Fler röster ...

Jag tar tacksamt emot fler röster på min lilla Love... Skulle vara så kul med hans aniskte på omslaget...
Röstar man med mobilen kan man göra det fler gånger...
http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/index.xml?view-id=39059

Hurra kalas :)

Sista kalaset gjort för denna gången med Lucas, nu är det lite vila fram tills Maj när det börjar igen med Ludde. Lucas fick ny kontroll till Wii och ett Harry Potter spel så han var glad och nöjd, lite pengar fick han också. Får se vad han köper för dem.

Imorgon börjar en ny vecka med praktik, sedan är det bara en vecka kvar. Allt går så fort nu man hinner inte riktigt med. Men roligt är det.

Barnkalas

Förra veckan fyllde vår stora kille hela sex år. Det känns jätte konstigt men så stor har han blivit nu. Han kommer ju börja skolan efter sommaren, helt otroligt. Så grattis till dig min älskade lille pojke Lucas. Mammas prins.

Tyvärr var vi sjuka på hans födelsedag så hela familjen låg och vilade i sängen och öppnade paket, stackaren. Han som hade sett fram emot att fira på dagis så länge. Men jag tror att han är nöjd ändå. Han fick massa fina paket och han var så glad så. Tyvärr hade jag ju bakat två stora tårtor som inte kom till användning eftersom vi var sjuka, så vi firade någon dag efter själva med två stora tårtor och slängde sedan det som blev över, vilket var det mesta.

Förra lördagen blev han firad av mormor och morfar, och morbröderna. Han var glad och nöjd med sina fina paket från dem också och idag ska vi ha barnkalas. Det ska bli kul men inte avancerat. Lugnt och skönt hoppas jag det blir. Sedan imorgon ska vi fira honom med farmor och farfar m.m. Och i måndags blev han firad på dgais, så han har tagit igen sin sjuka födelsedag med råge. Inte kommer jag ihåg att man blev firad så myket, när vi var små. Bortskämda blir de nu förtiden.

Så två super Mario tårtor har det blivit och en spindelmannen tårta, samt en star wars tårta. I kväll gör jag bara en enkel marängtårta tills imorgon.


Så lite bilder från kalasen och på tårtorna. en nöjd Lucas, en trött mamma och imorgon ser vi fram emot sista kalaset :) Sedan börjar det om igen i maj när det är Luddes tur....

Tävling

Jag tävlar hos Millis tårtor och annat i samarbete med Lyckas med mat och Kladdkakan.se var med och tävla Här du också.

Jag är med och vill vinna, tävla du också.

Jag tänker även se om jag i helgen hinner testa detta receptet på kladdkaka som jag hämtat från kladdkakan.se. Kan bli hur gott som helst ju...Recept Annas Mintkladdkaka

12-14 bitar
Tid 45 minuter
Ingredienser:
kladdkaka:
2 ägg
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
150 g smält smör
3 dl socker

Mintglasyr:
50 g smör
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 msk kaffe
1 tsk pepparmint hushållsarom (finns på apotek och stora mataffärer)
Nästan 3 dl florsocker

Kladdkakan
Allt blandas och gräddas i 175° ca 25 min i en vanlig rund springform.

Mintglasyr:
Smält smör och blanda i allt utom florsocker.
Häll i florsocker sist och vispa ordentligt hela tiden (lätt att den skär sig annars)
Häll ut den över kladdkakan och låt det stelna.

Anna skriver så här i mejlet:
Jag gillar kokos så jag brukar bröa formen med kokos istället för ströbröd och toppa glasyren med kokos också.


Krock!

Igår hade jag min första praktik dag på MVC och det var faktiskt kul detta med, jag får ju inte adrenalin kikar så som vid förlossningar men det är mycket man vill lära sig även här. Jag var med vid cytologprover, klämma och lyssna på magar, se spiralsättningar... Det är mycket jag skall behärska i framtiden och jag vill gärna få göra sakerna själv nu, det är ju enda sättet att lära sig. Att sätta en spiral ser ju lite små krångligt ut men jag kommer tycka det blir så spännande att sätta en själv. Nu sitter jag hemma och övar på en atrapp för att lära mig greppen i allafall. Men stackars den som blir min första, det får vara en tapper kvinna det.

Annars när jag körde hem från igår så tror ni inte att jag lyckades krocka med ett rådjur!!! Jag såg när det hoppade ut på vägen men det var så nära mig och jag bromsade men det kändes som en evighet ändå, jag hann inte få stopp och träffade rådjuret. De blev tack och lov inget smäll utan mer en duns eller en klapp. Inget syns på bilen förutom att man kan se att pälsen gnidit längs lycktan på bilen och rådjuret sprang direkt i väg och fort som bara den. Hoppas verkligen att den mår bra, men som sagt inget synligt på bilen, ingen hög smäll så jag antar att den klarat sig. Jag körde in på bussfickan och blev stående ett tag, skakade ju i bilen... Det stannade en tjej efter mig som såg det och hon skulle ringa sin pappa som var jägare så de skulle rapportera att det kan finnas ett skadat rådjur där. Snällt.


Bye bye nappis

Jag skriver ju inte allt för ofta här på bloggen, det är inte lätt att komma ihåg när man har tusen andra saker i huvudet. Men idag ska jag fylla på litegrann. Förra veckan hände det som jag tjatat om i över ett halvårs tid, Ludvig slängde nappisen :) Jag frågade han till slut vad ska vi göra för att få dig att sluta med nappen? Skicka dem till tomten? Ge dem till mormor? Hänga dem i ett träd? Då svarade han pappa skall hänga dem under rutschkanan, och då slutade han med dem direkt. Natten till tisdag ja då var det bye bye nappis, nu har Emanuel inte hunnit ut och hänga upp dem än. Men det man inte vet har man inte ont av, de ska upp snart i allafall. MIN DUKTIGA LILLA LUDVIG :)