Brandbil...

Ganska nyss hemkomna från Simons fem års kalas på brandstationen, där Lucas, jag och Love varit. Det var lyckat och jag tror att alla barnen uppskattade att få åka en sväng med brandbilen. Det gillar väl alla barn skulle jag tro och så fick de varit sin tidning från barndstationen också.

Vi gick dit i all denna slasken som nu är här, det har ju regnat igår och varit plusgrader så det är slask, is och fortfarande drivor med snö. Alltså toppen bra väder eller inte... Vi får väl se om våren kan komma någongång i framtiden men de säger att det ska frysa på igen och då kan vi få riktigt roligt på vägarna...

I går var vi i simhallen och badade en sväng, sedan blev det spinning för mig som vanligt. Efter det så åkte vi hem och hade lite fredagsmys och såg på bröllopsfotografen, men den filmen gjorde mig smått besviken. Den var bra men inte som jag ville att den skulle vara. Ludvig somnade i bilen på tillbaka vägen och han ville inte vakna så han la sig tidigt för natten och fick inte vara med på myset. Lucas däremot var uppe lite längre än vanligt istället men det gjorde ingenting.






Och så en bild från kalaset.


Frisör besök!

Idag har Lucas och jag varit och klippt oss nu på morgonen hos Camilla här i Brastad. Tyckte att det skulle bli roligt för Lucas att få testa på det så att hankan få en lite mer skickligt gjord tuppkam än mina tafatta försök. Han ville att jag skulle klippa mig först så han fick se och sedan var det hans tur. Jag försöker spara ut mitt hår till långt nu och därför toppade jag bara litegrann. Lucas han fick se på tv samtidigt och han satt så stilla och pratade hela tiden. Sedan fick han rosa färg sprayad i håret, det fanns bara orange eller rosa att välja på. Men han blev så fin.

NU ska vi göra oss redo för att åka till simhallen och sedan är det spinning för mig :) Bränna lite fett för nu är målet att gå ned ca 10 kilo som är kvar av graviditeten.


Kanske inte det bästa kortet för att se frisyren, men det är inte så lätt att ta kort på sig själv...

Blogga...

Jag har kikat runt lite på andras bloggar och inser att jag skriver varken särskillt mycket eller särskillt ingående, kanske skulle försöka ändra på detta. Jag gillar ju att skriva och skulle kunna skriva långa inlägg här men jag är lite försiktig när det kommer till internet. Har liksom lärt mig att man skall vara lite försiktig med vad man lägger ut och så. Men jag kan ju ändå skriva lite mer i fortsättningen.

Idag har jag varit en sväng på torp och handlat främst mat men lite pyssel grejer också. Jag älskar verkligen att pyssla men det är så fasligt svårt att hinna med att göra det, det är så mycket som skall tas fram och sedan skall man komma igång och sen måste allt bort innan barnen kommer hem. Men jag ska försöka komma igång igen, jag har verkligen massa projekt liggandes som jag vill få klara. FRamför allt är det några ängla dockor jag vill göra klart och så påbörja scrapbooking album till barnen. Vill verkligen att de ska få var sitt riktigt fint album för framtiden. Ingen kan ju säga annat än att jag tar mycket kort... Fina också...:) TYcker jag i allafall.

Imorgon har jag bokat tid till frisören för både mig och Lucas, skall bli spännande att se vad det blir. Jag försöker spara ut mitt hår så för min del blir det nog bara lite toppning. Lucas har jag planer på att han skall få tuppkam men vi får väl se vad det blir. Han har länge sagt att han vill klippa sig hos frisör men han har inte vågat, så jag bokade tid till honom eftersom jag själv behövde en. Jag tror inte att det är något problem att få honom att sitta still. Det hade nog varit värre med Ludde, men honom vill jag att han ska få längre hår så det blir lite lockigt igen.

Imorgon ska vi ta en tur till simhallen igen också, ska bli härligt att se deras glada miner i badet. Det förgyller verkligen ens dag när man ser sina barn ha så roligt och skratta.

