Bloggsvar :)

Förresten är det ingen som vågar testa mitt bloggsvar som jag vann där ni ställer frågor till mig :)

Vann en pocketbok idag också, Kul. Blir att läsa på semestern, hypnotisören :) Tack Högskolan Väst biblioteket.


Oturs förföljd!

Ja denna veckan är inter en bra vecka för mig, det säger jag bara. Jag är otursförföljd!!!!

Igår kom jag glad till jobbet och fick se att jag fått tjänstledigt,, så nu kan jag plugga barnmorska i godanro :) Trodde jag för sedan så har jag ett samtal med löne kontoret och då har jag fått ut semester jag inte begärt som jag måste betala tillbaka :( Fruktansvärt när jag inte sökt om den, men jag har heller inte uppmärksammat att jag fått för mycket. Är skit dålig på att läsa lönebesked, en läxa för framtiden!!!!! Hade inte varit något problem om jag jobbat kvar men i och med att jag blev tjänstledig så räknas ju kvoter och sådant om......

Sedan idag har jag varit ikväll på ett långdraget styrelsemöte då jag helldre suttit hemma och pluggat, har två tentor denna veckan plus att jag ska packa färdigt för äntligen ska vi åka till Grekland på lördag!!! :)

Sedan fick jag besked idag att de föreläsningar jag missar nästa vecka som jag skulle få ta igen i göteborg, får jag inte nu för de har bara sammarbete med skövde högskola!!! Jag blir tokig, vad gör en studetn i skillnad och jag ska ju också bli barnmorska :(

Men det värsta av allt var att när Lucas och jag åkte in till Trollhättan till skolan där med min uppsats i morse så får vi naturligtvis punktering, helt otrolig. Jag fattade inte vad som hände och har ingen aning om varför det hände. Tack och lov fick jag huggt tag i en karl som hjälpte mig. En riktig ängel!!!! TACKAR DE FINNS GODA MÄNNISKOR I VÄRLDEN :)

Nä nu har jag öst ur mig tillräckligt, nu ska jag hinna med lite tenta också..

Bye Bye barnvagn :(

Ja idag fick jag sålt vår fina barnvagn som vi har haft till Love, både skönt att slippa ha den ståendes utan att använda den och sorgligt. Jag blir alltid lite melankolisk när jag sålt någon av våra barnvagnar. Det är ju minnen inblandade, Emanuel tycker att jag är löjlig men så är det. Jag minns när vi var på baby-barnmässan och bara skulle titta runt. Jag var kanske bara halvt gångrn och vi var inte på jakt efter en barnvagn då men det var ett endagars erbjudande och vi slog till. Det kändes så häftigt då att ha köpt ny och jag längtade så till att få använda den. Sedan så när vi kom hem från BB så fick vi äntligen ta fram den och vi la i lilla Love i den och skulle hämta pojkarna på dagis. Love halkade liksom ned i vagnen för han var så liten och han syntes inte om man bara kikade ned, så fröknarna trodde att vi var ute och gick med en tom barnvagn :) Minnen..............................

De som köpte den var ett äldre par och det var inget snack om saken han började packa i den i bilen medans jag skulle demonstrera den för henne, jag han knappt visa hur man fällde ihop den. Snabbt gick det och mina pengar fick jag. Hoppas att de tycker att den var lika bra som jag tyckte. Den var väldigt smidig och bra.

Vattenpalatset

I fredags var äntligen två veckors tid i skolan på Borås över för stunden och jag fick pusta ut lite med min familj. Det kändes väldigt skönt efter att knappt hunnit med att se dem under veckorna. Tro inte att jag inte tycker att det är kul i skolan för det är det verkligen men man skulle vilja dela på sig. Love var sjuk förra veckan i feber och jag hade inte möjlighet att vara hemma med min skatt vilket gjorde ont i hjärtat på mig. Tur att Emanuel var hemma en dag och morfar tre dagar.

Skolan är mycket krävande men det är väldigt kul att läsa om allt som har med barnmorskans yrke att göra, synd bara att vi måste visa att vi kan det också för nästa vecka har jag två tentor att arbeta med. Tur att vi sedan åker till Grekland på lördag så att vi kan få lite tid tillsammans och jag kan ligga vid poolen och läsa i kurslitteraturen istället för i soffan hemma. Synd bara att jag kommer missa många bra föreläsningar i skolan den veckan men jag får ta igen det så gott jag kan. Känner att denna resan bokade vi innan sommaren och jag måste prioritera familjen då.

I fredags var vi som sagt i Vattenpalatset i Vänersborg, det har barnen velat en längre tid iallafall Lucas som kommer ihåg. men Ludde ville dit också fast jag tror inte han visste vad det var utan hängde med på lucas entusiasm. Vi hade en jätte mysig heldag i allafall först bada, sedan handla och så avslutning på Mc Donalds så klart.
Så äntligen lite kort på min familj igen!!

Nu kör jag nedräkning till Grekland och väskorna är halvpackade, längtar så mycket.... Det underlättar att slippa tänka på städning och matlagning och av erfarenhet så sover pojkarna middag när man är utomlands eftersom de bränner så mycket energi i poolen och så. Så förhoppningsvis så kommer jag ha gott om tid till att plugga också :)

Forskningsdag i skövde.

