Äntligen viktökning!!!

Ja idag har jag varit på BVC med Love och vägt honom och tack och lov har han börjat att öka i vikt äntligen. Nu väger han 3265 g och jag är jätte nöjd. Han är en sådan snäll bebis men det har de alla varit. Igår var han med mig hela eftermiddagen och kvällen på samverkan med jobbet i Smögen på makrillvikens vandrarhem där vi lekte gick tipspromenad och åt god mat. Love var tyst och lugn hela kvällen vilket var jätte skönt. Jag sa till mig själv att denna gången skulle jag passa på att sova lite på förmiddagen när jag går hemma med Love men det behövs inte för jag får tillräckligt med sömn på natten som tur är, hoppas att det håller i sig.

Nu är jag färdig med dopkorten också och skall börja skicka iväg dem, jag är nöjd men kan alltid bli nöjdare tyvärr. Men de får duga för jag orkar inte greja med dem mer.Lägger ut kort på dem.
 
Lägger även ut kort på min bror Björn och Love, han låg och snusade på hans axel i minst en halvtimme i förrgår.

Ja nu ska jag och Ludvig äta lite lasagne, Emanuel är och dammsuger på dagis och sedan skall han ut med jobbet och då ska jag lägga Ludvig så kommer mormor hit med Lucas och skall passa Love medans jag och Lucas åker upp och mopar och städar toaletterna på dagis.

Imorgon skall barnen vara hemma och vi skall äta kantarellsmörgås hos farmor och farfar på eftermiddagen.
 




Bebis mys!

Ja det är otroligt mysigt att ha en liten bebis här hemma. Han är jätte söt och luktar så gott. Han skriker nästan aldrig och äter och sover bra. Så än så länge är det inga problem och det är skönt. Han har dock inte gått upp i vikt så det måste jag in och kolla imorgon så att kurvan har vänt men det tror jag att den har. Han ser ut att må så bra och är så nöjd.

I går var Emanuel familj här och hälsade på och vi eller Love fick fina paket. Lite kläder och snuttefilt och speldosa och en jätte blöjtårta som Sandra hade gjort. Lucas och Ludvig fick varsin storebrors present av farmor och farfar också.

Ludvig är väldigt noga med sin lillebror han vakar över honom som en hök och Lucas vill också hjälpa till då och då. Lucas sa igår att han är bra på att trösta, mata och att leka men blöjor tänker han inte byta förrän han är fem år gammal.

Imorgon börjar Emanuel jobba igen, han tar bara en pappa vecka nu och sedan nästa vecka igen troligtvis, men det tror jag kommer gå bra ändå eftersom pojkarna har dagis att gå till. Sedan den 1 september börjar jag skolan igen med sista kursen i programmet till distriktssköterska men det är den tuffaste också så vi får se hur det kommer gå. Hoppas att Love är lika lätt att ha med sig som sina bröder har varit.

   

Idag har vi varit hos mormor och morfar och fått tacos, jätte skönt att slippa laga middag. Sedan har mormor, Ludde, Love och jag varit ute och gått en promenad ttill gammla mormor för att visa upp Love.

Nu ska jag slappa litegrann.

Besök av pojkarna!

Ja i natt blev det inte så mycket sömn för mig, grannes bebis Ingemar skrek mycket för stackars mamma och sen så väckte de mig var fjärde timme för amning och tillägg till Love men jag var ändå relativt pigg i morse när jag gick upp.

idag har vi varit på röntgen av höfterna och det var helt okej, sedan har pojkarna varit här på besök och gett Love var sin nalle och pappa token har givit mig en fantastiskt fin systemkamera som jag alltid har önskat mig. Vet inte hur han lyckades med det utan att jag annade något och hur han hade råd med det, men han hade tydligen planerat för det länge. Jag är otroligt imponerad och det var väldigt snällt av honom med tanke på att jag bad om gele hjärtan i present. Men det är verkligen roligt att ta kort med den och det är skillnad i bildkvalitén. TACK TACK...

Pojkarna tyckte mycket om sin lillebror men de fick också var sin storebror present som i slutändan blev mer intressant än Love. Men det klappade och pussade och höll honom bägge två och vill naturligtvis att vi bägge kommer hem snart. Troligtvis får vi inte åka förrän torsdag.

Inatt skall de ta PKU provet, konstigt men sant. JAg har även pumpat och vägt Love innan och efter matning idag så det är troligtvis slut med tillägget nu som tur är för mjölk det har jag. Skönt för han verkade inte tycka om det ändå och jag slipper gärna bli väckt mitt inatten var fjärde timma om det inte är av Love själv.

Jag har även ringt och preliminär bokat dopdag söndagen den 27 september så alla vet det nu så boka inget annat då alla som vet att ni blir bjudna!

Lägger ut lite kort nu sen ska jag vila en stund.
Kramar
 



Och ja jag fuskar med napp, alla vet väl att jag gör som jag själv tycker är bäst!


