Tävling igen :)


"Jag tävlar om Julklappar
från Becca Design hos Jul i Laloand "

Så klart får jag vara med i Beccas nästa tävling också, kul Becca :)

YES vinst!

Tackar alla mina kära vänner, familj och vänner vänner som röstat på mig i tävlingen. Jag kan väldigt glad meddela att jag nu vunnit med 108 röster 2:a hade 81 röster tror jag det var. Jag är jätte nöjd och vinsten kommer ju synas här på bloggen, eftersom jag vunnit en blogg design.

Lite tråkigt för 2:a i tävlingen bara eftersom hon egentligen hade den bästa motiveringen med en fin dikt. Men jag kollade hennes blogg och den såg ju redan finare ut än min, så jag behövde vinsten mest :)

Tävling med Carolines smyckesskrin

 

TÄVLING - VINN PRESENTKORT PÅ 250 KR

   Datum: 2010-10-25 Tid: 18:39:00


Nu drar jag igång en tävling i samarbete med carolinessmyckeskrin.se!
Det du kan vinna är ett presentkort på 250 kronor att köpa smycken för.


Tävling med Becca Design och hitta julklappar!


"Jag tävlar om två biobiljetter och ett presentkort värt 100kr.
Tävlingen finns hos Familjen Pettersson
och är ett samarbete med Hitta Julklappar"

Det är klart att jag måste vara med i denna tävlingen när min svägerska ger ut vinsterna, GO BECCA!!!!

jag leder :)

Ja jag leder stort ikväll i tävlingen på www.bloggcandy.com och jag vill tacka alla som hjälper mig :) Vinner jag så kommer ni ju se resultatet här när jag får en personligt blogg design :) Min kursare var så snäll och la ut tävlingen på sin logg och jag kan säga att Norrlands röster är starka och Skånes också. Så tack Renate för den hjälpen och alla dina vänner, helt otroligt vad facebook kan göra. Ser ju ut som om jag blivit dopad....

Tack alla mina vänner också som jag vet röstat på mig :)

Neonatalogi tentan!

Nu är neonatalogi tentan gjord, tyvärr hade jag inte läst på alla frågorna men det kändes som om jag klarar godkänd i allafall. Jag får verkligen hoppas det i allafall. Men det är skönt att den är avklarad för tillfället i allafall. nu blir det till att pluggas inför den kommande nästa vecka.... Ingen rast ingen ro...

Men jag behöver verkligen er hjälp med röstningen i tävlingen på bloggcandy.com jag har blivit nedputtade ett par röster och vill verkligen vinna. så rösta rösta på mig...

Plugg plugg plugg *suck*

Jag tycker verkligen inte att det är så där jätte kul att sitta med näsan i böckerna trots att det verkar så eftersom jag aldrig kan sluta plugga..... Men imorgon är det neonatalogi tentan som ska klaras av och jag hoppas verkligen att jag gör det. De två första har jag ju fixat så det är jag jätte glad för. Det känns som om mycket sitter i allafall men så kan man ju bli så stressad när man väl sitter där med pennan och pappret och en vakt framför sig.... *Suck* men detta ska jag bara fixa.

Annars så regnar det utanför och är ett riktigt höstrusk. Men vad säger man, det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder och det kanske ligger något i det. Men jag föredrar ändå när det inte regnar och ruskar.

Jag vill påminna alla som läser att hjälpa mig att vinna ny design till min kära blogg, det kanske blir lite roligare att skriva på den om man får den lite mer personifierad.. Gå in och rösta på mig snälla på:
www.bloggcandy.com i inlägg finalister i tävlingen :)

Jag leder nu men det kan ju ändras snabbt, tävlingen pågår tills fredag men man kan bara rösta en gång från varje dator.

Igår köpte vi nya sängar till pojkarna av en familj här i Brastad, de tyckte pojkarna var jätte kul. Sängarna är nämligen formade som racerbilar vilket är lite roligt, speciellt för Ludvig som ääääälskar bilar. Tanken är att de skulle ha dem i rummen på vinden när Emanuel gjort färdigt dem men vi har ingen plats att ställa dem på så länge så de fick dem direkt i sina gamla rum.
 Lite häftiga va?

