Uddevalla Museum!

Igår hade vi en lugn dag här hemma och gick en promenad ner till mormor och morfar, sedan kom de upp till oss på eftermiddagen och hade med sig goda semlor som vi älskar, Mums! Lucas och jag hade bakat bullar innan också men de sparar vi till nästa helg då Lucas skall ha kalas. Sedan var det ju robinson final på kvällen som jag bara måste se, är det något jag alltid velat göra så är det att söka till robinson. Jag hade ju miin favorit i Mats men av finalisterna så tycker jag absolut att rätt man vann.

Under helgen har jag också hunnit med att läsa en bok, Dotter önskas av Katarina Janouch. Den var bra och jag sträck läste den kan man säga. Lite passande eftersom jag själv inte har en flicka men jag är inte så desperat i behov av en dotter som hon i boken. Just nu är jag fullkomligt nöjd med mina vackra pojkar.

I dag har vi varit med mormor och morfar i pingstkyrkan Uddevalla och vi såg fram emot söndagsskolan men tyvärr var den inget speciellt idag  och nästan inga barn i samma ålder som Lucas och Ludvig vilket var tråkigt för dem. Sedan gick vi vidare till Museet  i Uddevalla och blev bjudna på mat av mormor, det var gott. Alla vet väl att jag uppskattar att bli bjuden på mat... Vi tog ett varv i museet också och hade äggjakt som de ordnar för barnen, vi hittade alla äggen så Ludvig och Lucas fick som pris några choklad ägg.

Så jag är riktigt nöjd med vår dag, morfar har vair här precis och städat vår marsvins bur också och Lucas och jag har varit runt med inbjudningskkorten till hans kalas.



Morfar fick chans att visa pojkarna mini båten Nanny som han arbetade på när han var ung.


Lite lek i lekhörnan innan färden hem.

Hänt i veckan.

Ja eller det allra senaste jag inte hunnit lägga ut än.

Idag har vi varit hos farmor och farfar och ätit tacos, vilket var gott och skönt att slippa göra själva. Lucas och jag gick och köpte nya örhängen till honom, han har tappat några. SEdan passade vi på att gå in i blomsteraffären för han ville köpa en blomma till morfar eftersom han har opererat benet för ett tag sedan, farmor fick en lite ros också. Lucas är väldigt omtänksam så sätt att han gillar att ge bort saker till andra.

Har man varit med i föräldratidning en gång så hör de av sig igen, och idag ringde de för en intervju igen. Jag tycker ju att det är roligt så det gör inget. Det är för ett kort inslag om en familj i Sverige. Så här ser bilden ut som vi fick skicka in, togs idag i farmors soffa med autoblixt eller vad det heter, helt otroligt att den blev okej.

Ja så fina kan vi vara trots att Lucas abslout inte ville vara med eller sitta i Emanuels knä.

Ska vi se vad mer som hänt, förra helgen så var vi nere i holma och gick tvärs över gullmarn bort till Bornö på isen, det var spännande har aldrig tidigare gjort det. Gått på isen där jo men inte så långt. Emanuel mätte på ett ungefär mer staven och den var ett par decimeter tjock isen. Många som fiskade och på Bornös berg i isen var det folk som klättrade. Spännande med farligt såg det ut. Lucas hade fått skidor av oss som han åkte med, och Emanuel ville åka skridskor. Här kommer bilder från det.

Emanuel åker skridskor med Ludde i pulka.

Lucas tar en paus på isen.

Jag med Love på magen.


Här klättrar de i isen på Bornö.

Vi avslutar dagen med fika,

Ja det var en rolig utflykt men fruktansvärt kallt. Får se om vi lyckas göra om det innan isen smälter.

I förra helgen så hörde vi en smäll i rutan när vi åt frukost och vi hittade en stackars hackspett utanför död när vi gick ut. Stackaren flög ini vårt fönster, han var väldigt vacker.


Så nu får det räcka för denna gången.

Uppdatering!!!

