling på din 1-års dag. Du är så otroligt fin och jag kan inte förstå att det redan är ett år sedan jag fick hålla dig i min famn för första gången. Jag älskar dig så....

I dag har vi bara firat lite stilla med familjen, fast vi hade ju grannarna här också på resterna. Love fick en leksaksbil av dem :)

Annars har jag haft en tung dag på jobbet idag och jag vet att det blir inte lättare imorgon... Ser fram emot att sommar tiden  snart är över så det stabiliserar sig litegrann på jobbet igen. Jag säger bara satsa mer på oss sjuksköterskor!!!!!


Kalas för Love.

Nu är kalaset för Love avklarat, det känns jätte konstigt för han är ju min lilla bebis och det stämmer inte för mig. Han är ju så liten min lille prins fortfarande. Men allt gick jätte bra och vi hade tur med vädret för vi satt ute och åt. Sedan hade vi present öppningen inomhus. Han fick fina leksaker, mycket i trä som jag gillar och lite kläder m.m. Imorgon får han presenterna av oss för det är ju den riktiga dagen. Han ska fira hos farmor imorgon medans mamma och pappa jobbar.

Igår var Emauel och jag ute och körde lite motorcykel, jag har ju typ inte kört sedan innan jag blev gravid med Love så det var nervöst minst sagt. Det var som att börja om på nytt tyvärr, men jag ska baske mig försöka se till att få ett Mc-kort till våren. Hade ju varit så kul omjag och Emanuel kunde ute och köra lite tillsammans. Det är ju alltid bra att ha en hobby ihop, och han har ju redan lyckats få sitt kort....

Nästa vecka är sista veckan på jobbet innan två veckors ledigt, eller inte så ledigt kanske men inskolning, plugg på uppsats och eventuellt skolstart samt ögonoperation. Pust, blir trött bara jag tänker på allt....

Tur i allafall att Love är så liten att man inte behöver barnkalas och så, jag är väldigt nöjd med detta lilla som jag lyckades åstakomma. Har inte mer ork i kroppen. Tror att han är alldeles nöjd ändå.

Love var inte särskillt intresserad av varken tårtan eller paketen, bröderna fick blåsa ut ljuset och öppna paketen åt honom. Men när han fick lite lugnt så lekte han i allafall med sina nya leksaker.













Så nu får det räcka med bilder :)



Mitt halsband :)

Nu har jag fått mitt fina halsband som jag vann från Busfia för ett tag sedan :) Det var lite mindre än jag trodde men det har Loves fina hand och fot avtryck. Jätte kul så tack så mycket Busfia.

Annars har jag äntligen lyckats komma på en av föräldraträffarna, det var jätte kul att få träffas igen och se i allafall Theo och Elliot som har vuxit en del. Tack så mycket för det tjejer :) Hoppas att jag kan vara med nästa gång också annars så blev vi ju bjudna på Theos kalas så det får vi försöka komma på.

Jag har gjort inbjudningskort till Loves kalas idag och det känns konstigt, inte ska väl min lilla bebis bli ett år. Han är ju så liten och söt eller.... Men kalaset kommer vara på söndag för familjen och jag har då ingen aning vad han ska få i present  än. Känns som att vi har det mesta, får kanske köpa något han kan ha senare.

Jag kan inte bestämma mig för tårta eller mat heller, men jag får ju bestämma mig snart för det är inte många dagar kvar. Får baka bottnar imorgon tror jag och kakor.

What to do???

Jag fundera och funderar och funderar lite till.... Jag har alltid haft som mål att bli barnmorska och sökt flera gånger och nu äntligen kommit in. Skolan är i Borås och skall vara på distans men det är mycket tid i skolan och långt att pendla... What to do.

Jag kommer ju få arbeta vid sidan om också för att försörja mig så det kommer bli mycket och tungt. Men jag vill ju så gärna. Vi får se hur det blir, ska ta kontakt med skolan först och sedan se om jag får ledigt på jobbet nm.m.m.m.m.m.m.m.m.

Emanuel verkar vara på min sida i allafall, han vill att jag ska få chansen :)

Blåbärspaj och "overall"

Idag tog jag och de två stora barnen en tur till skogen och plockade massa blåbär och björnbär. Målet var att få ihop så att vi kunde göra en paj och det lyckades vi + några blåbärs muffins och lite i en skål till Lucas kvällsmat. En mycket nöjd Lucas för han önskade sig en paj men stackaren var så trött och mätt när vi åt den så han fick inte i sig mycket och Ludde hade somnat. Så den får vi fika på imorgon igen.

