Nordens ark 2011

Nu har vi i år varit smarta och åkt tidigt till Nordens Ark och införskaffat oss ett nytt årskort :) Det var härligt att gå runt med familjen idag och få frisk luft, se alla vackra djur och bara ha en familjedag som vi brukar ha fast det var ett tag sedan nu. Nu gäller det bara att vi kommer igång och försöker gå så ofta som vi en gång brukade.... Vi hade tur och fick se alla snöleoparderna och tigrarna låg så nära oss och hade precis fått mat vilket var så häftigt. Vargarna sprang brevid oss och allt kändes bara så bra. Jag är ju mycket borta nu när jag har så mycket praktik och får pendla och då är såndana här dagar guld värt.

Här kommer lite kort.


 Hanen
 Hanen

 Honan

Sjukhusnätter.

Ja och med det menar jag inget farligt utan att nu denna veckan har jag praktik på Neo och på BB och då har jag kväll/dag turer och sover istället över på sjukhuset för att slippa pendla så långt. Det är faktiskt helt okej, jag har inget emot att ligga i en sån där pappasäng faktiskt. Men sedan så tycker jag inte att det är så där jätte roligt att ligga själv på sjukhus men jag fick som tur va sova precis utanför kontoret där natt personalen är, så jag kunde känna mig trygg :)

Det är kul att praktisera på BB men man saknar allt förlossningen, det händer ju så spännande saker där. BB är lite lugnare och man får inte samma kontakt med föräldrarna faktiskt. De är ju i sin bubbla med bebisen nu och vill inte gärna bli störda.


Taco-mys :)

Idag har vi haft en trevlig eftermiddag hos våra vänner Eva & Klas som bjöd oss på taco middag. Detta var mums och mycket uppskattat av mig och Emanuel. Barnen åt litegrann men de äter inte så jätte mycket när vi har tacos. De är dåliga på att blanda flera saker, de vill gärna ha allt för sig. Men de uppskattade godis de fick efteråt. Trots att vi hade sagt att vi inte skulle ha mer godis på ett tag, men när de blir bjudna är det svårt att säga nej. Jag hade gjort semlor och tagit med eftersom det är Emanuels favvo. Men barnen var roliga de slickade lite grädde och sedan gröpte de ut det gottaste och lämnade resten :) De var väl redan proppmätta också.

Nu skall sova lite snart, måste plugga lite imorgon. sedan börjar praktiken på måndag....

Home sweet home...

Oj vad skönt det är att komma hem igen, även om jag har haft det väldigt skönt hos min klasskamrat också.
Jag har ju fått sova ostört där och rätt länge, speciellt jämfört med om jag skulle pendlat.

Hela veckan i skolan har handlat om uppsatser förutom en kort del om praktiken som börjar på måndag. Då ska jag vara på BB och det ser jag fram emot. Jag ska ju skicka in de sista ändringarna på min D-uppsats denna veckan efter slutseminariet på den. Sedan hoppas jag få den godkänd och kunna få ut min examen. Det skönaste hade ju varit om jag fick min uppsats tillgodoräknad så att jag slipper göra en till, men det vet jag inte ännu om jag får.

Alla mina pojkar var i allafall glada att få hemmig, Ludde sprang ner och hämtade in mig, Love vill att jag skulle ta han och krama han hela tiden när jag kom upp för trapporna. Lucas såg på tv så det tog en liten stund med sedan så kröp allt han också upp i knät och kramade om mig rejält :) Det värmer hjärtat. Emanuel sa att han hade frågat igår, när kommer egentligen mamma hem. Två nätter har jag ju varit borta förut men i vecka 14 är det ju tänkt att jag ska åka med lärarna i skolan till Riga på konferens, då blir det fyra nätter... Det blir tuffare. Men det är också en engångs händelse som inte kommer erbjudas igen....

Nu ska jag bara njuta av at var hemma och ta det lugnt i soffan en stund...

Rösta på Love

Nu vill jag ha hjälp att rösta på Love som omslagsbebis. Så rösta varje dag nu och hjälp oss vinna ...
http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=39059&_ad_is_verified=y

Nyår 2010

Här kommer lite mer uppdateringar, jag har varit fantastiskt dålig på att blogga det senaste. Jag har levt i en liten bubbla under jul och nyår, det har varit härligt :) Men nu är det tillbaka till allvaret igen. Barnen är på dagis i dag och jag pluggar det sista, sedan skall jag köra till Borås imorgon och stanna där ett par dagar. Men det ska bli jätte kul också, att träffa alla och reflektera över allt man har varit med om under praktiken men personer i samma sits. Sedan nästa vecka börjar ny praktik på BB, ska bli kul.

Nyår i allafall då fyllde jag ju 28år och det kändes så där, jag är inte nöjd med att komma närmare 30år men det ska jag nog överleva också. Det är ju faktiskt hela två år kvar :) Jag blev uppvaktad i sängen med frukost och paket som jag önskat, älskar frukost på sängen. Men innan jag vaknat till hade mina små älsklingar öppnat paketen och Love ätit upp mina mackor.  Så kan det gå...