För framtiden så kommer det bli mycket inlägg om mina barnmorskestudier för det ligger mig så varmt om hjärtat just nu, men jag ska försöka i helgen att lägga ut lite familje inlägg också. Det finns ju inget sötare än kort på mina pojkar :)

Idag har jag som sagt varit på forskningsdag i skövde tillsammans med alla barnmorske studenter i göteborg, borås och skövde. Vi lyssnade på fyra presentationer av forskning gjorda av våra lärare, mycket intressant och stora ämnen. Det handlade om missfall, abort ur killara perspektiv, amning och stöd under förlossningen. Det var jätte kul att lyssna på lärarna som verkligen brinner för sina områden och har stor kunskap om dem. Synd bara att det var så tråkig väg att köra dit.

Allt känns så spännande nu och det är verkligen så roligt. men tro inte annat än att jag är lite smått stressad för det är inte lite att läsa eller att lära sig. STORT ansvar kommer vi få, även om jag känner att jag har stort ansvar nu i mitt yrke också. Speciellt på mitt jobb i hemsjukvården.


Den normala förlossningen

Idag har jag i skolan lärt mig om den normala förlossningen vilket var mycket roligt och intressant, kan konstatera att jag har haft tre onromal själv. Men de var helt fantastiska ändå :) Nu känns det mera verkligt när vi börjar komma in och lära oss riktiga saker. Det var däremot inte så smakligt kanske att se fusk cervixarna och ett "avhugget" bebishuvud men hur ska vi annars lära oss.... Det känns lite så där bara när läraren hela tiden säger det här måste ni kunna om i princip allt.... Men det ger sig väl när vi får komma ut på praktiken snart och klämma och känna på riktigt :)

Annars håller jag på att bli tokig på mina ögon som fortfarande håller på att läka efter min laser operation förra veckan, synen variererar och det är ibland svårt att fokusera. Tycker att det blir jobbigt när man sitter i en skolbänk hela dagarna....

Skola skola skola....

Man kan tycka att jag skulle vara fruktansvärt trött på skolan men det är annorlunda denna gången, så bra föreläsningar hela veckan med saker jag är så intresserad av... Vi har haft besök av genetiker och specialistläkare på fosterdiagnostik idag :)

Imorgon får jag reda på praktikplats, skall bli spännande jag hoppas på förlossningen Näl.

Nu är vi 20 i klassen tror jag men endast 1 bor i Borås. En pendlar från stor  uman och en från spanien och en från danmark så alla har pendling i överflöd om jag säger så...... Men ca fyra-fem i klassen får utbildningen betald, *suckÄ sådan tur skulle jag också vilja bli unnad någon gång.

Nu ska jag plugga artikel inför imorgon...

Grattis Theo

I lördags var vi på kalas till Theo som fyller ett år om en vecka... Sedan kommer han till Love på dagis. Blir skönt när de är två små pyren tillsammans där och som känner varandra.

Av oss fick han en köpt tröja och en sydd tröja, här kommer kort på den!


Grattis Theo!!

Innovatum

I fredags hade vi en härlig familje utflykt till Innovatum i Trollhättan, hade tänkt åka till vattenpalatset men det var stängt då. Men det var så väldigt mycket bättre på Innovatum än vi hade trott och barnen var helt sålda. Vi hade verkligen en toppen dag. Här är lite bilder..

Lucas leker i affären.

Love leker i baby rummet.

Jag kör någon konstig grej...


Emanuel bygger ett torn.

Så här blev det!

Vi byggde båtar som vi tävlade med, min var bäst men Emanuel håller nog inte med :)

Lucas plockar bollar :) Han är väldigt duktig.

Nu händer det mycket med Love, han växer och lär sig så mycket hela tiden. Han kör runt med bilar på golvet och brummar, han klappar händerna, vinkar och kryper runt så fint. Han ställer sig upp och står själv, han går mellan möbler. Han har precis lärt sig krypa i trappor, så nu får vi passa ännu mera. Imorgon är hans första långa dag på dagis efter inskolnings veckorna, suck.. Men fröknarna säger att det är inga som helst problem det har fungera så bra allting. Han brås väl på sina bröder för de var ju också väldigt lätta.

Har varit och valt ut vilka bilder jag ska få i album från Lasses foto, alla blev verkligen jätte bra och det ska bli kul att få hem dem i denna veckan. Ett jätte fint syskon kort lyckades vi med också.

Nu har jag nedräkning för på onsdag ska jag operera min aögon efter lång väntan, jag är lite nervös men det är tur att man får lugnande innan. Det kommer vara hemskt efteråt bara, fick ju försmak av det efter förundersökningen som inte var rolig heller. Överallt annars men ögonen är ju otäcka alltså.

Imorgon är ledigheten från jobbet slut och jag ska upp och jobba, känns lite nervöst, inser att det kommer bli en tuff dag... Rond också direkt på morgonen...Pendling ,,,,

Jag kan tala om att pendla över fyra timmar om dagen är inte det roligaste man kan göra med sin tid. Tack och lov för ljudböcker, det har faktiskt blivit kul att lyssna på. Själva körandet är egentligen inte så jobbigt för det är nästan bara raka vägen till Borås men det är köerna i genom hela Göteborg som gör mig tokig, jag hatar dem. Tur att det blir en vanesak att lära sig att köra i dem i allafall.

Skönt i allafall att det känns så roligt att gå i skolan, det är verkligen en längtan jag har att lyckas bli barnmorska. Det känns så spännande och samtidigt mäktigt, för det är en hel del att lära sig och ett yrke med mycket ansvar.