Sista föräldragruppen idag!

Innan jag glömmer det så lovade jag att lägga in ett inlägg om att jag tog fel på åldern på min lilla mormor. Det var 92år hon fyllde och inte 94år som jag skrev, sorry!

Idag har jag varit på den sista träffen med föräldragruppen och jag hade inte tänkt åka dit eftersom barnen i sjuka i feber och ont i magen, men i sista stund vid 10.00 ringde jag och frågade om morfar kunde passa så jag fick träffa alla en sista gång och få telefon nummer m.m. och han kom upp som alltid min trogna far :) Det var skönt att få komma dit och prata litegrann och vi bestämde att vi ska fortsätta ses så tredje gången gillt fick jag en föräldragrupp där vi ska hålla kontakten, gör skönt för det har jag velat enda sen Lucas föddes och då fick jag ju ingen föräldragrupp alls. Vi pratadeliteom relationer idag och det var kul att höra andras synvinklar och även relationer till andra än bara sin partner. Annars så tog vi upp lite mer om olycksfall som krupp och feberkramper, sätta i halsen och hjärnskakningar. Det är ju mer än en förälder som råkat ut för något med något av sina barn om man säger så, det är ju svårt att passa de små ständigt dygnet runt tyvärr, även om man skull vilja ha sådan koll. Tack och lov lever och frodas alla barnen fortfarande trots alla berättelser.

Det är rolig för nu  har jag en fot i varje grupp, på torsdagar promenerar jag med de lite yngre förstföderskorna och nu ska jag fortsätta träffa min föräldragrupp med något äldre mammor med fler barn. Jag är ju lite mitt emellan alla jämt känns det som, jag vill känna mig ung men har flera barn m.m. Det är i allafall skönt att få chansen att ha bägge sidorna nu och jag har aldrig haft så stor gemenskap med mammor som nu, det var inte så med de andra barnen tyvärr.

Nu ska jag göra mig i ordning för att jobba kväll trots mina sjuklingar, de får pappa ta hand om i kväll men Ludvig har sovit mestadelen av dan och kommer nog fortsätta göra det. Jag har tvingat i han vätska och alvedom under dagen men i övrig så är han i nte särskillt pigg han sover mest hela tiden och det är ju förståligt när tempen ligger på 39,5 utan alvedon. Så det blir nog en lugn kväll för Emanuel ändå. Lucas är lite piggare men har lite feber, men han har i allafall druckit mycket cola och lite filmjölk. Morfar köpte piggelin också nyss och det har jag fått i dem, annars så ligger Lucas och ser på film och det får han göra hela dagen i dag. Love är lugn bara han får vara nära och han sover just nu också, han har bara druckit välling hela dagen och vatten.



Hängiga barn!

Idag har jag varit på musiklek i lyse och haft en mysig stund med massor av barn i olika åldrar, kul att få prata med andra föräldrar. Det är skönt också för man träffar på samma föräldrar på flera olika ställen så man hinner lära känna varandra lite bättre än bara vid exempelvis föräldragruppen som är rätt så kort. Jag kom dit lite sent för jag fick byta kläder på Love precis när vi skulle åka men det gjorde ingenting, men stackaren ville sova när vi var framme och jag väckte honom så han var lite övertrött i slutet men han somnade gott i soffan. Det verkade som att det var något som gick för många av bebisarna var trötta och svårt somnade idag. När jag hämtade på dagis sedan så var pojkarna trötta och hängiga också och hade ätit dåligt, så vi får väl se vad som blir av detta i slutet.

Annars så åkte Emanuel och Ludde och handlade och när de kom hem fick jag en jätte fin stor blombukett, ska lägga ut kort sen. Undrar gör man ju vad detta beror på men det var bara för att vara snäll enligt Emanuel. Eller rättare för att du inte har tjata om blommor får du så han :) Inte för att jag brukar tjata om blommor i vanliga fall men det var gulligt gjort.

Ska jobba imorgonkväll och har fått lägga min första schemarad vilket känns helt konstigt, för det hade ju varit skönt att vara hemma och det har inte riktigt sjunkit in att jag ska börja jobba men det går nog över fort när man kommer in i arbetet igen. Jag ser framemot lönen i allafall för den har varit saknad.

Annars håller jag på för fullt med min uppsats och hoppas att den är klar snart men det är trögt......

Ska försöka planera in en dag att åka till ullared också för jag vill ha det gjort innan Ludvigs kalas, Emanuel skall också följa med då och han har aldrig varit där innan så det ska bli spännande att höra vad han tycker. Jag har bara varit där en gång för kanske 9 år sedan och jag tyckte inte så värst mycket om det då men vi får se.


