Fina mormor

Min kära lilla mormor har lämnat oss i torsdags och vi saknar henne mycket, men hon hade ett långt liv och var väl omhändertagen av mina mostrar. Hon var mycket älskad och jag kommer att ha mycket fina minnen kvar av henne, hon var en mycket fin kvinna.

Detta är mitt sista kort som jag tog av henne, det var i påskas när barnen hälsade på henne.

Vi älskar dig mormor, vila i frid.

Canvas tavla

Länge har jag funderat på att skaffa mig en canvas tavla att ha på väggen, en sådan som är gjord av duk med foto på. Jag har tänkt på detta länge men aldrig tagit mig tid att fixa en eftersom jag har så svårt att välja ett foto att framkalla. Men nu har jag fått möjligheten att göra detta, och det ska bli så spännande att se resultatet på tavlan.

Jag har beställt den från extrafilm som nu har bytt namn till smartphoto, jag brukar beställa då och då från dem men oftast vanliga framkallningar av kort och fotoböcker. Fick hem en fotobok idag som jag beställde i veckan från vår resa till Grekland som vi gjorde förra året, pojkarna älskade att vara där och Lucas gick och la sig med fotoboken förut han ville titta på alla härliga kort från Rodos gamla stad. Det var hans favorit.

Men tillbaka till canvastavlan nu, jag valde att göra en liten så får vi se hur den blir ifall man vågar beställa en större senare. Som vanligt är favorit objektet för framkallning mina kära barns ansikten så det fick det blir. En liten tripp, trapp, trull tavla med ett kort på varje barn och ett med dem alla tillsammans. Jag valde att inte ha dem i färg utan tog med svartvita kort och svart vit bakgrund. Såg fräckt ut på hemsidan, hoppas det blir det i verkligheten också. Tänkte att den blir lättare att placera hemma ifall den inte är i färg. Tyckte att det var kul att man inte bara behövde välja ett kort utan fick plats med flera eftersom jag har svårt med val. Men man kan naturligtvis ha bara ett kort också, det fanns flera olika bakgrunder och designer eller om man bara vill ha endast ett kort. Sedan kunde man välja till ramar och text på tavlan så det är bara fantasin som sätter gränserna, eller hur.

Kolla ni också om ni vill ha en på www.smartphoto.se jag ska självklart visa resultatet senare också, tack till smartphoto för rabattkoden som gjorde det möjligt för mig att testa en tavla idag :)


Blogg design

Jag har inte lyckats få tag på killen som gjorde min gamla blogg design, och eftersom headern på den inte längre fungerade så har jag bytt ut den. Jag hoppas dock fortfarande på att lyckas få tillbaka min gamla som jag så gillade.
Den nya är inte perfekt men det får duga tills vidare.

Headern

Jag vet inte vad som har hänt men jag ser när jag försöker gå in på min blogg att headern på sidan försvunnit, jag ska försöka fixa detta på något vis. Har ingen anning ännu hur, men jag hoppas att det snart löser sig för jag var så nöjd med den....

Är det någon som har förslag så hör av er..


Tur till skogen

Idag regnar det här hemma och jag som hade tänkt att ligga på stranden och slappa idag också. Igår badade jag så mycket när vi var i govik, så så mycket har jag nog inte badat sen jag gick i skolan... Det var så varmt på land att jag bara var tvungen att gå och bada hela tiden. Jag gick ut och doppade Love med och Ludde två gånger, Lucas var den enda som inte badade. Han hade då rakt inte tid för han fångat fiskar med sin hov och räkor och krabbor med sin meta. Barnen älskar verkligen att vara på stranden och oftast så sköter de sig själv där vilket är häääääärligt. Men Love är lite svår aktiverad när jag är med, han vill hemskt gärna bara sitta i mitt knä och fika. Får försöka ändra på det där, men när han somnade eller snarare sloknade i vagnen så fick vi en riktigt skön lugn stund för oss själva jag och min kompis som var med.

Ludvig och hans kompis sprang i och ur vattnet och doppade sig en bra stund och det är härligt att se de ha så roligt...


Lite bilder från vår härliga strand dag i går och nu lite mer påklädda bilder från skogen idag.
Detta sista kortet har Ludvig som fotograf :)

Kommentarer till bloggen

Jag vill tacka alla som ger mig kommentarer på bloggen då och då, det är jätte kul att få verkligen.
Jag skriver ju för min egen skull och det blir lite som en dagbok över familjen.... Även om jag inte hinner med så mycket som jag vill.

För er som frågat om bloggdesignen så vann jag den i en tävling :)
Bloggcandy heter han som gjorde den åt mig, jag fick önska vad jag ville ha och han gjorde om det till min blogg.
Jag är jätte nöjd med denna, hade bara önskat jag lärt mig hur man byter ut bilderna men det blir ett senare problem :)

Borås djurpark i helgen...

Vi hade en härlig helg också, vi var i Borås djurpark och premiär campade med familjen en natt. Jätte kul och mycket glatt överraskad över hur lättvindigt det var. Vi hade goda vänner med oss också. Fint väder var det på lördagen och besöket i parken blev lyckat även om jag inte tyckte att det var den bästa av parker och dyrt var det också... Söndagen lyckades vi packa ihop allt och sätta oss i bilen precis i tid till att himlen öppnade sig, så på hem vägen tog vi en tur till naturhistoriska i stället och det var mindre lyckat men ändå trevligt. Barnen var så trötta och hade dåligt tålamod då så det kunde jag hoppat över... Men lite roligt var det ändå bitvis.

