Vinst :)

Jag och Emanuel skickade in var sitt bidrag eller kort till en tävling och nu har vi bägge vunnit :) Inte mycket men en vinst är en vinst. Vi har vunnit var sin bakprodukt. Får se hur de är, hoppas att de är goda nu då.


Grillning i Ålevik.

Idag har vi haft en jätte trevlig eftermiddag/kväll i Ålevik med det gamla kompisgänget. Det var verkligen jätte kul att träffa alla igen eftersom vissa har man inte sett på år. Vi grillade, pratade och hade det härligt i det vackra vädret. Vi var ett litet gäng men jag tror det var ca 20 barn i allafall. Hoppas att vi kan göra om det igen nästa år och att fler kan komma med.

Efteråt tog vi en tur till jouren med Lucas öga och han var jätte duktig och vi behövde inte hålla honom alls. Han lät doktorn titta i ögat och troligtvis är flisen borta eftersom han inte kunde se den. Lucas har haft ont idag men inte alls lika ont som igår. Han ska få behandling med fucithalmic i ett par dagar nu och har han ont på fredag så ska vi kolla igen.
Besök på jouren!

Jag jobbade kort dag idag och när jag kom hem så låg Lucas i soffan och hade ont i ögat vilket han hade haft i minst två timmar innan dess. Stackars liten och man får helst inte röra honom när han har ont utan han vill vara i fred. Vilket han fick ett tag men sedan sa jag att jag måste få titta och tvätta annars får vi åka till doktorn. Han gick efter mycket om och men med på att låta mig droppa i ögat så han blinkade. Det hjälpte tyvärr inte och jag kände att nu får vi nog åka ut till jouren även om jag inte hade mycket hopp om att de skulle kunna komma nära honom. Men vi kom in och Lucas var väldigt duktig, jag och Helene fick visserligen hålla fast han en del men då lyckades vi bedöva, tvätta och titta i allafall. Tyvärr så såg ju doktorn en liten flis i ögat och vi lyckades inte få bort den. Jag fick upp ögat på Lucas men när doktorn skulle pilla med en "tops" så tittade ju Lucas upp så vi inte kom åt. Säga till en rädd 5-åring som har ont att titta nu rakt fram så farbror doktorn får stoppa en pinne i ögat på dig, var inte helt lyckat som sagt. Inte för att jag hade trott att det skulle gå men. Det är väldigt jobbigt att höra sitt barn upprepa att de har ont och veta att maninte kan göra något åt det, i allafall fick vi droppar som han fått ikväll och som han skall få imorgon också sedan skall vi på återbesök imorgon för att se om flisen är kvar. Hoppas verkligen det för det är inte kul att hålla fast ett litet barn som är rädd, även om det går fort över.

Jag får leta kort på frisyrer imorgon för det orkar jag bara inte idag.

Var är mitt huvud?

Ja idag på jobbet kände jag verkligen att var är mitt huvud????
Jag gjorde ett nybörjar misstag och blev så stressad och irriterad efteråt att jag inte kunde tänka på annat. Så störande verkligen men det lär ju aldrig hända samma sak igen som tur är och jag lärde mig lite andra saker i samband vilket kan vara bra för framtiden. Om man ska se det positiva.

Annars så har min lilla Lovis snart hela kroppen full i prickar, jag kan inte lista ut vad det är tyvärr. Ska se om vi kan komma till bvc i morgon och kolla dem, jag är ju lite nyfiken också. Han har ju ingen feber och på de flesta sjukdomarna jag läst på om så startar de med feber. Konstigt.... Men han mår bra i övrigt i allafall, han är lite gnälligare och är svårare att få att somnna. Men det går över hoppas jag.