Ja det är väl dags för mig att uppdatera min blogg, det blir inte så ofta men då och då. Jag har idag varit en sväng till BVC med alla barnen för andra dosen av svininfluensa vaccinet och Love skulle väga, mätas och vaccineras mot annat. Det gick faktiskt jätte bra fast alla barnen grät litegrann. Ludvig fick först och han ville inte men jag höll fast honom och så började han gråta men så fort jag släppte ned honom och sa att han fick leka igen så försvann gråten och iväg sprang han... Lucas han var så rädd men jag fick hålla fast honom också och sen skrek han hela vägen ned i korridoren till lekrummet, efter en liten stund blev det tyst och jag tittade ut och då började han gråta igen men slutade när han inte såg mig den spjuvern.... Sedan när han berättade för Emanuel sa han att han hade bara tagit en liten paus i gråtandet och att sprutan hade gjort skit ont. Ludvig härmar ju allt Lucas säger och berättar glatt för pappa -mmm pappa skit ont!

Love blev fem månader gammal i lördags och idag vägde han 7560g tror jag att det var. Han är för härlig, alltid en solstråle. Han har börjat vara intresserad av att greppa saker och leka med dem vilket är roligt att se. Gröten äter han men han har inte riktigt fattat hur man sväljer utan mycket kladd blir det. Inga tänder än men det går allt att bita mamma ändå, samt massor och massor av dregel.

I Söndags var vi på kalas hos Becca och fick god smörgåstårta och vanlig tårta. Tack så mycket!! Innan var vi på Ikea en sväng vilket är obligatoriskt när man kör till göteborg. Fick lite nallar och tavlor samt en klocka till väggen. Inte så mycket plock denna gången eller inget alls vilket det annars alltid brukar bli.

Lucas äter tacos!!!

Ludvig leker i tvätten.

Nybadad Love.

Helgen som var!

I Lördags hade vi lite mysigt här hemma igen, vi åkte snowracer och jag gjorde pizza samt semlor som vi sedan bjöd mormor och morfar på. Mums, är det något både jag och Emanuel är svaga för så är det semlor och det är väl nästan det ända vi har gemensamt... När Lucas föddes för 5år sedan så föddes han på fet tisdagen och jag fick semla på BB. Det känns lite tidigt men jag blev så sugen efter att jag handlade på torp förra veckan då de stod och sålde semlor utanför Coop.

Idag så gjorde jag och Lucas oss färdiga tidigt för att åka på bio kl.12.00 i Lysekil, hans första biobesök som han såg väldigt mycket fram emot och som vi pratat om hela veckan. Usch det blev en riktig rysare, vi åkte i tidigt och så stannade jag i Brastad för att ta ut pengar och när jag skulle starta bilen igen så gick det inte.. Naturligtvis hade jag glömt mobilen och tiden gick medans jag stod där och försökte.. Jag fick dra ut Lucas ur bilen och vi fick springa hem för att se i fall någon av mina bröder kunde köra oss, men tiden gick fort och vi som var i god tid hade nu jätte bråttom. Olle kom och körde oss men när vi kom fram 5 minuter för sent var dörrarna låsta och jag ryckte och som tur var öppnades de och vi fick gå in.... Hurra. Jag vill inte ens tänka på vad som hade hänt annars med Lucas humör som han måste ha fått i från sin pappa. Men han var nöjd och glad i allafall. Så tack Olle för hjälpen.  När filmen var klar väntade Emanuel med bilen för han hade fått ta med barnen i firma bilen och starta batteriet med startkablar och sedan köra runt. Så det passade ju att han fick hämta oss.




Fredags mys!

Idag har det varitförfärligt kallt här hemma -18 eller mer. Vi tog en promenad ner till mormor jag och barnen och Ludvig frös så han grät, han fick vi vira in i en filt och värma i mammas famn sedan somnade han gott, stackarn.
Men det var rätt s´å bra att han somnade för då fick vi mat av mormor eftersom vi var tvugna att stanna, ska nog testa det knepet igen :)

Sedan har vi städat ut julen här hemma och det är skönt att ha huset tillbaka till vanligt även om granen var väldigt fin. Vi har även passat på att staäda för ökenråttorna och marsvinen, samt klippt naglarna på marsvinen vilket jag inte tyckte var någon höjdare men tvunget att göras.


Emanuel har gjort choklad bollar med barnen som vi ätit tillsammans med salt pinnar och popcorn, tänkte försöka testa att sluta köpa godis så mycket och baka i stället. Får se hur länge det fungerar innan barnen protesterar.

Det är roligt med Love nu att han är intresserad ab babygymet, och han börjar greppa och tugga på leksaker så det märks verkligen att han blir större.