Jag hade kalas här hemma sedan men familjerna och bjöd på tårta oh muffins. Fick fina presenter :) Tack alla. Sedan firade vi nyår hemma hos Eva & Klas som bjudit dit oss. Det var trevligt och avslappnat som vanligt, god mat, goda vänner och barnen som härjade för fullt  i huset. Raketer sköt vi vid tolvslaget och av fem barn så var det nog bara lucas som älskade det, Ludde, Love, Jenny och Madelen grät en efter en. Ludde var helt hysterisk så han och Jenny fick gå in, Love fick sätta sig och somna i bilen tills vi var klara. Lucas ville skjuta mer när det var slut :)

M;en ett riktigt gott avslut på året!

Julafton 2010

Vi firade julafton hemma och fikade med min familj hemma hos oss på förmiddagen, sedan åt vi lite jullunch hemma och fortsatte vidare till Emanuels familj på eftermiddagen där vi firade fram tills kvällen. Vi sa GRATTIS till hanna också som fyller år på julafton, de hade redan hunnit fira henne med tårta när vi kom dit. Farfar klädde ut sig till tomte och Lucas sa men farfar jag vet ju att det är du, varför skaffar du inte en riktig tomtedräkt :) Barn är härliga, tomten hos oss kör Hawaii stil :)

Barnen var väldigt nöjda med alla sina paket och många fick de, Wii spel och lego, playmobil, rittavlor, bädd-set, filmer och lite till. Tänk vad mycket pengar, huu.... Men leenden var det på deras små ansikten.


Pojkarna fick hjälp av morbröderna att bygga ihop deras leksaker. Klas hjälpte Ludde, Olle hjälpte Lucas och Björn lekte med Love.


Pappa och Ludde spelar Wii, det har gått varmt här hemma efteråt. Det är väldigt lätt att fastna i även för mammor och pappor tyvärr. Lucas favorit är helt klart lego star wars. Nästan så man ångrar att man köpte det men det är väldigt fascinerande att se hur lätt han lär sig och vad duktig han är. Han är ju bara 5år...Gissa om någon var nöjd :)

Så vi hade en bra jul och vi har verkligen tagit det lugnt och tillbringat tid med bara familjen. Dagen efter åt vi min favprit middag på hela året. Kalkon middag hos mamma men i år blev det bara med moster Iréne också :) Så vi fick inte Sibbans traditionella jul tårta. Vi får göra ett nytt försök nästa år :)

Lucia på Ankdammen

Här kommer lite bilder från Luciafirandet på Ankdammen, bara lite sent :)
Vi firade ute med alla föräldrar och släkt, det var så vansinnigt kallt så vi gick hem fort efteråt. Love var alldeles röd om händerna och frös så han grät så vi blev inte långvariga. Men det bjöds på glögg, pepparkakor och lussebullar så klart :) Barnen sjöng sina sånger och var så söta.

Lucas var tomte och Ludvig stjärngosse och Love pepparkaksgubbe.


Love hade inget luciatåg på hans dagis, men vi fick glögg och pepparkakor när vi hämtade.

Lucas med sitt foto leende...

Ludde var pepparkaksgubbe på dagen på dagis.

Pulka åkande i fjällabacken :)

Eller snowracer var det nog snarare :) Ja vi hade en mysig dag i fjälla här i december med familjen och Klas & Eva med barn. Vi åkte massor och fikade. Men kallt var det... Till och med Love som är väldigt skeptisk mot snön tyckte att det var riktigt kul att åka pulka, han skrattade så han kiknade i backen och fort gick det verkligen. Jag trodde att jag skulle få en hjärtattack när Lucas körde med snowracer över ett gupp mitt i backen somjag utryckligen bett honom åka förbi. Ja mamma sa han och sedan tog han fart från toppen rätt på guppet och flög ca en meter över snowracern.. Men han klarade sig helskinad som tur var. Tror nog han blev lite rädd också faktiskt.
Ludde åkte snowracer med Jenny bakpå en hel del :)

Sammanfattning av praktiken.

Jag har tagit lite ledigt från bloggandet men ska nu uppdatera, tänka jag. Det har varit svårt att hinna med annat när man har haft en sådan intensiv praktik tid. Men jag har nu en godkänd förlossningspraktik bakom mig med ca 20 förlosningar tror jag. Har inte riktigt ordning på mina papper ännu. Tänk vad mycket jag har fått vara med om och att jag har fått förlösa massa söta små bebisar. Vilket under och vilken styrka som finns i kvinnorkroppen. Helt otroligt, jag fascineras varje gång och det är inte annat än att min blir lite tårögd av att se dessa små liv komma till världen. Men det är en enorm berg och dalbana av känslor hos mig. Ena dagen är man otroligt fokuserad och tycker att man är duktig, andra dagen så tycker man att man är värdelös. Men jag har fått sådant stöd och hjälp och blivit välkomnad in i gemenskapen av alla personal. Jag är så tacksam, och vilken handledare jag har haft. Helt toppen!! Jag är så ledsen för att tiden där är över för denna gången och jag längtar verkligen tillbaka. Vilka upplevelser jag har haft och jag bär med mig alla mammor, pappor och bebisar i tanken :)

Nu ser jag fram emot en ny praktik som börjar med BB och sedan MVC i Uddevalla. Jag tror säkert att jag kommer lära mig lika mycket där och på BB får jag ju lite mer möjlighet att se de små söta liven :) Och samtala lite mer med föräldrarna efter förlossningen. Ska bli väldigt kul för den biten hinner man ju ofta inte med när man är på förlossningen.