Fira gamla mormor.

Efter att jag hämtade Lucas på kalaset så tog vi en sväng förbi min mormor och gratulerade henne som fyllde år i veckan, nu är min lilla mormor 94 år gammal. Hon fick lite godis och en plockad bukett blommor, jag tror att hon tyckte det var mysigt med lite besök av barnbarns barnen fast än hon inte känner igen dem. Lucas och Ludvig gav henne var sin kram också.



Så jag glömde berätta förut att Love har i natt sovit sin första hela natt i sin egen spjälsäng, han vaknade bara till kort en gång och sedan fick han välling vid kl 6.00 och somnade om i vår säng. Skönt att det inte är några problem med det men jag sov så dåligt utan honom brevid mig, jag vaknade flera gånger och kunde inte somna om. Det är väl en vanesak men det är så mysigt att ha honom nära men om han sover bättre i egen säng, så får han göra det för hans skull. Men han är ju så liten....

Jag hittade en av Lucas gamla mössor när jag städa i gamla kläder, den passade jätte bra på Loves lilla huvud. Gammal morfars mössa typ :) Passar bra nu i vår och roligt att ha något inte alla andra har eftersom den är köpt för fem år sedan.

Så söta kan mamma och lilla Love vara tillsammans!!!

Tävling!

Jag är med och tävlar om ett namn halsband på http://agnestavlingsblogg.blogspot.com/ gör det du med.
Detta vill jag vinna!

Annars är Lucas just nu på kalas hos Gabriel som fyller fem år, de skulle inte vara så många så de får nog jätte kul tillsammans. Sen skulle de äta korv och glass.

Igår var jag och handlade på torp och kikade på sittvagnar, våran vagn är väldigt liten och inte så jätte praktiskt som sittvagn så därför skall jag köpa en rejäl sittvagn till Lovis. Funderar på en som kostade lite mer men som hade många bra funktioner jag gillade. En teutonia i röd färg tror jag. Den fick bäst i test i råd & rön tidningen om man gillar sånt :)
Så ser den ut!

Imorgon blir det kalas för Emanuels storebror Johan tror jag, annars ser det ut att bli en härlig helg med fint väder.

Barnvagns rally!

Idag har jag haft en härlig förmiddag i lysekil med promenad runt pinnevik, med hela härliga barnvagnsligan :) Vi har bestämt att träffas i parken på torsdagar och gå promenader tillsammans vilket är väldigt kul. Det är ju alltid roligare att gå tillsammans med flera än att gå själv. Sedan tog vi och åt glass ute vid fontäneni solen, fast vinden var lite kall. Det blev årets första kulglass för mig och Love för han vet redan vad glass är och var väldigt bestämd på att han skulle få smaka. Sedan fick han lite mango moorgonmums som det heter vilket han lyckades spruta ned över hela jackan och hans byxor, så det blir till att tvätta för mamma idag.

Ikväll har jag blivit bjuden på något hudvårdsparty som jag har tänkt att gå till en stund i allafall, hoppas att det är roligt men det blir det säkert. Får försöka hinna baka något som jag kan ta med mig, kanske toscakaka det går rätt fort och enkelt.

Nu ska jag vila mig i soffan lite och plugga en sväng sedan blir det till att hämta mina härliga pojkar på dagis.







Så några fina kort på mina älsklingar från idag och några från i helgen när vi var på nordens ark!


Blogga blogga blogga

Ja jag har inte haft ork att skriva något på ett tag fast jag skulle vilja, tiden verkar inte räcka till. Det blir lätt att jag pluggar när jag sätter mig vid datorn och då orkar jag inte hämta kameran och ladda över bilder.

I helgen var vi och handlade lite virke på byggmax och så på söndagen åkte vi till Nordens ark med mormor och morfar, häftigt att få plats alla i samma bil. Vi åt lunch och fika där och hade trevligt. Fast det var väldigt kallt eftersom det blåste så mycket. När vi tittade på lammen så låg det en liten stackare alldeles nyfödd som tackan inte brydde sig om, pappa och mamma sa att bry dig inte han kommer inte överleva och jag stod där nästan med tårar i ögonen. De andra fortsatte men jag fick ropat på personal som kom och hjälpte den lilla som var alldeles full i slem. Tackan gick till slut fram och började slicka på lammet som tur var, annars skulle de flaskmata honom. Skönt :)

Den nya bilen går i allafall jätte bra och är härlig att köra bara man lär sig alla finesser. Lucas och Ludvig sitter längst bak i bilen med sina tv-skärmar.

