Förlossningar :)

Idag säger jag grattis på födelsedagen till de söta små tvillingarna som föddes och där jag fick förlösa tvilling 1, tack för denna upplevelse :)

Sedan vill jag säga grattis till den lilla gossen som också föddes idag där även jag fick förlösa, tack även för detta. Det är verkligen fantastiskt att få vara med och ta del av när barn kommer till världen. Hoppas bara att jag blir duktigare och duktigare för nu känner man sig lite tafatt och det är mycket att komma ihåg i stunden.

Ny dag nya krafter imorgon, mitt bedömning också ....

sedan fyller min käre make år i morgon också... :)

Snöyra på advent :)

Ja det är verkligen snöyra här hemma, det snöar för fullt nu och det blir vitare och vitare. Ändå är det inte så mycket snö här hemma som om man jämför med vid NÄL där jag praktiserar. Igår kväll när jag körde hem så var det som att köra i en snövägg hela vägen hem. Det var jätte jobbigt, tunnlarna i Uddevalla kom som en befrielse för då slapp man snöflimmret i ögonan för ett par sekunder. Men jag klagar inte, jag gillar snön och det gör barnen också. Det var länge sen vi hade en vit advent tror jag...

Här är lite kort på barnen igår :)
Jobbade kväll igår på förlossningen och det var alldeles tomt på patienter när jag kom och så var det i princip hela kvällen. Jag behöver förlossningspatienter nu.... AKUT! Jag måste få ihop lite fler förlossningar annars lär jag mig inte.... *Suck* Inatt bara måste det komma någon.

VAB

Ja just när jag förbereder mig för en kväll på förlossningen så ringer dagis och säger tyvärr det är dags att hämta barnen. Ludde hade feber och låg och frös i soffan på dagis. Så det blir ingen förlossning för mig ikväll tyvärr, och även om jag verkligen såg fram emot detta passet eftersom jag skulle få gå med en jätte bra äldre barnmorska som lätt mig förlösa själv i förrgår så käner jag mig väldigt krasslig själv. Så det ska faktiskt bli skönt att få vara hemma och vila idag och imorgon för sedan ska jag arbeta helgen med min ordinarie handledare Kristina och hon har också låtit mig förlösa själv så det blir nog toppen då med. Bara vi får patienter vill säga. Det är ju svårt att tajma så man hinner med allt...Det är ju inte direkt så att mammorna tänker på mig och när jag slutar :)

Igår fick jag vara med på en förlossning också men jag var inte särskillt aktiv i den eftersom mamman var en förlossningsrädd patient, det var inte så lämpligt då. Men hon var jätte nöjd efteråt.

Det är väldigt mycket känslor för mig att vara på förlossningen, nu börjar de här topparna och dalarna komma som andra berättat om. Man är så ivrig och glad när man får vara med och förlösa och vill mer och mer. Sedan reflekterar man efteråt och ger sig själv så mycket kritik och inser hur mycket man inte kan.... Det är så mycket som rör sig i mitt huvud nu.. Fick ringa och gråta en skvätt till mamma i morse så nu är det bättre igen. Det är ju fortfarande så att det är ett fantastiskt yrke som jag vill arbeta med.

Sedan är jag så glad för min uppsats är äntligen inskickad så jag kan gå upp med den snart innan jul, det har verkligen varit den största bördan för mig och jag har äntligen tvingat mig själv att ta tag i den och jag har ingen annan att skylla på heller. Jag tycker inte att det har varit roligt att göra den och jag känner mig inte säker med uppsatser men nu ska jag bara fixa opponent/respondentskapet och hoppas på så lite ändringar som möjligt. Sedan när det är gjort kanjag äntligen få ut min legitimation som distriktssköterska. Whoohoo :)

Jag fuskade lite i förrgår kväll och gick utan solglasögon som jag egentligen ska göra efter min ögonoperation, det var snöstorm och jag fick massa snö i ögona. Det gjorde vannsingt ont och nu får jag straffet. Mina ögon är uppsvullna, ömma och rödsprängda. Jag hade varit rädd för mig själv om jag varit patient. Se här...

Syns inte så bra på kortet, men folk hajar till och frågar vad har du gjort med ögonen? Och på morgonen är det inte mycket vitt utan nästan bara rött och helt fullständigt uppsvullet. Hoppas att det snart går över.

Tävling

Ja då var det dags att tävla igen och jag vill väldigt gärna vinna :) Man får lämna nya röster varje dag, så hjälp mig vinna varej dag :)

http://mythos-beach.apollo.se/JygQM8y2

Grattis lilltjejen :)

Grattis på födelsedagen säger jag till den lilla söta flickan jag fick vara med och förlösa inatt :) Dig kommer jag inte glömma bort. Jag fick vara med på en fantastisk förlossning av en omföderska och jag säger bara vilket fantastiskt yrke att ha. Tänk att se sådana mirakel, även om det blev rätt så akut i slutet och mamman inte ville sluta blöda.

