Stora framsteg idag :)

Idag kan jag bara meddela alla intresserade att vi har en stor 6-årig kille som gjorde mamma och pappa stolta till tårar idag.
Vi cyklar inte mycket med barnen utan nån gång då och då ned till mormor och morfar, så de har inte haft chansen att lära sig cykla så snabbt. Men nu tyckte vi att det verkligen  var på tiden att Lucas skulle cykla. Jag tog med barnen i söndags och cyklade hos mormor och morfar och vi höjde då stödhjulen för Lucas så att han bara hade dem som stöd litegrann. Sedan har han kört en sväng med cykeln varje dag när vi gått en promenad oh idag tog vi av stödhjulen helt och det var lite vingligt men han CYKLADE efter 10min helt själv och nu går det inte att se att han hade stödhjul på så sent som idag. Vilken kille, jag som trodde det skulle bli svårtm han fixade det helt själv utan någon övning eller vidare cykelvana innan :)
Snacka om stolta föräldrar..
GRATTIS LUCAS.

2års kalas för lillprinsen

Igår fyllde ju min lilla prins år och vi höll ett litet mysigt kalas med de närmaste. Känns som om det är vad jag orkar med just nu. Men det är alltid trevligt med lite tårta och firande även om det tar på krafterna att ordna med. Tur att jag hade förberett ganska bra igår eftersom jag jobbade hela dagen innan.

Love fattade väl inte riktigt vad det handlade om men han hade ett leende på läpparna hela tiden och var så glad att ha familjen hemma och han tyckte verkligen om paketen även om stackaren inte fick chans att leka med många direkt eftersom storebrorsorna också uppskattade alla nya leksaker.


Love var så glad när han la sig och då fick han äntligen ha alla sina leksaker i fred så han skulle ju naturligtvis ha dem alla i sängen när han sov. Kanske var för att ville vakta dem :)


Grattis Love två år :)

Idag fyller mitt lilla hjärta två hela år, helt otroligt vad tiden går fort och jag måste börja inse a´tt han inte är min lilla bebis längre tyvärr. Men han har vuxit upp till en fantastiskt härlig go och busig kille, så GRATTIS min skatt vi älskar dig så :)

Så här såg prinsen ut vid födseln

Vinnare är Anna Martinsson :)

Äntligen har jag åter vunnit något, det var ett tag sedan men nu har jag lyckats :)
Man blir så glad av att vinna tävlingar, i allafall jag så idag kommer jag vara glad hela dagen (Hoppas Jag).
Det spelar egentligen ingen roll vad man har vunnit utan det är känslan att jag kom fösrt som är det roliga, eller blev dragen ur högen :)

Idag har jag i allafall vunnit en tävling som Carolina hade http://www.carolina1979.se/?m=201108 med
Playlek och priset är en film med bärgaren och Blixten bilar.
Det kommer nog bli väldigt uppskattat här hemma tror jag, undrar bara vem som ska få dem men jag tror det blir Love eftersom han fyller år nu i veckan.

Så tack till Carolina och Playlek!!!


Dags för inskolning på dagis

Idag har vi haft första dagen med inskolning för Love på Ankdammen, det gick jätte bra tycker jag. Han är ju van vid att vara på dagis och han är van vid Ankdammen också eftersom brorsorna gått/går där. Jag var ju med idag också så han var ju inte ensam än. Imorgon skall jag vara med igen och sedan skall han vara där själv en stund på torsdag. Lucas får ju inte följa med till dagis eftersom han slutat där så han har inskolning på fritids samtidigt, idag var han där och kände ingen men hade haft jätte kul ändå. Så han har redan fått kompisar och ska träffa dem imorgon med, han var så förväntansfull att han stod i hallen nästan en timme innan och ville gå i väg. Hoppas att det förväntansfulla håller i sig länge... Det är så skönt när det löser sig problemfritt med inskolningar, även fast jag inte haft någon som varit problem med så jag vet egentligen inte hur det skulle upplevas. Skönt att ha lätta ungar.