Annars försöker jag plugga plugga och återigen plugga på min uppsats mennu har jag kommit ganska långt och nästan alla intervjuer är klara, skönt. Jag har ganska bråttom om jag ska hinna till sommaren.

Emanuel håller på att ta sitt mc-kort nu som egentligen skulle varit mitt... Men han tycker att det är roligt och han är duktig på att köra så jag får vara glad för honom och vänta på min tur.

Love blev 8 månader i fredags och nu kravlar han runt eller ålar på golvet, inga riktiga kryptag utan han backar och snurar runt. Annars fick han en till tand under natten så nu har han två längst fram nere. Gulligt.

Nä nu orkar jag inte med mer skrivande....


Årets första Nordens ark!

Igår äntligen kom vi iväg till Nordens ark och fick köpt nytt årskort, det var så härligt att få komma dit igen för det var så länge sen. Lucas sa redan på morgonen innan han visste att vi skulle dit att idag vill jag till Nordens ark och det var så roligt att höra. Det var inte så varmt men soligt och härligt och vi fick se de mesta djuren. Alla söta lammungar och en liten kalv. Vilken härlig dag.







Lucas och Ludvig fick hjälp att testa på att tova ull och de gjorde var sin fin liten orm :)

Annars går jag och funderar på detta jobbet jag blivit erbjuden och det lutar väl åt att jag kommer att ta det, även om det känns hemskt att inte få vara hemma med Love och ha sommaren ledig. Det är verkligen svårt tycker jag och samtidigt håller jag på att sluta amma så jag är väl extra känslosam och tycker bara att det känns pest nu. Men det är många fördelar med jobbet också.

Arbete!!!!

I veckan har jag blivit erbjuden fast tjänst här i kommunen och jag står därför inför ett svårt beslut, säga upp min gamla tjänst och börja jobba från och med juni och 100%. Jag hade ju egentligen inte velat börja arbeta förrän i augusti tidigast då är Love är ett år gammal men nu ser det ut som om alla ´mina planer blir omkullkastade. I och för sig så är jag ju jätte glad för att ha blivit erbjuden jobbet och jag vil ju ha det eftersom det är nära hemma, bra kollegor och bättre lön samt DAGTID!!! Så jag kommer ju troligtvis tacka ja till det. Min svärmor och min pappa säger att de kan hjälpa till innan jag får dagis plats till Love. Tyvärr betyder det ju att LOve måste börja på ett annat dagis än sina bröder i augusti eftersom han inte får plats på deras dagis än. Men psykologen på BVC sa att det skulle inte vara några problem eftersom han inte vet om något annat. Så det är skönt för mig att veta.

Annars så har jag funderingar på om vi ska ta och åka utomlands men jag vet inte om Emanuel är sugen på det, men jag hade nog tyckt att det hade varit skönt att göra nått innan jag börjar jobba men vi får se. Annars åker vi kanske efter sommaren i i annat fall. Men i torsdags var jag med Love och gjorde pass till honom så han kan följa med oss om vi åker, det är ju en fördel :)

Här hemma är det verkligen härligt väder och nu kan äntligen barnen vara ute och leka med garnnarna i trädgården. Och de vill vara ute också, så det känns nästan som att man har barnvakt :)



En liten cooling!!

Pappa 63år idag!


Ja idag fyller min pappa 63år och vi firade honom igår. Av oss fick han en tröja och en ljudbok och han blev glad. Jag har varit nere med barnen en snabbis idag också och ätit upp det sista av tårtan eftersom min farmor har varit hemma på besök. Hon blev glad för att hon fick träffa alla barnen. Lägger ut ett kort på henne och Love bus.

Annars håller jag på att baka nu, har lite saker jag måste använda upp innan de går ut och så är det bra att fylla frysen nu när det fina vårvädret kommer. I fall man ska ta sig ut på utflykter.





I söndags var vi hos kompisar och då lekte alla barnen jätte bra tillsammans ute och de hade en liten bil som de kunde köra omkring med på gården ute. Ludvig ville också testa sedan och han ville inte lyssna på instruktioner utan tryckte bara på gasen och for rätt in i en sittbänk så huven flög av. Men bilen klarade sig som tur var.




Glad Påsk!