Jag har fått vara med och göra yttre palpation och det var inte så enkelt, jag och min handledare tyckte inte helt lika heller men enligt henne var denna mamman mycket svårt att känna på. Men mamman höll med mig :) Jag fick även känna nedifrån fllera gånger även under krystvärkar. Jag har fått vara med och hålla emot huvudet under förlossningen och sy ihop mamman efteråt. allt var så fantastiskt spännande och roligt.

Det är fantastiskt hur mycket mer man kan än man tror när man är i det läget. Nu fick man koppla allt på plats och ja det blir helt annorlunda nu. Det blir verkligt.

Det var inte så roligt att köra in men, det tog väldigt lång tid och jag körde mellan 60-80 hela vägen in. Sedan när jag skulle hem i morse var ju hela bilen täkt och inplogad, det tog en bra stund att komma loss men jag fick lite hjälp av en man som försökte putta på bilen. Mycket snällt han hjälpte mig en bit på väg. Sedan var det bara att ta det lungt hemmåt, och det var inte så svårt eftersom jag var så trött och fick stanna och springa runt bilen massa gånger.

Nu längtar jag tills nästa pass.

Nordens Ark.

Äntligen har vi varit en tur på Nordens Ark, det var så länge sedan eftersom vi brukade gå nästan varje vecka innan. Det har bara inte blivit av det senaste men idag tog jag med mig mormor & morfar och barnen en sväng medans Emanuel grejade här hemma. Vi fick en jätte skön promenad även om det var väldigt kallt. Det var minus grader när vi åkte hem vid fyra tiden. Men barnen var glada, jag var nöjd och vi fick se massa djur. Leoparderna och tigrarna alla låg precis nere vid stängslen så det var jätte roligt.

Imorgon börjar praktiken fast jag ska bara ha introduktion då, så det blir ingen förlossning förrän tisdag tyvärr, och jag som bara vill få komma ut så att jag kan lugna ner mig lite sedan. Det är ju så mycket förväntningar och spänning nu som måste ut.  Men jag ser verkligen fram emot detta :)

Tupperware party!

Ja idag har jag varit på tupperware party för första gången, det kändes speciellt. Jag var den enda som inte varit på sådant innan och jag kände mig lite vilsen. De andra hade ju koll på grejerna och inte jag.... Men jag köpte ingenting i allafall men jag var kanske dum för jag bokade ett eget party istället. Det hade kanske varit lättare att köpa något istället. Men det var faktiskt rätt kul, hon var duktig på att prata och vi fick baka microkladdis och testa grejerna. Sedan fick vi ju naturligtvis äta upp den goda kakan också :)

Måndagen v48 ska jag ha partyt för er som vill komma, jag har bjudit in ca 20 personer tror jag så får vi hoppas att någon kommer och vill köpa. Annars gick det tydligen att beställa genom mig innan också ifall man inte vill gå :) Ju mer jag säljer desto  mer får jag åt mig själv :)


WHOOOHOOO

Yippie yippie yippie min neonatalogi tenta som jag hade förra veckan är godkänd, en sten från mitt bröst :)

Tyvärr hade jag ju tenta idag också inom obstetrik och gynekologi och den känns så där, är inte helt säkert på om jag fått godkänd men jag kommer att hoppas ända fram tills jag får svaret. Det har varit väldigt svårt att vara fokuserad och plugga nu när det har varit så mycket plugg det senaste. Några frågor var jag inte beredd på men mycket tror jag att jag svarade rätt på också. Så det är väntetid.....

Idag ska jag på tupperware party och det känns väldigt vuxet, jag vet inte om jag kommer att köpa något vi får se. Har aldrig varit på ett sådant party men jag har för mig att de är rätt så dyrt... Passar nog inte en students plånbok. Men det ska bli kul...

Ännu mera plugg!

Det känns som om jag inte gör annat än att plugga just nu och det kan ju bero på att det är i princip allt jag gör också.... Jag har tenta inom obstetrik och gynekologi nu på torsdag och den känns väldigt maffig just nu och jag får hoppas apå att jag kommer klara mig men det är väldigt mycket. Jag tror att det är extra tungt eftersom vi inte hunnit återhämta oss från den förra tentan i torsdags, allt är så tätt. Sedan är det ju dags för förlossningen redan nästa vecka och det ser jag fram emot med skräckblandad förtjusning. Det kommer verkligen att bli väldigt häftigt att vara där.