Fullt upp.

Idag kände jag att jag  behövde aktivera barnen och då egentligen mest för min skull så jag inte skulle bli totalt galen när de leker över hela huset då vädret inte var så bra att leka ute i...

Jag packade till Nordens ark och ner med regnkläder och hela tjosan, tror ni inte att det blir kanon väder där då och att det var helt fullt i folk i parken. Men som tur är när vi har årskort fick vi gå förbi åtminstonde halva kön, vi måste ju komma upp en bit för att möta hon som står och tar emot kontanter. Men vi fick en riktigt härlig dag där och när vikom hem fortsatte vi dagen till govik men då blåste det naturligtvis så det var inte alls så där jätte behagligt. Men barnen älskade att få leka av sig med vattnet, Lucas fiskade räkor, fiskar och metade krabbor. Love badade och Ludde lekte med vattenkanna.
Govik.

Idag har vi först haft mys med vänner i parken Lysekil och sedan haft en härlig blåsig stund på stranden i Govik. Idag var jag smart och smörjde in mig själv också som tur är, för jag flagar redan sen sist. Idag gjorde jag mitt riktiga premiärdopp också, sist badade jag nästan helt men hann inte innan jag fick fånga in Love. Vattnet var npg härligt men det blåste så kallt. Hoppas det blir bättre imorgon för då ska vi till stranden igen :)


Smögen och firande

I söndags tog vi en tur till härliga smögen och gick på bryggan, jag hade glömt hur mysigt det är där på sommaren. Jag älskar alla små butiker på bryggan, synd att vi inte har det så i Lysekil det hade varit så mysigt. I allafall så gillade vi nog det mer än barnen men de var ändå nöjda och lugna och fina. De älskade rutschkanan som är en kaviartub och så fick de var sin drake som de tyckte väldigt mycket om. Men vad dyrt det är att äta där med en hel familj, kära nån och barnen som inte äter upp (fast det var jätte portioner)... Mmm det var mindre kul, men vi firade faktiskt en sak i förtid... Imorgon har vi bröllopsdag och vi har varit gifta i 9år då så det var det värt, en härlig dag med familjen.

Härliga strand :)

I veckan har vi varit på premieär tur till stranden och där var vi två dagar i rad när jag hade ledigt, det var fantastiskt härligt även om vattnet är lite kallt fortfarande. Vi solade och plaskade och metade krabbor, jag blev solbränd och barnen blev bruna. Lite orättvist men hellre jag än dom...


Härliga dagar hoppas nu att det håller i sig så vi får lika fina dagar framöver, jag vill ha sol och bad :)

Besök :)

I veckan hade vi besök av svärföräldrarna och faster Becca och Håkan bråkan som är barnens favvo :)
Vi bjöd på härlig jordgubbstårta med rabarber och jordgubbsmousse, MUMS tycker jag :)Liseberg

På söndagen efter midsommarafton som var på fredagen så passade vi på att åka till Liseberg och hoppades att det inte skulle vara allt för mycket folk där. Och vi hade rätt det var lagom mycket och vi fick åkt en hel del, känns skönt att ha det avklarat innan alla semestrarna drar igång. Men det blir dyrare och dyrare för alla behöver ju åkband och sedan ska vi ju åka så det är värt banden också :) I år hade de inför mini pris i allafall som var bra! Till och med Love var som tokig och ville åka massor. Vädret var härligt och vi hade så roligt så vi åkte inte hem förrän vid stägning nästan...
Jag älskar våra sååå värdefulla roliga familjedagar, där vi bara myser och är tillsammans :)
Lucas han var så stor i år så han åkte slänggungar och joke-box med mig och Emanuel det är fantastiskt att se han utvecklas och våga prova mer saker :) Nästa år blir det lisebergsbanan och floomride..

Sean Banan

Vi var för ett bra tag sedan på torp och såg på Sean Banan som uppträdde, detta är inte en av mina favvo artister men barnen älskar honom av någon anledning och inte bara Lucas. Men jag tyckte det skulle vara kul att överraska honom med detta. Han fick ett kort och en signerad affisch som nu stolt hänger på hans vägg.

Midsommar

Lite blogg torka råder från min sida, tyvärr... Får bli flera inlägg idag som kompensation. Nu har jag varit tillbaka på mitt jobb i några veckor och det är väldigt skönt att bara få ha rollen som sjuksköterska och känna sig ansvarig och inte vara en student hela tiden. Sedan är det ju ett plus att jag har världens bästa kollegor. Det gör alltid arbetet givande :)

Midsommar var jag ledig hela helgen och det var härligt, vi firade lugnt på midsommarafton med att vara på Nordens Ark. Jag älskar ju detta stället och det är mysigt att ta med vänner och familj och en picknick korg för att sedan gå runt på en härligt promenad i parken.


Tidigare i veckan firade vi midsommaren på pojkarnas dagis Ankdammen. Då såg det ut så här :)


Det var avtackning för barnen som går till skolan samma dag och här får Lucas sin varmt förtjänade avslutningsros. Denna var han mycket stolt över :) Min fina stora lilla pojke som skall börja skolan...

Stolt far och son.