Jag sitter och funderar på vad jag ska göra med mitt hår, just nu har jag inte gjort något med det och låtit det växa. Det ser lite risigt ut minst sagt och jag måste verkligen göra något. Ska se om jag kan lägga ut lite kort på olika frisyrer och färger jag haft, så kanske jag kan få lite tips på vad jag ska ta mig till :)

Annars så har jag fått mitt paket med tyger nu, äntligen efter ca 2 ½ vecka bara. Så jag kan börja sy lite mjukisbyxor och så. Ska bli kul men jag är i stort behov av att hitta min sprettare som är väck. Behöver justera en sak på en liten klänning jag sytt. Jag blir tokig av att inte hitta den eller de för jag har nog två egentligen.

Semestern slut!!

Ja denna veckan har jag varit tillbaka på jobbet efter två veckors ledighet ungefär. Det har kännts okej men det är klart att det lockar väldigt mycket att vara hemma ett tag till, speciellt nu när vädret varit fint. Det är tur att jag har toppen kollegor som gör det roligt att gå till arbetet, även när vi har så stressigt att vi inte vet om vi ska gråta eller skratta.

Idag har jag hunnit med att baka några blåbärsmuffins vilka var kanon goda, hade tänkt ge dem till en kompis men hon var inte hemma. Får göra imorgon om alla tar slut. Det är skönt att bara kunna springa några meter upp bakom huset i skogen och plocka några deciliter blåbär när det behövs.

Annars hoppas jag att jag hinner sy lite i helgen som har blivit min stora hobby för tillfället. Jag har några tröjor på lager samt några små klänningar. Jag har fått hem mina lappar också som ska på med mitt märke "Lookie" smeknamnet för Lucas. Ska bli jätte kul att få använda dem :)

Annars har jag och Olle plockat ned massor av körsbär från vårt träd som jag måste använda imorgon. Ska göra kräm i allafall vet jag för det älskar mina pojkar.

Annars så ligger Love äntligen och sover brevid mig, han har små konstiga prickar över hela kroppen som jag inte känner igen. Ludvig hade det i förgår men de är borta idag, ingen feber eller någonting annat. Tänk att prickar är så svårt även för en sköterska.

Jag fick tillbaka min ledighetsansökan idag och den blev godkänd vilket är en hemskig tur med tanke på att jag redan bokat och betalat resan till Grekland som vi ska gör aden 3:e oktober. Nu längtar jag verkligen dit, ka bli så härligt att få komma bort.

Love 11 månader

Min älskling Love blev hela 11 månader igår så ett års kalaset närmar sig med stormsteg, jag hänger inte med............ Minns inte att de var så små när det var ett år.. Det känns faktiskt lite fel att det är så snart men det ska ändå bli jätte kul att ordna kalas med tårta för honom också. Han ska ju ha inskolning samma dag som han fyller men jag funderar på att skjuta upp det en vecka, vi får se hur det blir. Ursch känns riktigt hemskt att lämna bort honom till dagis. Undra om det är jag som har mognat nu då eftersom jag kommer inte ihåg att jag tyckte det var så jobbigt med de andra, fast jag tror skillnaden ligger i dagiset. Jag får inte lämna honom till mitt trygga vana dagis nu utan ett annat där inte syskonen är :( Men han får komma till ankdammen sedan.

Nu är det full fart här hemma i allafall. Min buspojke ställer sig upp mot möbler och går omkring. Han kryper med full fart också fast inte på knäna ännu. Fyra tänder har han, alla nere och två som snart kommer upp där uppe. Han älskar att kasta saker på golvet och kan dricka själv med nappflaska eller pipmugg. Han älskar att gå när man hjälper honom att hålla i händerna. Han säger väldigt bestämt nej när han inte vill något och han öppnar inte munnen när han inte vill äta.