Dags för inskolning på dagis

Idag har vi haft första dagen med inskolning för Love på Ankdammen, det gick jätte bra tycker jag. Han är ju van vid att vara på dagis och han är van vid Ankdammen också eftersom brorsorna gått/går där. Jag var ju med idag också så han var ju inte ensam än. Imorgon skall jag vara med igen och sedan skall han vara där själv en stund på torsdag. Lucas får ju inte följa med till dagis eftersom han slutat där så han har inskolning på fritids samtidigt, idag var han där och kände ingen men hade haft jätte kul ändå. Så han har redan fått kompisar och ska träffa dem imorgon med, han var så förväntansfull att han stod i hallen nästan en timme innan och ville gå i väg. Hoppas att det förväntansfulla håller i sig länge... Det är så skönt när det löser sig problemfritt med inskolningar, även fast jag inte haft någon som varit problem med så jag vet egentligen inte hur det skulle upplevas. Skönt att ha lätta ungar.

Postertavla hem i brevlådan :)

Idag fick jag min postertavla hem på posten som jag bloggade om i ett inlägg tidigare. Jag har väntat med spänning på att få hem den och det är alltid lika kul att hitta ett paket i brevlådan. Tavlan gjorde jag alltså hos www.smartphoto.se som tidigare var extrafilm och det tog inte många dagar för att få hem den, för jag gjorde beställningen den 31/7. Jag valde ju att göra tavlan i svart/vitt och jag tycker att resultatet är lika häftigt som jag förväntade mig att det skulle vara så jag kommer kunna hänga den i princip vart som helst i huset. Vilket är väldigt bra eftersom jag säkert kommer flytta den ett par gånger innan jag blir helt nöjd. Min första tanke är nog att hänga den i köket, konstigt nog men jag vill gärna ha in lite kort där och jag tror denna skulle göra sig fint på väggen där. Jag får nog smaka på det lite innan jag bestämmer mig.

Jag är nöjd med min postertavla förutom en liten detalj och det är att kortet på Ludvig som är i mitten av de tre i toppen är väldigt mörkt, jag försökte verkligen välja kort som skulle göra sig bra i svart/vitt och på smartphoto sidan såg det ut som att alla kortet skulle funka i svart/vitt så jag vet inte varför det blev så. Men halva ansiktet syns inte så bra på min söta lilla kille, i allafall inte så bra som jag skulle vilja att det gjorde men tavlan i sin helhet är ju jätte fin ändå. Det är synd att man inte hade en i färg att jämföra med för man undrar ju alltid om man valde rätt, i allafall jag :) Men det är en härlig tavla på de vackraste jag har och det syns att det är mina fina busiga killar. Så mitt förslag är om du ska göra svart/vitt attt kolla bilderna noga så att du får bilder som passar i svart/vitt. På kortet jag lägger ut är det lite svårt att se vad jag menar för när man tog med blixten så lös den upp så kortet ser bättre ut än vad tavlan gör när man tittar på den med bara ögat. Kanske detta är något man kan korrigera med en lampa vet ej, får väl höra med elektrikern här hemma vad han tror. Annars så har ju smartphoto infört en nöjdkund garanti, så beställer man något större så vet man ju att man kan använda denna garantin om man inte är nöjd. Vet dock inte om den gäller på just postertavla men på fotoböcker, canvastavlor och fotoalmenackor gäller den :) Som ett tips, det är ju lite lättare att våga beställa när garantier finns.

Tavlan var förpackad väl när jag fick hem den så det var nog ingen risk att den skulle gå sönder i transporten i allafall, och den är gjord i väldigt bra kvalité känns det som. Den tål nog ett par smällar från klåfingriga händer vilket är ett stort plus när man har hemmet fullt med små busar. En väldigt kul detalj är ju att man kunde skriva egen text på bilden, jag gjorde det och tycker det var lite kul som omväxling till alla vanliga kort man har hängande på väggarna. Så nu återstår bara att fundera över var den skall placeras...

Men jag rekommenderar andra att testa för att det är något speciellt med egna kort på väggarna :)
Här är i allafall en bild på resultatet.
 

Skoj i lejonparken Givskud

Nu kommer lite bilder från vår dag på lejonparken i Givskud, vi hade väldigt kul den dagen även om Lucas inledde men att vara lite butter tur att det gick över på några minuter :) Sedan var det kanon hela dagen med alla pojkarna. Ludde var däremot lite lat som vanligt nu vid fyra års ålder och tyckte inte om att behöva gå så han fick vi konka runt på litegrann och det är väl inte det roligaste. Men hellre ett nöjt varn än ett grinigt.Lite fika i solen efter att ha promenerat runt litegrann i parken.