Tänkte visa bild på Loves nya fina juliga bodys som han ska få ha på sig i december. Köpte dem på Lindex i veckan och det är lite tidigt kanske men sådanna tar ju slut så himla fort annars. Det blev både lussekatter och pepparkakor :)
Söta va??

Nej nu ska jag dyka med näsa ned i tentafrågorna igen. Hej svejs...

Snöyra

Idag har vi haft ett vitt täcke av snö här hemma och barnen sprang tidigt ut och började leka i snön. De har skyfflat runt huset och åkt snowracer i trädgården och varit överlyckliga att snön är här :) Tur att deras glädje smittar av sig även på oss vuxna som kanske tyckt att den kunde ha väntat ett tag till. I allafall tills man fått på vinterdäcken på bilen...

Annars har jag inte skrivit på ett tag men mycket har hänt och jag har fullt upp. Fick det glädjande beskedet att jag klarat antikonceptionstentan :) Hela klassen fixade den med väldigt bra resultat. Känns jätte skönt så två är avklarade, en vet jag inte resultatet på ännu och tre kvar...

Jag har sovit i Borås två nätter denna veckan och det är skönt eftersom pendlingen tar mycket krafter, sedan kan man ju få lite tid över i Borås till att plugga vilket man inte får om man ska köra hem istället. Det enda tråkiga var att jag var inte hemma i måndags eftermiddag när Love tog sina första steg men Emanuel filmade dem och skickade på mobilen. Idag har han börjat gå riktigt bra och tycker det är roligt. Jätte söt är han och det är roligt att se utvecklingen. Nu kommer det nog gå fort framöver.

På skolan har vi avklarat mycket, vi fick öva HLR på spädbarn im måndags eftermiddag på sjukhuset och sedan har vi på skolan övat att förlösa dockor, göra gynundersökningar på dockor, suturera i skumgummi och även känna efter öppningsgraden på olika cervixar inne i en docka. Man kan skratta åt det men mycket kändes faktiskt väldigt naturtroget, det är väldigt fina dockor och bebisar m.m. Sutureringen i skumgummi är väl sådär men det är ju tekniken vi övar på och det är viktigt.

Trots att det är väldigt mycket som ska läras in så känna allt väldigt roligt fortfarande, men jag är lite nervös för att gå ut till förlossningen om tre veckor och förlösa. Det kommer bli en känsla jag sen tkommer glömma. Tänk att få hjälpa barnet ut och vara den första som håller i det och lägger det på mammans mage. Någon beskrev förlossningen som det närmaste man kan komma gud och det ligger nog mycket i detta. Det kommer bli så häftigt och fantastiskt.

Grekland Rhodos


Nu är vi hemma igen från Rhodos och vi har haft en jätte bra resa verkligen. Jag hade väldigt svårt att koppla bort skolan bara men allt annars har varit toppen.

Resan dit gick jätte bra pojkarna var väl förberedda på att de skulle bli väckta på natten och att vi skulle åka bil ett tag ned till flygplatsen. De sov en stund i bilden och var jätte lugna och förväntansfulla på flygplatsen. Jag däremot var lite stressad och kände att allt gick för lätt precis som om något skulle hända eller vara glömt. Jag hade ju panik hemma innan med hur jag skulle packa och det blev i tre väskor till slut ändå, trots att resia rekommenderade fyra.

Flygresan ned gick bra och pojkarna sov litegrann mest Ludde, Love sov ett tag i Emanuels knä och Lucas korta perioder. Från flygplatsen tog det ca 10 minuter till hotellet med buss. Hotellet var jätte fint och låg mitt på stranden c 15 minuter från Rhodos stad.

Vi gjorde två resor med taxi till rhodos stad och gick kring muren och i gamla borgen. Det var jätte fint och barnen gillade att lek ai borgens alla gömmor. Det var väldigt skönt att man kunde titta runt i alla små affärer utan att någon ryckte och drog eller ropade på en. De var väldigt trevliga.

Hotellet hade också väldigt trevlig personal utan att vara påflugna, barnen tyckte dock att det var lite jobbigt att de skulle klappa på dem och de var väldigt blyga. I slutet av veckan öppnade de upp sig mer och mer men inte särskillt mycket ändå. men de tyckte ändå att uppmärksamheten var kul för de blev besvikna om de inte fick någon.