Nä nu får jag sluta, ska äta lite kvällsmat och se CSI.

Lite mer snöbilder.

Tog dessa snöiga bilder i söndags på promenad från mormor och morfar som då var insnöade.






Inlåst.

Ja igår hade vi lite dramatik här hemma, eller i stan egentligen. VI hade varit ute hos farmor och farfar och jag körde hem och trodde att Emanuel var efter mig vilket det visade sig att han inte var... Ludvig hade låst in sig i Emanuels firmabil och kunde inte öppna dörren. Såå när jag hade kommit innanför dörren hemma och börjat mata Love så ringde Emanuel i lite av panik och sa att han får inte Ludvig till att öppna dörren och han bara gråter. Så det var bara att ta på sig kläderna på mig, Love och Lucas och åka tillbaka till stan. Som tur var när jag kom fram så satt Ludde lugnt i bilen och Emanuel, Solveig och Sture stod utanför. JAg fick i allafall Ludvig att ta av sig bilbältet och sedan öppna dörren och det första han sa till mig var: Mamma, jag vill inte åka pappasbil :) Och det gjorde han inte heller... Så lämna inte barnen i bilen med nycklarna i, Ludvig kan öppna dörrar men Emanuel lyckades inte få han till det, han var väl rädd stackaren...

Ja annars idag, fortfarande massor av snö men härligt med sol. Kanske promenerar till dagis och hämtar barnen idag. I går fick jag köpt nytt vinterställ i allafall på rean. Ingen favorit men det duger ett tag i allafall, skönt att få vara varm ute.

Nu har vi bokat tid till fotografering för Love, så han ska få ta baby bilder hos Lasse nästa vecka. Ska bli spännande att jämföra med de andra barnens bilder sedan. Han är ju en liten blandning av dem båda.

Snö snö snö....

Ja vi har varit ute och pulsat lite i snön idag med barnen, det är kallt och massvis med snö.. Men barnen verkar inte märka att de fryser förrän de kommer in i värmen igen. Tur är väl det kanske också annars hade de nog inte fortsatt gå ut. Men roligt har dom i allafall när dom leker i snön och jag tror inte att de har något emot den. Jag själv börjar längta lite efter vår nu...





Så lite härligt snöiga bilder på barnen!

Snöstorm.

Ja idag har det varit riktig snöstorm. Lucas och jag gick ut i snöovädret imorse för han skulle på kalas. Det gick knappt att ta sig fram och det blåste snö och gjorde ont. När vi kom fram var ingen där och det var låst och släckt. Jag tänkte att det var konstigt att de inte hade ringt men när vi kom hem såg jag ett sms, hade inte tänkt på att titta på mobilen :( Jag hade istappar i håret... Så jag rekommenderar att mysa inne istället.

I dag har grannbarnen varit här och vi har bakar bullar, muffins och gjort hemmagjord pizza. Sedan bjöd vi våra härliga grannar på det. Mysigt..

Kvällen avslutades med lite melodiefestival.






Så mormor lyckades sig också hit ett tag och lekte med barnen...



Love ½år + fettisdagen!

Igår var det dags för semlor igen eftersom det var fettisdagen, jag hade gjort så fint semlor till hela familjen.  Men min familj kom inte, mamma hade arbetat sent och sedan gick hon och ramlade i snön och fick ont. Pappa sa att de kommer idag istället men nej, nyss kom Per och hämtade dem istället för nu har Pappa gått och ramlat i snön. Så kan det bli, men vi åt i allafall våra semlor igår och de var jätte gott!! Hoppas semlorna smakar för resten av familjen idag då, det vill säga om inte Per äter upp dem på vägen.