Jag har också fått färdigt overallen som är tvådelad, kommer inte på vad det heter? Men här kommer ett kort i allfall. Men ju mer jag syr desto mer ser jag fel på det jag gör tyvärr, men övning ger färdighet heter det väl.

Annars har vi cyklat i helgen och här kommer några kort på det, Love älskade att cykla runt i vagnen med Ludde och fort skulle det gå då skrattade han så han kiknade.




Imorgon är det dags för jobb igen, hoppas verkligen det blir en lugnare dag för innan helgen så var det inte roligt. Dagis öppnar imorgon också så jag tror att pojkarna ska dit en sväng om Emanuel lyckas komma upp och göra iordning dem.

Nu Mc!

Emanuel och jag tog oss en tur till Sjuntorp idag och tittade på en Mc som emanuel var intresserad av och naturligtvis så följde den med oss hem. Emanuel = jätte glad! Jag = Sådär!
Så nu har vi var sin hoj och ni förstår ju vems den gamla blev. Men den var fin den nya ochjag tyckte jätte synd om killen som sålde den, de hade köpt hus och sa att de inte hade tid för Mc längre och han såg ut som om han skulle börja gråta när Emanuel tog den ifrån honom. Stackaren det var kanske inte helt själv valt. Han hade köpt den ny och varit så nöjd med den så han fick nog sorg i hjärtat idag.

Annars så har min lilla prins Love fått sin första framtand idag eller under natten skulle jag tippa på, den har legat och gnagt länge nu så det var på tiden att den sprack upp, nu väntar vi bara på den brevid som också ligger och skaver. Love har fyra tänder nere och en uppe hitills.

Jag har igår och idag suttit och sytt en liten bebis jacka och imorgon skall jag avsluta de tillhörande byxorna, så hoppas jag att min kompis kan använda dem till sin lilla i allafall ett litet tag i början. Men de är små så de kan nog inte användas länge. Kort kommer imorgon tänkte jag.

GOD NATT nu kära folk :)

Mc-stället!

Emanuel hittade en bild på våra nya mc-ställ här kommer den!


Fint tycker jag i allafall.

Fiskelycka!

Vi tog en sväng ned till Holma med barnen oh fiskade från bryggorna med kastspö nu på eftermiddagen, och vilken lycka Lucas fick en fisk helt själv en liten liten fisk av någon sort. Den skulle han promt ha med sig hem till katten Ludde trots att mamma ville att vi skulle släppa tillbaka den. Men den fick katten. Lucas var så stolt och glad, han fick den helt själv gick han och berättade för en gubbe. Ludvig fick ju en fisk förra gången vi var där men den hade ju morfar lurat på spöt så detta var alldeles speciellt idag. Jag tror han växte minst 1 cm av det.

Annars så har jag sytt litegrann idag, det blev en bebisklänning till en kompis flicka och igår sydde jag en body till samma. Här kommer korten.






Bilderna från fisketuren är inte från idag utan förra veckan.

Nytt Mc-ställ :)

Idag tog Emanuel och jag samt Love en tur till Nordby köpcenter utanför Strömstad och köpte oss varsitt nytt Mc-ställ. Vi har båda varsitt sedan innan men jag var inte helt nöjd med mitt och Emanuel ville ha ett svalare. Det blev därför ett jeans ställ, det är ett riktigt godkänt ställ med alla skydd inbyggda men det är i jeans tyg och har en luva. Det ser jätte fräckt ut tycker jag och det var hemsk bekvämt. Egentligen hade jag tänkt köpt ett i skinn men det vägde ju helt otroligt mycket och var väldigt stelt och hårt, det behöver man ju sitta in innan det blir bekvämt. Så tyvärr skinnstället får vänta ett tag till, i allafall tills jag lyckats få mitt mc-kort.

Annars har jag sytt litegrann i helgen, en tröja till Ludde och en T-shirt till Lucas och en liten klänning och tröja till en kompis barn. Här kommer bilderna.



Ludvigs härliga blonda lockar åkte av idag igen, snyft... Nej men de ska få växa ut igen fast han har så tjockt hår och det är ett riktigt burr så det är svårt att få rent hårbotten på honom ordentligt, och han började få tillbaka lite skorv. Så jag var tvungen att ta av dem tillfälligt så att jag fick smörj in och gjort iordning hans hårbotten ordentligt. Annars så behövde han allt bli lite kortare igen också, men jag tycker att det är jobbigt att ta av lockarna på honom.
Här kommer ett före kort från igår kväll och ett efter från ikväll :)
 Denna tröja har jag sytt i två exemplar :)

Så nyklippt och nybadad :)