Poolen var jätte kallt vatten i och den badade jag inte i en enda gång, men barnen gillade att bada där även om de också tyckte att det var kallt. Men rutschkanorna vågade de inte åka och jag tror främst att det berodde på det kalla vattnet. Havet däremot var jätte härligt så där badade jag och Emanuel mycket, men det var väldigt höga vågor så barnen gillade det inte så mycket. Lucas tyckte det var roligt i början men sedan tyckte han att han såg en manet och vägrade gå i igen. Det fanns inga maneter... Det var massa fina stenar på stranden som de gillade att leka med, fast de föredrog ändå poolen.

Maten var väldigt bra men man tröttnar ju efter ett tag ändå, trots det så hade de olika temakvällar och varierade rätt så bra. Barnen åt ju väldigt dåligt och sämre ju längre veckan gick. Vi hade ju all inclusive så de fick äta massa glass och dricka cola och när man får så är det inte lika roligt eller hur. I slutet av veckan ville Ludde inte ha något egentligen inte cola eller glass eller milkshake. Men de har ätit väldigt bra hemma nu dessa dagar. Emanuel däremot han åt som en häst men han gjorde väl av med mycket energi i solen och maten var säkert inte så mätande egentligen. Jag var överlycklig när kina kvällen kom och jag fick lite vårrullar och annorlunda mat från deras grytor.

Summan av allt är i allafall på topp och barnen ville inte åka därifrån, ett minus är ju bara att jag kollat lite fel på datum och tid så jag trodde ju att vi skulle åka tidigare än vi gjorde men det var inga problem i slutändan. Love var förkyld också och det var ju ett litet minus men det har lättat nu.

Resan hem gick utan problem barnen sov i princip hela flygresan hem på fyra timmar och vi åkte från rhodos än timme tidigare än beräknat :) Sedan sov de i bilen också och till och med ett bra tag på morgonen för jag väcktes av Love innan de andra vaknade. Synd bara om Emanuel som fick upp vid 8 efter att vi kom hem vid 5.30 för att jobba.Så lite härliga kort från vår resa, orkar inte lägga ut mer har ju hundratals :)

Rhodos

Här kommer lite härliga kort från de första dagarna på plats! Vi har det toppen här nere och vädret är verkligen över förväntan. Hotellet är jätte fint och maten är toppen bra.

*Resfeber*

Nu håller jag på att väga och mäta väskorna som redan är packade, så att allt ska stämma. Det var enligt resia lättare att vi packade i fyra stora resväskor än tre eftersom vi inte skulle behöva vela med vikten fram och tillbaka då så nu jag fick packa om förut... Men det är klart det kanske är lättare och lättare är bra. Så det blir massa massa massa väskor för oss. 1 väska per person och en handbagage per person + en barnvagn. Jag förstår inte hur vi ska ta oss fram med detta. Tänk att kläder väger så mycket det är helt otroligt, sen tor jag mina skolböcker väger en del för de är ju stora som stenblock.

Jag har fruktansvärd resfeber idag och känner mig mycket mer stressad än jag annars brukar vara, vet inte varför men det känns som ett stort projekt att åka med tre ungar och denna gången åker vi ensamma. De senaste två åren har vi ju åkt tillsammans med andra så det påverkar säkert också. Men det ska bli så skönt att komma iväg hemmifrån och försöka kopppla av och bara njuta. Vi åker i natt så vi har ett par timmar kvar här hemma än.

Igår fick jag i allafall gjort färdigt min essä alltså min första tenta i barnmorskeprogrammet som jag skickade iväg, det känns som en sten som föll. Men jag vet ju inte om jag får godkänt än men jag har i allafall försökt. Nästa ska jag skriva klart nu när vi är borta, handlar om antikonception och den känns lättare men faktisk kunskap och svårt att ta fel på.

Jag missar en vecka i skolan nu och det kommer inte vara roligt, jag hoppas verkligen att jag får hjälp av mina klasskompisar att ta igen det för det är inte kul att missa.

Nä nu ska jag räkna ut vikten på väskorna!!