Brorsorna älskar honom mycket och tycker om att leka med honom, Ludde kan ge honom några tjuvnyp i bland speciellt om Lucas slått honom så går han till nästa man som är mindre. Lucas gillar att bära omkring på Love och bägge tycker att det är viktigt att pussa och krama Love godnatt :)

Safariparken


Vi var först väldigt skeptiska till att köra in vår nya bil i sfariparken, men vi gjorde det ändå. Vi var näst sist in i parken på torsdagen och vi fick se alla djuren verkligen, de var nere vid vägen i princip allihopa. Strutsarna blockerade vägen för oss och även de små ankorna som gick överallt. Girafferna sprang kring oss och lejonen låg och slappade vid vägen, Björnarna satt på var sin sida om vägen på var sin sten. Det var riktigt kul för förra sommaren såg vi väldig lite av djuren fast då åkte vi bussen också. Jag tyckte verkligen att det var bättre med bilen. Synd bara att Ludde somnade i början av turen. Vi köpte ju inträde för två dagar så på fredagen började vi tidigt att åka safariparken och då kom vi på att barnen kunde ju sitta i våra knän i bilen runt, vilket de fick och då såg de ju alla djuren lika bra som oss, de var väldigt fascinerade speciellt Ludde som sov dagen innan. Det var härligt att se dem ropa och peka och samtidigt vara lite rädda.
Så lite bilder från våra turer i safariparken.

Kolmårdens djurpark

På torsdagen tillbringade vi hela dagen på Kolmårdens djurpark. Vädret var helt fantastiskt på gränsen till alldeles för varmt. Vi fick dricka massor av vatten och sätta oss i skuggan stundvis. Vi hade det så kul, vi såg delfinshowen och satt längs ned och fick verkligen se allt på nära håll, några stänk med vatten fick på oss. De är verkligen fina djur delfinerna, det hade varir något att få göra i livet, simma med delfiner :)

Lucas och Ludvig ville väldigt gärna leka i bamses värld och det fick de också, men det är rätt svårt att ha koll på dem där så mest fick de leka i den stora lekparken i mitten.

Lucas han somnade i vagnen en stund på eftermiddagen, han var helt väck. Ludde kämpade på bra hela dagen och somnade först i bilen på väg hem till hotellet.

Det är väldigt roligt att göra sådana här kortare turer med barnen och bo på hotell, de tycker att bo borta är minst lika roligt som att gå i parken.

 Ludvig

 Lucas
Barnen var inte jätte villiga att stå i kö för att rida på kamelerna men de gick med på det, och de tyckte att det var spännande att testa på.Buspojkarna på hotellrummet, det blir inte mycket sömn när man är borta. Vi fick bara en extra säng som Lucas hade, sedan fick Ludde låna resesängen som Love skulle haft och så låg han emellan oss istället.
Tropicarium

I Onsdags när vi kom fram till Norrköping var vi och hade det trevligt på Tropicarium utanför Kolmårdens djurpark. Det är tråkigt att det tar så kort tid att gå igenom men vi tog två runder istället. Det kostar som tur är inte jätte mycket för en barnfamilj att gå in där. Vi såg ormar, hajar, krokodiler och apor bland annat. Aporna var väldigt intresserade av Loves barnvagn och kröp upp på en, och under den och till sist även upp på Emanuels axlar. Det var väldigt häftigt att se när tre-fyra stycken klättrade kors och tvärs över vagnen, men Love var inte lika förtjust som satt i den och Emanuel var rätt paff när han helt plötsligt hade två stycken på sig.

Barnen gillade att vara där men de är ju rätt bortskämda med djurparker så de tar sig ju inte tiden att ta det lugnt och se på allt. Men att klappa fiskarna tyckte de mycket om.
 Apa under vagnen :)
 Apa på pappa :)

 Lucas
 Ludvig
Så lite bilder från Torpicarium i onsdags. Vi hade kul i allafall.

Overlock :)

Min nya overlock har kommit förra veckan och i helgen har jag provat den litegrann genom att sy prematurkläder till en kompis. De första jag gjorde hade vari lite små men hon hade kunnat använda hälften ungefär, hoppas att de jag gjorde nu kommer gå att använda. Det är svårt att veta storlekarna när de är så små. Mönstret jag har använt mig av är ritat efter en body i storlek 38 som jag fick se utav en annan kompis som också födde för tidigt. Byxorna är ritade utefter bodyn.