Lejonen låg nära vägen och vilade men det var svårt att få bättre kort än så här. Andra gången vi körde igenom så låg självaste lejonkungen framme vid vägen och visade hela sin vackra man. Hann tyvärr inte få kort på det men...
Pojkarna hittade en häftig stor gunga i parken och denna gillade de mycket, alla fick plats på samma gång..


Hela familjen knödde sig in i framsätet på bilen när vi körde genom parken med bilen, så alla kunde se lika bra :)


Love fick sitt första bi stick mitt på läppen stackaren, svullnade fort gjorde det men han var tapper min lille skatt.

Resa till Legoland

Nu äntligen uppdaterar jag bloggen med vår resa till Legoland, det är ju på tiden om man säger så men den som väntar på något gott väntar alltid för länge eller hur :)

Legoland var inte vår favorit på resan även om vi hade en hel del kul där med, men det va jätte mycket folk och det fanns få sittplatser och speciellt platser med skugga då solen var stekhet. Lucas och Ludvig gillade legoparken som hade Star Wars och sedan allt lego med båtar som åkte i vattnet. Men det var långa köer till de större åkattraktionerna och de var inte så många Lucas fick åka heller och då var det ingen idé att köa för ett barn heller. Sedan hade de ju kul vattenlekplats men vi visste ju inte det, så badbyxor hade vi inte med oss till pojkarna men det gjorde inget eftersom vi gick till Lalandia efteråt. Men vi åkte de mindre attraktionerna med barnen och det tyckte de var kul, speciellt båtarna.Party på Brandstationen

Idag har vi firat en härlig 5-åring med kalas på Brandstationen. Mycket lyckat och väldigt trevligt men god mat och trevligt sällskap. Tror att födelsedagspojken var väldigt nöjd.

Mina killar var också väldigt nöjda eftersom de fick åka Brandbil två gånger till och med. Lucas satt med ett stort smile hela resan igenom. Ena gången hade han lilla Love med sig i knät.
Vinn din favoritsak :)

”Jag tävlar om MIN favorit sak - en Barbapappa servis -

hos Fröken M i samarbete med IoB-Butiken !

HÄR kan du tävla om DIN favorit sak”


Tävla om OnePiece


"Jag tävlar om en VALFRI One Piece från Chillunited.se hos P0lly!
Var med och tävla HÄR du också!"

För att vara med och tävla:


Vinn cars paket.

Denna tälingen vill jag vinna till mina pojkar.

Jag tävlar hos Carolina om ett 2-pack Francesco Bernoulli och Blixten + DVD-film ”Bärgarns hejdlösa historier från PlayLek


Vinn Stuga med skogsféer från Oscar & Ellen

En tävling till, nu gäller det denna stuga med skogsféer :) Tror inte att mina pojkar är intresserade men jag har annan liten tjej i åtanken :)

"Jag är med och tävlar hos Therese om en "stuga med skogsfeér" från Oskar&Ellen!"

Lego tävling

"Jag är med och tävlar om Lego eller Duplo hos Therese mammatankar i samarbete med Busbjörnen.se, nätbutiken där du enkelt och billigt köper leksaker och tillbehör till barnen!"

Idag är jag med och tävlar i denna tävlingen, hade ju varit en perfekt present till mina pojkar som älskar att leka med sitt lego, speciellt Lucas. Tävla du med.

På resande fot och Lalandia

Här kommer första inlägget om vår resa till Danmark och Lalandia.
På vägen till färjan var vi så nervösa för att komma sent så det slutade med att vi stod först i kö till båten och vi väntade nästan en timme :) Så kan det bli, det är ju inte heller att rekommendera att vänta så länge i en bil med massa barn men det gick bra eftersom de var så förväntansfulla. På färjan hade vi kul, men det är stressigt att sitta och försöka äta en buffé med alla pojkarna. Först får man servera dem fort och sedan tar jag mat medans Emanuel ofta väntar tills alla sitter ned och han äter saktare än vi andra så det är inte så kul för honom. Jag ser alltid till att trycka i mig det jag kan få men det fungerar inte så för alla tyvärr. Men det gick okej fast man hade önskat att det gått smidigare, det är ju så trångt på båten och så kö i det lilla utrymmet till maten och springa fram och tillbaka med dricker, brickor och tallrikar är ingen hit. I år var det inte bara Lucas som älskade att spela enarmade banditer utan tyvärr alla barnen var som tokiga, tur att både Lucas och Ludvig vann typ 40:- var så det hade lite att spela med.