Igår hade vi ju påskafton och det firade vi med påsklunch hos Emanuels föräldrar med lite buffé och påskägg med godis. Sedan fortsatte vi med ännu mera mat hemma då vi hade bjudit upp mamma och pappa på tre rätters, men varken Emanuel eller jag eller barnen var särskillt hungriga så vi får äta resterna idag skulle jag tro. Annars var maten väldigt god. Jag hade gjort parmesangömmor till förrätt och lax med kräftsås till huvudrätt och cupcakes med fågelbo till efterrätt.

Annars gick barnen påskgubbar på förmiddagen med Elin och Erik i huset brevid och de var väldigt överraskade över att man fick godis överallt om man lämnade en teckning. I början var Lucas lite små rädd men sedan blev det fart på honom och de fick en del godis och pengar och frukt i sina korgar. Så det tror jag nog att de kommer vilja göra igen nästa år.


PÅ morgonen sprang vi runt och hade äggjakt här hemma, Emanuel hade svårast att hitta sitt ägg som jag gömt i Luddes rum åt honom, han var så kaxig när han gömde mitt att jag skulle inte hitta det men det gjorde jag fort och  han var tvungen att få ledtråd för att hitta sitt :) Barnen fick var sitt ägg med godis och sedan ett ägg med leksak, det var ett ägg som innehöll en gubbe som man var tvungen att lägga i vatten för att det skullelösa upp sig och gubben skulle komma fram. Jätter roligt tyckte dom och jag :) Emanuel tyckte det var löjligt men han hade nog förväntat sig något häftigare när jag berättade om dem.

Annars ska vi i dag ta det lugnt och gå ut och leka i trädgården och sedan åka på fika hos vänner :) Jag ska se till att få en härlig promenad.


Grattis mamma 62år

Idag har vi varit och handlat på torp inför påsken, ska bjuda mamma och pappa på middag imorgon!! Ska bli kul, jag har stått och grejat i köket nu och förberett. Gjort efterrätts cupcakes och parmesan korgar som ska bli förrätt. JAg har dukat och Lucas och Ludvig har dekorerat påskriset, jag har satt in lite nya blommor som jag köpt idag i fönstrena och ska sätta ut några i krukor imorgon så det blir fint där med. Lucas har dekorerat ett litet bord till han och Ludde, har tagit ett kort som jag lägger ut nu. Det är jätte gulligt!

Annars så har min kära mor fyllt år idag och vi har firat henne med tårta och paket, hon fick en musmatta till jobbet av oss som hon har önskat sig med kort på barnen. Så det har jag äntligen lyckats ordna till henne. Och så fick hon en vårig blombukett och tårta så klart. Tror att hon blev nöjd.

Imorgon så ska Lucas och Ludvig få gå påskgubbar och sedan ska vi på påsklunch hos svärmor och svärfar, sedan på eftermiddag kommer mamma och pappa hit. Så jag tror att det blir en bra dag :)







Så nu tänker jag gå till kojs, är helt slut och imorgon blir det fullt upp... Fick köpt ett par löpar skor idag också så nu finns inga ursäkter längre, jag ska bli smal!!! Eller mindre i allafall :)

Vår känslor!

Ja idag får jag faktiskt härliga vår känslor även om solen inte skiner hela tiden men den tittar i allafall fram då och då. Det är härligt väder och jag ska definitivt ta vagnen och gå och hämta pojkarna på dagis idag. Har precis kommit hem från babycafé med Love och det var trevligt som vanligt och jag fick gjort en intervju också så jag har varit riktigt duktig idag. Sedan så ska jag baka är det tänkt, mamma ska få någon fin tårta morgon när hon fyller år. Har inte bestämt vad för någon än men det lär jag väl komma på snart.... Fin ska den bli i allafall har jag bestämt. Pappa fyller sedan på tisdag tror jag det är och jag köpte present till honom igår så nu är det ännu en sak jag kan boka av från listan med att göra saker inför påsk.

Tror att jag är sugen på att bjuda familjen på mat på söndag så att jag får saker att göra :) Jag har ju inte tillräckligt att göra menar jag... Det hade väl varit hemskt om jag faktiskt fick tid att vila litegrann.

Igår hade de påsk fest på dagis och mina pojkar blev fina påsk gubbar. Tyvärr hade jag ingen hatt till dem med det köpte jag igår senare så dom kan ha i helgen. Eftersom vi inte har köpt godis på länge så sa fröknarna att det verkade som dom hade abstinens för när de tog fram påsk godiset så blev dom helt galna och tryckte i sig godiset i rekordfart. De som annars brukar vara så lugna och tålmodiga sa dom :) Men de ska allt få ett påskägg här hemma med så det är ingen fara. Allt godis ska vi inte ta bort från dom.