I allafall så här ser min maskin ut.
14 SH 754
Jag hoppas att jag får mycket nytta av den, men jag har inte hunnit få tygerna som jag beställt än.

Så här ser kläderna ut. Det är ett försök till kjol också :) Inte helt ok men får duga.Nordens ark förra veckan!!

Dags att uppdatera bloggen litegrann, har varit lite dålig på att skriva det senaste men nu kommer flera inlägg på raken istället :)

Vi var på Nordens ark förra veckan på onsdagen tror jag om jag inte minns fel, vi var där men farfar, Marcus & annie samt Becca & Håkan. Emanuel var inte med för han jobbade och farmor var även hon hemma.

Vi hade det trevligt och här kommer lite kort.

 Lucas tar kort.

 Paus.
 Massa folk vill se tigern!
 Lucas har tagit kortet :)

Så lite från vår utflykt :)

Tävling.

Nu vill jag vinna mera :) Tävla du med.

TÄVLING - VINN UNIKT SILVERSMYCKE

"Jag är med och tävlar om ett silversmycke
med mitt barns fingeravtryck värde 450:-
var med du oxå"

Loves näsa!

Min stackars lilla Love ser ut som han har gått en boxningsmatch eller liknande, han ramlade ur våran säng igår morse när han vaknade. Jag trodde att det skulle vara mjukt när vi har heltäckningsmatta i sovrummet, men glider man på den så får man ju brännmärken istället vilket han har fått på näsan. Istället för bula i pannan har han små röda prickar efter tyget. Stackars liten sötnos...Vi har grillat korv idag hos mina svärföräldrar, trevligt. Nästan alla syskonen var där idag också förutom den störste.

Min overlock har kommit idag också, får hämta den imorgon. Det var stängt nu på kvällen tyvärr. Ska bli spännande.

Jag har sytt lite prematurkläder till en kompis med den gamla, det blir ju inte lika fint som det kommer bli med den nya maskinen.
 Det står älskling.

Overlock!

Nu har jag köpt en overlock får se hur lång tid det tar innan jag får hem den. Ska bli kul att lära sig den och börja sy lite mer grejer. Det kommer ju bli roligare att sy nu när man får en riktig maskin att använda sig utav. Den jag har nu är inte så jätte bra men den har ju fungerar i allafall.

Vi har firat min storebror Björn nu som fyllde 31år i fredags, GRATTIS. Vi fick våfflor och jordgubbstårta som han hade beställt. Gott.

Liseberg!

Vilken kanon dag vi hade på Liseberg i fredags verkligen underbart kul :) Solen strålade och det skulle väl ha varit ända nackdelen då att det nästan var för varmt men i övrigt inga köer och allt flöt på så bra. Love var så duktig och åkte med oss på vissa saker och sov snällt däremellan. Lucas och <ludvig åkte som tokar allting som fanns för barnen. Vi började dagen på IKEA också som vanlig när vi är i göteborg, det blev lite nya glas och Ludde som har fyllt tre har väntat så länge på att få följa med Lucas in i leklandet men när vi kom dit så ville han inte, konstigt.

I allafall Love åkte kaninresan, clownen, sagoslottet, farfarsbilar, gratis karusellen och kankse något mera?! Ludde åkte allt som Lucas åkte och det var verkligen allt och flera gånger om. De var helt tokiga, Lucas favvo var rabalder som är lilla lisebergsbanan och han skulle sitta längst fram. Luddes favvo var de lugna båtarna som han fick köra själv i vattnet. Love var nog inte särskillt imponerad av nått, men han satt snällt med oss.Så lite kort från vår tur till Liseberg :)


Vinst!!!!

Yippie! Jag har vunnit en tävling, jag ska få en jätte fin berlock från busfia.se med antingen fot/hand avtryck eller en barnteckning. Jag är jätte glad, ville verkligen vinna denna :) De är så fina så gå in och titta ni med. Tävlingen hölls av mama.nu


 Bilder från busfia.se