Sedan glömde jag bort att Love blev ett halvår igår, kom på det idag. Jag hade för mig att det var nästa vecka men icke. Tur att jag tog massor av kort på honom igår ändå eftersom jag brukar ta varje månad den 16:e. Ja nu kan han gå med gåstolen korta sträckor, han kan greppa saker och byta dem med händerna. Han kan vända sig från mage till rygg och tror från rygg till mage i allafall sidan. Inga tänder än konstigt nog för de kom vid fyra månader på bägge bröderna. Han kan jollra och prata massvis så utveckingen går framåt. Han är väldigt glad och skrattar åt alla.










Emanuel har satt ihop garderoberna vi köpte till barnen och de tyckte att de var jätte roliga att leka i, hoppas att vi får bättre ordning på deras kläder nu.

Kalas för Martinssons!!

Igår hade vi äntligen det sista kalaset för Lucas del i allafall, han blev grattat av den nu friska Martinssons sidan. Han fick en del presenter där med och då framför allt ett gameboy eller liknande, som han inte kunde slita sig från på hela kvällen. Han är väldigt duktig på att spela men nu får vi nog sätta en tids gräns för hur mycket spelande det får bli. Men glad blev han i allafall.

Tårtan han hade beställt var en med Tigern på och det var lättare sagt än gjort och jag hade inte så mycket ork till den heller så det blev en halvbra tårta denna gången. Men Lucas var nöjd och han åt upp huvudet på Tigern.

SEdan på kvällen kom mormor och morfar upp och passade Lucas och Ludvig medans Emanuel, Love och jag städade dagis för sista gången på vår städvecka. Skönt att ha det avklarat för ett tag framöver.












Simhallen del två.

Ja här kommer då först korten från simhallen och sedan ett kort från dopet vi var på för lilla Ruth.










Så och dopet.

Simhallen

Igår hade vi en liten stressig dag, i allafall jag. Jag åkte in på förmiddagen till Vårdcentralen för att lämna papper om min uppsats och sedan åt vi lunch hos farmor och farfar, därefter åkte vi upp med barnen till simhallen och badade ett tag. Sedan åkte vi ned och fikade hos farmor och farfar. Jag åkte tillbaka till simhallen för ett spinningpass och efter det åkte vi hem och jag skyndade att göra mig i ordning för att sedan åka med min granne Anna-carin och Jenny till Old house inn. Där åt vi lite taco och drack cider och sedan gick vi vidare till sjökanten men där var så dött förutom ett gäng 18-åringar som gjorde att vi kände oss lastgamla. Jag ringde Olle så han fick köra hem oss och vi hamnade hos Jenny där vi satt och pratade ett tag innan jag åkte hem och la mig. Mormor hade hjälp Emanuel att lägga barnen och Love hade varit lugn och när jag kom hem låg alla och sov så sött.

Idag har vi varit på Ikea en snabbis, vi åt och fick äntligen köpt små garderober till barnen så vi kan få ordning på deras kläder i allafall. Skönt det för dom ligger överallt. Sedan fortsatte vi till Tostareds kyrka där vi har varit på dop för Emanuels kusinbarn Ruth. Jätte söt var hon, men det var en bit att köra och vi var helt färdiga när vi kom hem. Ludvig och Lucas var på inte lyssna humör och vi blev rätt stressade då det var väldigt litet och trångt i församlingshemmet. Så lite jobbigt var det men allt är glömt tills i morgon.

Imorgon ska vi städa dagis och ha kalas för Lucas med den sidan av släkten som har varit magsjuka, får se vad det blir för tårta då.... Alla hjärtans dag är det ju också, jag har köpt en liten panik present till Emanuel...

Bilderna kommer imorgon för det krånglar nu...

Tråkiga tisdag!

Ja idag har ännu inte varit så en så festlig dag, pluggat uppsats och pratat med min handledare som varit på utbildning i en veka och imorgon ska på två veckors semester. Allt tar så himla lång tid när man är beroende av en annan person. Jobbigt... :( Får jag inte godkänt mitt missivbrev imorgon så tar det minst tvåveckor till innan jag får lämna ut det till bvc................Blä...................