Kakfest!

Idag har mina mostrar och mormor varit på besök här hemma och fikat litegrann. Både Klas och jag har fyllt år så det var dags för dem att få lite fika av oss. Klas var ju inte hemma över hans födelsedag så han har vi inte firat innan heller. Jag gjorde ingen tårta idag utan en del kakaor i stället, tårta är jag rätt trött på nu efter alla kalas under december månad. Emanuel, Klas, Hanna och Jag, och det är förutom jul och nyår så jag är trött på firande... JAg måste vila upp mig nu för Lucas fyller ju fem år 8 februari och då är det dags för barnkalas istället. Undrar vad han vill ha för tårta i år. Tidigare år har jag gjort kanin, orm, slott, drake, sköldpadda, tåg m.m. så det blir spännande att se vad jag måste få ihop denna gången. Han är inte trött på firande för han längtar..




Så här är lite fina bilder från kalaset...

Nu ska vi nog snart gå ut och åka lite snowracer med barnen, de behöver ju luftas lite och bränna lite energi..

Jag ska försöka knåpa färdigt på grupparbetet idag.


Yippie Yippie

Yippie är verkligen rätt ord för idag har jag klarat min tenta och det innebär att alla kurser är klarade i distriktssköterske programmet.... Så så fort jag avslutar min uppsats kan jag få min legitimation.... Underbart är verkligen rätt ord och jag är så stolt över mig själv och vad jag kan åstakomma. Barn är verkligen inget hinder, det gör bara utmaningen lite tuffare.

Mitt nyårs läfte är att fixa uppsatsen och det ska jag baske mig göra också, nu har jag energi igen....

God natt alla...

snökul hos farmor och farfar...

Idag har vi varit och ätit lunch hos farmor och farfar, skönt att slippa göra det själva... Vi tog med barnens snowracers så de fick åka bakom huset och farmor och farfar fick se dem susa ned för backen. Lucas han åker själv och är inte rädd alls utan åker som en fartdåre, Ludvig får man åka med ner för stora backar och han är inte så tuff ännu, men det lär väl komma senare.



Ludvigs lockar...

Ja det är sant idag har jag klippt bort de gyllene lockarna på min lille prins..*Suck* ingen bebis kvar i honom utan bara en liten buspojke...Men han är fortfarande bedårande söt.

Min lilleplutt.

Gott nytt år!!

Ja idag är det alltså första dagen på året och vi har slappat och varit ute i snön och lekt, tog en tur ned till mormor och morfar och fikade och klipte Lucas hår. Det blev hyfsat för att klippa på en unge som inte sitter stil och som inte orkar vänta på att allt hår blir klippt. Det är verkligen svårare att klippa hår än det ser ut och jag vet exakt hur jag vill ha det men det är så svårt att få till. Så nästa gång tror jag det får bli ett frisör besök om han tillåter det.

Det är fortfarande massor av snö här och kallt, det är så att det gör ont i ansiktet när man är ute och drar barnen i pulkorna men jag älskar fortfarande snön. Barnen har verkligen roligt med den också.

Ja friden är nu slut och idag har det bara varit att bita i det sura äpplet och börja plugga igen, skönt att kursen är slut om två veckor. Sen måste jag verkligen se till att rycka upp mig och fullfölja min uppsats så jag får ut min legitimation som distriktssköterska. Så jag antar att det får bli mitt nyårslöfte i kombination med viktminskning.





Så här är bilderna från idag när vi var ute i snön. Sedan kommer bilderna från mitt kalas igår hemma med familjen. Jag är jätte nöjd och glad med mitt kalas, och min paket och alla gratuelationer jag fått. Nyårs kvällen tillbringade vi hos kompisar med god middag och fyverkerier.



Love har hunnit bli snart 4 ½ månad gammal och han har fått börja smaka på gröt och idag fick han smaka morots puré för första gången. Här kommer en härligt kladdig bild på det.
Lucas är väldigt fascinerad och road utav att skriva och räkna m.m nu och efter att han hade klippt sig idag fick han en "skolbok" av mormor som han har suttit med hela kvällen idag, han tycker att det är jätte kul men han har väldigt dåligt humör när det inte fungerar för honom.


Så nu ska jag se färdigt på star wars och sedan sova...