Love är född!

Jajamen natten till idag kl.22.53 föddes vår son Love Emanuel Martinsson. Vattnet gick i lör dags eftermiddag och vi åkte in på kvällen och sov över tills söndag då jag blev igångsatt. Love föddes på två krystvärkar och allt gick otroligt fort när det satte igång. Han kom lite tidigt i v 36+3 men han mår jätte bra och är en stor pojke för sin tid. Han vägde 3440g och var 51cm lång. Jag mår jätte bra och längtar efter att få komma hem, det var en jätte häftig upplevelse och man kommer knappt ihåg hur det var. Jag blir lika fascinerad varje gång.

Här kommer lite bilder från förlossningen och nu på morgonen.






Så nu räcker det med bilder för idag, nu ska vi gå och byta blöja och amma och bara ta det lugnt. Jag har inte sovit mycket inatt som ni förstår och jag ska försöka njuta av lugnet här på avdelningen ett tag i allafall.

Vi ses när vi kommer hem alla som vill hälsa på!
Kramar Love

Äntligen Dagis

Ja så känner jag lite grann i allafall. Det är hemskt skönt att bara få vara hemma själv en stund och försöka vila. Hade velat vara mer duktig bara och orka greja hemma också men det blir inte så mycket av den varan tyvärr.

Tyvärr så verkar det som att Lucas och Ludvig bivit lite slappa över lovet och även de gillar att vara hemma, men det har inte varit några problem att lämna dem men Lucas sa efter igår att framåt efter lunch började han längta hem lite. Ludvig var så duktig han potttränas nu och kissade inte på sig alls på dagis igår, de lät honom sova utan blöja också utan problem så det känns som att detta kommer bli lätt. Han har ju varit utan blöja större delen av sommaren.

I dag har jag lite förvärkar men inte så farliga, är väldigt förväntansfull på att få ut bebisen nu. Lucas sa igår att mamma kan du inte trolla ut bebisen nu. Det går ju tyvärr inte.

Jag längtar tills jag vet vad det är för kön på bebisen även fast jag i prinip vet att det är en pojke men jag vågar inte fortsätta göra färdigt inbjudningskort m.m. inför dopet innan jag har bebisen ute. Men jag längtar efter att få pyssla färdigt nu när jag har börjat samt att få sätta band i dopklänningen och boka dag m.m. Jag ser verkligen fram emot dopet, jag har fixat så mycket fina saker och vill att det ska bli så bra...

Nu ska jag göra mig i ordning för att hämta barnen på dagis, sedan ska jag nog ta en sväng ned till mormor och morfar med dem.

Slut på semestern

Ja tyvärr börjar Emanuel jobba imorgon och pojkarna återgår till dagis efter ca 5 veckors uppehåll men det ska nog gå utan problem tror jag. De behöver lite stimulans från andra barn.

Det ska faktiskt bli riktigt skönt för mig att få några timmar vila på dagarna. Men jag hoppas och tror ju att bebisen kommer snart. Det är fruktansvärt jobbigt att vara gravid just nu, det är jämna plågor....

Idag har vi varit på nordens ark med barnen och mormor morfar och Klas. Det var roligt och vi fick sett i princip alla djur tom järven. I går var vi i göteborg och tog kort på magen m.m det gick inte så bra som jag hoppats men jag tror att vi får några fina kort bara inte riktigt som jag tänkt mig.

Igår bytte vi säng för Ludde han fick Lucas säng och det var inga problem alls, Lucas sover i sin våningssäng och Ludde somnar som vanligt själv i rummet och har inte gått upp alls.

Nu ska jag snart lägga mig efter jag packat färdigt för barnen..

Nya Djur

Ja igår hittade vi vår hamster Matsikka död, jag hade misstänkt det men dragit mig för att se efter. Lucas blev rätt ledsen och sa att han vile ha ett nytt djur som lever lika länge som en människa. I dag så tog jag med mig Lucas till torp och tittade på djur men det var jätte dyrt och så hade de knappt några kvar. JAg har inte lust att lägga ut mängder med pengar på bur m.m. Så vi tog och åkte till munkeland istället och djuraffären där och där hittade Lucas massor av djur han ville ha. Så vi kom hem med två marsvin Pettsson och findus och två ökenråttor, en bur till marsvinet med hus och vattenflaska samt vitaminer till marsvinen för ca 400;- helt överkommligt pris  tack och lov, Buren 'r begagnad men det spelar ingen roll. Lucas och Ludvig blev jätte glada och de är definitivt roligare än Matsikka som bara sov på dagen. Det här är ju vakna roliga djur.

Nu längtar jag till på lördag när vi skall till fotografen och ta kort på magen och familjen. Ska bli jätte kul för jag är jätte nöjd med korten från förra graviditeten. BB väskan är packad i princip och det känns som att det är nedräkning nu för jag vill gärna ploppa ut bebisen snart. Säng och vagn är redo och jag....

Godnatt för idag....