Annars var Lucas så glad idag eftersom han fick post idag av Rebecca och Håkan. Ett paket med en star wars t-shirt Becca gjort och där det står Lucas Skywalker..

Här kommer bild.


Emanuel har dokumenterat ett av Lucas sätt att ligga och se på tv, denna ungen är så rolig han sitter och ligger på alla sätt och vis utan det normala.


Här ligger bägge ungarna och slappar!!

Lucas fem år!!


Ja i dag har min första ängel blivit fem år gammal och det känns som i går jag fick honom i min famn för första gången. Jag känner mig inte äldre heller men jag fattar ju att tiden har gått för hans småbarns utseende försvinner ju mer och mer och nu ser han ju ut som en liten kille. Idag har han blivit firad med glasstårta här hemma som han fick vara med och göra själv, och så har han fått paket av oss. Star wars svärd fick han två stycken som pojkarna har sprungit om kring och lekt med här hemma, ett halsband em tröja och en drake. Han var nöjd och tillsammans med övriga familjen kommer han att ha fått allt han önskade sig och lite till. Dagis har också firat honom med paket och barbapappa tårta som jag gjort. Nu är det bara ett kalas till som blir på söndag troligen eftersom ena halvan av familjen var magsjuk denna helgen. Usch så mycket firande, och bakande men sen dröjer det till Ludvig fyller i Maj.

Vi har städvecka på dagis också och har varit där idag men det går fort när man har kommit in i en bra rutin.




Kalas del 2

Så nu har jag både hunnit med att göra pizzor som vi nyss ätit samt haft kalas för familjen på min sida av släkten. Alltså den sidan som inte är magsjuka (än i allafall)... Men vi vet ju vart den startade i allfall eller hur Sandra och Johan.. :) Nej hoppas ni alla kryar på er så ni kan komma till oss på kalas när bakterien är borta. Usch jag blir dålig bara jag tänker på att ni är dåliga.

Ja det blev lika lugnt och skönt nu på eftermiddagen, vi gjorde inget avancerat och allt baket hade jag klarat av i veckan. Det blev byggare bob tårta och muffins samt kakor. Mormor och morfar och Olle var här, Per kom förbi i hast en liten stund. Tillräckligt länge för att dissa min tårta som vanligt. Inget är bra nog åt den pojken.

Igår fick jag också den efterlängtade lappen om barnfotografering så nu ska jag boka tid till Lasse som vanligt. Jag lever ju för foto och jag hoppas verkligen de kommer att bli bra, men det är ju svårt att inte bli de när barnet är så sött :)



Här är lite kort i allafall.















Och så mina fina tårtor, kul att göra det Lucas vill ha....

Barnkalas på Ankdammen!

Hejsan svejsan idag har vi precis kommit hem från Lucas barnkalas som vi hade på hans dagis Ankdammen. Lucas fyller fem år på måndag och nu blir han rejält firad vill jag lova. Alla barnen kunde inte komma men vi hade inte bjudit så många, 8 stycken bjöd vi och på kalaset var vi 7 st. Det var alldeles lagom och lugnt var det, konstigt nog. Vi hade en godislek, skattjakt, fiskedamm och så åt vi korv och glass. Jag tycker att det var jätte roligt och i år hade vi köpt engångs tallrikar mm, så städningen gick fort och lätt. Ingen stress inget stök... Precis som vi vill ha det.

Sedan ska vi snart ha kalas igen för mormor och morfar och mina bröder, andra sidan är tyvärr magsjuka så de kan inte komma. Vi får ha kalas nästa vecka igen för dem, men jag tror inte Lucas har något emot att bli firad hela veckan lång...
















Så lite bilder från kalaset. Sen kommer mer bilder från i eftermiddag. Lucas var pirat, Ludvig var riddare och som tur var hade jag byte för han var finare innan maten men sedan hamnade all saft i knät och vi fick byta. Love var stålmannen, sedan hade vi en trollkarl eller trollkarinna, en pippi, en batman, en prinsessa och en robot tror jag.