Lalandia däremot, är verkigen tummen upp för oss. Både jag och Emanuel och alla barnen äääääälskade det. Vi badade varje dag förutom dagen då vi åkte hem och det var riktiga nervkittlande rutsckanor tillsammans med härligt utomhus bubbelpool och små och medelstora rutschkanaor för de mindre barnen. En härlig vågbassäng och massor av kul vattengrejer. Ja hade inte haft något emot att bada där fler dagar faktiskt och även om det var stort med mycket folk så fanns det plats för alla.

Det enda var att vi var lite för få vuxna till för många barn för alla barnen ville ju göra olika saker, Lucas åkte helst alla stora häftiga rutschkanor medans Ludde ville åka de mindre och Love ville bara var överallt han var inte rädd för någonting. Ludvig var lite rädd och ville inte åka runt på ringar och stora rutshkanor men alla i familjen gillade bubbelpoolen.

Härligt badande i Gullmarn.

Idag tog vi en tur ned til govik igen, vi har varit där ett par gånger under sommaren. Vi har även testat andra badplatser runt omkring med govik är där jag växte upp och även där Lucas känner sig mest hemma så han får bestämma platsen. Han känner sig trygg med att stå på bryggan där och älskar att fiska och meta krabbor. Men idag gjorde han faktiskt inte det utan lekte i vattnet för än gångs skull med sina bröder. De hade jätte kul och lekte båtar med sina nya crocs skor. Love han badade hysteriskt mycket idag, hoppade från bryggan utan att ens titta om jag tog emot, en gång hoppade han tom utan mig och hamnade under vattnet men det gick bra för jag stod ju där brevid och fick upp honom snabbt och han var i direkt efter igen. Han och Ludde låg i vattnet som två sälar och ålade runt, tyvärr är ju musselskalen rätt vassa så det blev ett stor plåstrer på knät också.

Springa i värmeböljan.

Idag har vi haft en härlig dag i Govik igen, det är så varmt och vattnet är härligt. Jag glömde bort att kolla temperaturen på vattnet idag men jag får göra det imorgon istället om vädret är så fint då med. Men varmt var det så jag gissar på minst 20 grader.

Det är så lättvinnigt att ha med barnen till stranden istället för att vara hemma själv med tre stycken i värmen. På stranden sköter Lucas och Ludvig sig själva vilket är härligt, Lucas bor i princip på bryggan med sin hov och sin krabbmeta. Men det är ju ingen sport att bara meta krabbor längre, nu ska man fånga små fiskar och räkor med hoven istället och alla möjliga konstiga sjöstjärnor och små kryp. Det är toppen att se honom, men han växer så fort och man hinner inte med, men en fin pojke det är han verkligen. Ludvig han gillar vattnet så han metar inte så mycket men gillar att titta på när Lucas gör det, annars så gillar han att springa i och ur vattnet och hälla vatten från hinken på huvudet. Love han vill gärna vara med storebröderna men vågar inte riktigt vara där utan mig, och jag vill ju inte ha honom på bryggan själv så det blir lite springande fram och tillbaka. Det blir ju inte mycket sitta still och sola för mig men när Love somnar i vagnen en stund på dagen då hinner jag i några minuter sola en stund. *Lycka*

Annars så är det ju springningen som jag har gjort i dag, i denna värmen var det verkligen inte roligt men det är en nödvändighet. Jag kommer ju inte slå några rekord men det är faktiskt skönt att komma ut och röra på sig och så får man vara helt själv en liten stund och hämta nya krafter. Det är tråkigt bara att Emanuel springer ut efter mig och då springer han ju 1 mil eller mer oftast vilket inte ens är i närheten av vad jag gör. Så smått avis blir man ju, men jag tänker att ju mer jag rör mig desto troligare är det att jag går ned mina mamma kilo som är kvar efter Love och då hoppas jag det blir lättare att springa.